وزارت فرهنگ از برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی چاپ در مشهد حمایت می‌کند

مشهد-ایرنا- مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه با توجه به جایگاه خراسان رضوی در حوزه صنعت چاپ و پیشینه این استان، از برپایی نمایشگاه های بین المللی این حوزه با محوریت مشهد حمایت می کند.

به گزارش ایرنا، علی اکبر ابراهیمی پنجشنبه شب در مراسم تجلیل از فعالان صنعت چاپ استان خراسان رضوی در مشهد افزود: خراسان رضوی دارای جایگاه ویژه در صنعت چاپ کشور اعم از تولید و صادرات است، بسیاری از محصولاتی که در استان های دیگر به چاپ می رسد از طریق گمرکات این استان به سایر کشورها صادر می شود.

وی وضعیت چاپ در خراسان رضوی را رضایت بخش دانست و گفت: یکی از ویژگی های این استان ارتباط و علاقه مندی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا برای مراودات کالاست، از این منظر براساس پیمان‌نامه شانگهای، خراسان رضوی می تواند کریدور خوبی برای صادرات کالا بویژه محصولات چاپی باشد.

ابراهیمی بیان کرد: استان خراسان رضوی در کشور میزبان برپایی نمایشگاه های کالایی کشورهای عضو سازمان اقتصادی "اکو" بوده است و از آنجا که در این حوزه توفیقات زیادی داشته ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برپایی نمایشگاه صنعت چاپ کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، پیمان نامه شانگهای و عضو سازمان اکو در این استان حمایت می کند.

دستگاه ها همراهی نکردند

این مسئول در خصوص درخواست فعالان اقتصادی حوزه چاپ مبنی بر معافیت مالیات بر ارزش افزوده و معافیت سهم کارفرما از پرداخت بیمه پنج نفر کارگر به بالا نیز گفت: با وجود رایزنی ها و پیگیری های متعدد، دستگاه های اجرایی مربوطه همراهی لازم را در این زمینه نداشتند که امید است با قول هایی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی داده اند، این موضوع از طریق مجلس پیگیری شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: فعالان صنعت چاپ استان ثابت کردند که با وجود مشکلات، امکان افزایش روزافزون آورده ارزی از محل صادرات محصولات چاپی را دارند، بر همین اساس، پیگیر هستیم تا در سایه این تعامل، امسال و سال ۱۴۰۳، دوران تحول و گسترش سریع صنعت چاپ در استان و کشور باشد.

محمد حسین زاده اضافه کرد: در استان خراسان رضوی بیش از ۷۵۰ واحد چاپخانه، لیتوگرافی و جعبه سازی فعالیت دارند که از این حیث، استان را به قطب صنعت چاپ کشور تبدیل می‌کند.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: یکی از چالش‌های فعالان صنعت چاپ استان و کشور این است که در چند سال اخیر از حمایت شرکت های بیمه‌ای محروم مانده‌ اند، علاوه بر این، مالیات اگرچه یک درآمد حقه برای دولت محسوب می‌شود اما برخی مصادیق مالیاتی در صنعت چاپ به معنای واقعی کلمه ناعادلانه است.

علی مغانی افزود: یک چاپخانه‌دار به‌طور مثال ۱۰۰ کیلوگرم مرکب خریداری و آن را در چرخه تولید وارد می‌کند، درحالی که فقط ۲۰ کیلوگرم از این روی کاغذ می‌نشیند و باقی از بین می‌رود، به همین دلیل لازم است در مفاد مالیاتی اقلام مورداستفاده در این صنعت تجدیدنظر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha