نوید توسعه و آبادانی در جان ایران/دستاوردهای سفر رئیس جمهور به کردستان

سنندج - ایرنا - رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم در دومین سفر خود به کردستان ۱۱ و ۱۲ آبانماه میهمان دیار فرهنگ و هنر بودند؛ این سفر علاوه بر بهره‌برداری از کلان‌پروژه‌های حیاتی و بررسی حاصل مصوبات نخستین سفر، مصوبات ارزشمندی هم برای تداوم توسعه و آبادانی شهرها و روستاهای این استان به همراه داشت.

به گزارش ایرنا، دور دوم سفر استانی آیت‌الله رئیسی و برخی از اعضای هیات دولت سیزدهم به کردستان را می ‎توان سفر در حوزه راه و شهرسازی، کشاورزی و نیرو به شمار آورد؛ قطار همدان - سنندج پس از ۱۸ سال و فرودگاه شهدای سقز از جمله طرح‌های مهم کردستان بودند که با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

سفر رئیس جمهور به دیار کردها و افتتاح ۱۲ کلان پروژه به ارزش ۳۳۰هزار میلیارد ریال عمل گرایی دولت سیزدهم در کردستان معنای دیگری یافت، از قطاری که مردم آمدنش را بعید می دانستند تا هواپیمایی که این بار با راهنمایی برج مراقبت در فرودگاه سقز بر زمین نشست و یا ۱۵ برابر شدن سرمایه گذاری عمرانی دولت در استان نشانه های خوبی بودند تا مردم منطقه مزد مقاومت خود در دفاع از مرزها را اگرچه دیر، ولی دریافت کنند.

کردها در طول هشت سال دفاع مقدس جانانه از میهن دفاع کردند و پاسداران مرزهایی بودند که شرفشان با حفاظت از آن معنا پیدا می‌کند. آسمان کردستان نیز این روزها بارانی بود، پاییز روی با برکت خود را نشان داده و برگهای زرد و سرخ یکی یکی زمین می افتادند، گویی برگ ریزان محرومیت با خنکای خدمت دولت سیزدهم خود را از تن این استان دور می کرد.

تعداد ۱۲۲ مصوبه نیز در دور دوم سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به کردستان منعقد شده که علاوه بر همه تعهدات منعقدشده دور اول سفر، بیش از 138 هزار میلیارد ریال طرح و پروژه جدید در این استان تصویب شده است.

پایان رویای ۱۸ساله کردستانی‌ها

راه آهن سنندج- همدان، ابَرپروژه‌ای که حدود ۱۸ سال از عمر آن می گذشت و جزو پروژه‌های مصوب "مهر ماندگار" در سال ۱۳۸۳ بود و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کردستان به بهره برداری رسید و امید به توسعه در حوزه‌های مختلف را در دل مردمان این دیار زنده کرد.

طول خط آهن تهران - همدان - سنندج حدود ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به‌ طول ۲۷۰ کیلومتر، به بهره‌برداری رسیده است، مسیر فاز دوم این خط ریلی از همدان به سنندج نیز ۱۵۱ کیلومتر طول دارد در سه قطعه تعریف شده که حدود ۶۴ کیلومتر آن در استان همدان و باقی‌مانده آن در استان کردستان واقع شده‌است.

نوید توسعه و عمران در جان ایران/دستاوردهای سفر رئیس جمهور به کردستان

ردیف بودجه ای پروژه راه‌آهن همدان – سنندج ۱۰ خرداد ۱۳۸۴، در مجلس هفتم مصوب شد و یک روز بعد( ۱۱ خرداد) تاییدیه شورای نگهبان را گرفت و کلنگ احداث آن سال ۱۳۸۵ به زمین زده شد و در تمام این سال‌ها بدلایل مختلفی این طرح به کندی پیش می رفت.

این پروژه بعد از سال‌ها با پیشرفتی در حدود ۶۰ درصد تحویل دولت سیزدهم شد و پس از آن از مهرماه سال گذشته با یک حرکت جهادی و تزریق اعتبارات ویژه و بهره گیری از ۴۵۰ نفر نیرو، ادامه کار از سر گرفته شد و امروز پس از گذشت ۲ سال از عمر دولت سیزدهم این پروژه بزرگ با دستان رییس جمهور به بهره برداری رسید.

فرود هواپیمای رئیس جمهور در سقز و پایان انتظار ۲۷ ساله

فرودگاه شهدای سقز به عنوان یکی دیگر از طرح‌های مهم کردستان و دومین فرودگاه این استان که تا پیش از دولت سیزدهم ۶۳ درصد پیشرفت داشت صبح دومین روز از سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید. هواپیمای حامل آیت الله رئیسی حدود ساعت ۹ صبح در فرودگاه سقز به زمین نشست و به این ترتیب، نخستین پرواز در این فرودگاه تازه تاسیس فرود آمد.

مطالعات فرودگاه سقز از سال ۱۳۷۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۴ ادامه پیدا کرد و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰ میلیارد ریال برای پروژه هزینه شد اما در نهایت کار به جایی رسید که پیمانکار و مشاور پروژه کنار گذاشته و کار متوقف شد.

پس از آن و بعد از حدود چهار سال توقف پروژه، سال ۱۳۹۷ بار دیگر ادامه کار کلید خورد و کارفرمایی پروژه به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد و طی تفاهم نامه ای، استانداری کردستان متعهد شد علاوه بر تملک زمین، بخشی از جاده قدیم سقز به مریوان را هم جابجا کند تا شرکت فرودگاهها کار احداث فرودگاه را برعهده بگیرد.

نوید توسعه و عمران در جان ایران/دستاوردهای سفر رئیس جمهور به کردستان

تیرماه سال ۱۴۰۰ و در واپسین روزهای دولت دوازدهم این پروژه با حدود ۶۳ درصد پیشرفت به صورت ناقص افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون حتی یک پرواز هم در آن انجام نشده بود؛ چرا که این فرودگاه به صورت ناقص افتتاح شده بود.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش‌های استاندار کردستان، این پروژه در کمتر از ۲ سال با تزریق اعتبار لازم تکمیل شد و پس از سال‌ها انتظار، سقزی‌ها به آرزوی خود رسیدند و فرودگاه این شهر افتتاح و برقراری نخستین نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه به نام دولت سیزدهم ثبت شد.

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در آیین افتتاح این پروژه اعلام کرد که فرودگاه سقز با یک پرواز در هفته شروع به کار کرده است و به تدریح افزایش خواهد یافت.

آغاز عملیات اجرایی ۳۵۵ پروژه راهداری

آیین بهره‌برداری و آغاز ساخت ۳۵۵ پروژه راهداری کردستان روز پنجشنبه در قالب دومین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت به این استان با حضور وزیر راه و شهرسازی در دهگلان آغاز شد.

وزیر راه و شهرسازی در این آیین با اشاره به اینکه امروز نزدیک به یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پروژه راهداری در کردستان به بهره برداری رسید، گفت: همچنین ۲۵ میلیارد ریال پروژه جدید در حوزه راه استان کردستان تعریف شد که عملیات اجرایی آن‌ها آغاز می‌شود.

در این سفر مقرر شد در ۳۷ روستای بالای ۱۰۰ خانوار استان کردستان که از راه آسفالته برخوردار نیستند، ۱۴۸ کیلومتر راه آسفالت تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

کردستانی‌ها ۲ هزار و ۹۰۰ واحد نهضت ملی مسکن تحویل گرفتند

آیین افتتاح و بهره‌برداری ۲ هزار و ۹۰۰ خانه در قالب طرح نهضت ملی مسکن و تامین ۶ هزار قطعه زمین روستایی روز پنجشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی در سنندج برگزار و در ادامه به متقاضیان تحویل شد.

وی یادآور شد: تعداد زیادی از واحدهای نهضت ملی مسکن در این استان به بهره‌برداری می‌رسد و تامین زمین‌ نیز در شهرهای مختلف کردستان محقق شده است.

علاوه بر این، طرح ساخت ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد نهضت ملی مسکن نیز در کردستان آغاز شد.

نوید توسعه و عمران در جان ایران/دستاوردهای سفر رئیس جمهور به کردستان

۱۴۰ هزار میلیارد طرح صنعت آب و برق راه اندازی شد

آب‌رسانی از تصفیه خانه آب آشامیدنی شهر دیواندره و مجتمع روستایی اوباتو از سد سیازاخ، طرح آبرسانی به شهر بانه از سد عباس آباد، آبرسانی از مدول دوم تصفیه خانه شماره ۲ شهر سقز از سد چراغ ویس، بهره برداری از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی گاران، سه پروژه عظیم حوزه برق با اعتباری بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال در دور دوم سفر هیات دولت به کردستان اشاره کرد.

یکی دیگر از پروژه هایی که در سفر هیات دولت به افتتاح رسید، طرح بهارستان بود که با بهره برداری از این پروژه، شبکه برق ۶۴۴ روستا در ۱۰ شهرستان استان با سرمایه گذاری ۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال اصلاح، بهینه سازی و بازمهندسی می‌شود.

افتتاح استخر مجموعه فرهنگی‌ورزشی کارگران بهاران سنندج با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهره‌برداری از هفتمین ایستگاه پایش آنلاین کیفی هوای استان کردستان با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور در کامیاران، راه‌اندازی مجتمع گاوداری یک هزار راسی شهرستان دیواندره با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهره‌برداری از کارخانه تولید لوازم برقی در بانه با حضور وزیر کشور و افتتاح ۱۲ طرح بهداشتی و درمانی از مراکز بهداشتی و درمانی با حضور وزیر بهداشت، از دیگر طرح‌هایی بود که در این دور از سفر استانی رئیس جمهور اجرایی شد.

در دومین روز از سفر رئیس جمهور نیز تعدادی پروژه به بهره‌برداری رسید که از آن جمله می توان به بهره‌برداری از کارخانه آجر سفال شهرستان قروه با حضور وزیر اقتصاد اشاره کرد.

افتتاح شهرک صنعتی سنندج ۴

در جریان دومین دور سفر استانی رئیس جمهور به کردستان، پروژه شهرک صنعتی سنندج ۴ با حضور وزیرکشور به طور رسمی افتتاح شد؛ این شهرک صنعتی در هفت کیلومتری سنندج و در نزدیکی روستایی به نام سرنجیانه واقع شده است.

عملیات اجرایی فاز نخست این شهرک صنعتی در سال ۱۳۸۵ آغاز شد ولی به دلیل داشتن معارض ملکی متوقف و آنگاه در سال ۱۳۹۶ بار دیگر اجرای آن از سرگرفته شد.

وسعت این شهرک ۲۰۵ هکتار است و در ۲ فاز تعریف شده که فاز نخست آن شامل ۷۵ هکتار و فاز دوم آن هم ۱۳۰ هکتار است که فاز نخست این شهرک سال ۱۳۹۹ در حالیکه زیرساخت های اساسی همچون آب و جاده آن آماده نشده بود به بهره برداری رسید ولی به همین دلیل تعداد زیادی از واحدهایی که زمین به آنها واگذار شده بود قادر به ساخت سوله نبودند.

بهره‌برداری از سرسرای چند منظوره آزادگان بانه

علاوه بر این پروژه‌ها، سرسرای چند منظوره آزادگان شهرستان مرزی بانه نیز در سفر رئیس جمهوری به استان کردستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.عملیات اجرایی این سالن چند منظوره که گنجایش یک هزار و ۲۰۰ نفر تماشاگر را دارد، در سال ۱۳۸۹ آغاز شده بود و برای احداث آن در مجموع ۴۳ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

با احداث این سالن چند منظوره که ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع مساحت و چهار هزار متر مربع زیربنا در چند طبقه احداث شده ظرفیت میزبانی مسابقات ورزشی سراسری و بین المللی در این شهرستان فراهم شده است.

آبگیری سدهای امیرآباد و رمشت کردستان پس از ۱۲ سال

طرح آبگیری سدهای امیرآباد و رمشت کردستان به ارزش کنونی هفت هزار میلیارد ریال پس از گذشت ۱۲ سال عصر جمعه در دومین دور سفر استانی و با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی پروژه سد امیرآباد و سد رمشت در سال ۱۳۸۸ آغاز و با اعتبار بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان اکنون آبگیری و به بهره‌برداری رسید.

هدف از اجرای این سد، تامین آب به میزان هشت میلیون متر مکعب در سال است که این آبگیری درصدی از اختلاف زمین‌های آبی و دیم را جبران می‌کند و حدود یک هزار و ۱۰۰ هکتار به زمین‌های آبی کامیاران افزوده می‌شود.

افتتاح ۱۱ طرح در صنعت آب و برق

۱۱ طرح وزارت نیرو با اعتبار بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال در شهرهای مختلف استان کردستان روز جمعه با حضور رئیس جمهور به صورت همزمان در ایستگاه پمپاژ آب روستای بوئین بانه به بهره برداری رسید.

طرح آبرسانی به شهر بانه از سد عباس‌آباد ، آبرسانی از تصفیه خانه آب آشامیدنی شهر دیواندره و مجتمع روستایی اوباتو ، آبرسانی از مدول دوم تصفیه خانه شماره ۲ شهر سقز از سد چراغ ویس، بهره برداری از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی گاران ، افتتاح مرحله مایع تصفیه خانه فاضلاب شهر سنندج ، و سه پروژه عظیم حوزه برق از جمله این پروژه هاست.

با افتتاح طرح‌های مختلف آب و فاضلاب کردستان، وضعیت آبرسانی به شهرها و روستاهای این استان بهبود یافته و ۵۰ درصد تنش‌آبی رفع شده است.

آغاز ساخت پتروشیمی بعثت در بیجار

همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کردستان، با حضور معاون وزیر نفت کار ساخت شرکت پتروشیمی بعثت در بیجار آغاز شد؛ پروژه ای که برای احداث آن، ۷۵۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری خواهد شد.

با آغاز عملیات اجرایی این پروژه که ۵۰۰ هزار تن ترفتالیک و ۵۰۰ هزار تن پلی اتیلن ترفتالات انبساطی ظرفیت دارد، برای ۸۰۰ نفر اشتغالزایی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha