به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعیکوشا عصر جمعه در شورای توسعه و برنامهریزی کردستان اظهار کرد: سفر اول رییس جمهور نقطه عزیمت برای کردستان و حرکت به سمت جلو و رفع نقاط محرومیت و کاستن از مشکلات و تکمیل طرحها و تمرکز بر اولویت بر اساس مزیتهای نسبی شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم در جریان رخدادها و طرحهای سفر رییس جمهور قرار گرفتند، افزود: پروژههای بزرگی که در ابتدای مسوولیت اتمام آن سخت به نظر میرسید با توجه ویژه دولت به سرانجام رسید که نمونه آن طرح راه آهن همدان به سنندج است.
زارعی کوشا با بیان اینکه پروژههای نیمه تمام چند ساله توقع مردم را بالا برده است، ادامه داد: در حوزه آب و وزارت نیرو امروز اتفاقهای بسیار خوبی افتاد که نشان از توجه دولت دارد.
وی بر تلاش برای تخصیصهای جدید و پیگیری مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور تاکید کرد و گفت: در ۲ سال گذشته اقدامهای بسیار خوبی در کردستان به ویژه با تمرکز بر فرهنگ و هنر انجام شد.
استاندار کردستان به تلاش دشمنان برای ایجاد ناامنی در سال گذشته اشاره و اضافه کرد: با هوشیاری و بصیرت مردم، خواست دشمن محقق نشد و نقطه مقابل آن، امسال در سالگرد آن اتفاقات، جشن میلاد پیامبر(ص) به خوبی برگزار و تبدیل به تقویت برادری و انسجام شد.
زارعی کوشا اشاره ای هم به تردد زوار اربعین از مرز باشماق کرد و افزود: سال گذشته رتبه استان در زمینه کاهش تصادفات ۲۴ پله بهبود یافت و رتبه چهارم را از لحاظ بهترین شرایط کسب کردیم و نیمه اول امسال رتبه دوم را به دست آوردیم.
لزوم احترام به انتخابات بخش خصوصی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این جلسه خواستار صدور دستور رئیسجمهوری برای احترام به انتخابات بخش خصوصی شد.
علیاکبر عبدالملکی افزود: بخش خصوصی ایران، علاقه و اشتیاق فراوانی برای ساختن کشور و کمک به برنامههای دولت سیزدهم دارد و خود را جزو کالبد ایران قوی میداند.
وی از رئیسجمهوری بهعنوان حافظ و نگهبان قانون اساسی کشور درخواست کرد بزرگمنشانه به ماجرا ورود کرده و دستور صادر کنند تا به انتخابات بخش خصوصی کشور و دموکراسی احترام گذاشته شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تلاشهای انجام شده برای پویایی و توسعه اقتصاد کردستان، گفت: در راستای پویایی اقتصاد استان و همراهی با دولتمردان و خادمان ملت در کسوت اتاق سنندج، تلاش کردهایم بهعنوان بخش خصوصی استان نقش تاریخی خود را به سرانجام برسانیم و به همین منظور طرح بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان را کلید زدیم تا بتوانیم همه علایق و سلایق و دلسوزان کردستان را کنار هم برای توسعهای پایدار هم هدف کنیم.
عبدالملکی با بیان اینکه در این بنیاد به دنبال کارهای زیرساختی و مؤثر برای توسعه استان هستیم، اضافه کرد: اینک که این بستر همافزایی با همراهی نماینده ولیفقیه استان، استاندار جهادی کردستان و نخبگان اقتصادی استان شکل گرفته است، تقاضامندیم برای سرمایهگذاری مولد دستور دهید کردستان هم از منابع و تسهیلات صندوق توسعه ملی بیبهره نباشد و خط اعتباری اختصاصی بدین منظور در اختیار این بنیاد گذاشته شود.
او با اشاره به اینکه مردم کردستان مردمان غیور و وفاداری هستند که در هشت سال دفاع مقدس در راه دفاع از کیان ایثار و ازخودگذشتگی را بهحداعلا رساندند، بیان کرد: تورم، بیکاری، کولبری، درآمد اندک و فشارهای مالیاتی غیرمتعارف ازجمله دردهای بهجامانده از دورههای گذشته در این استان است که ریتم کردستان را ناکوک کرده و کردستان امروز بیش از هر چیزی به امید نیاز دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج پیشنهاد داد با توجه به ظرفیتهای کردستان در حوزه گردشگری، معادن و مرز و دایره اختیارات مسئولان استان بیشتر شود تا کمتر درگیر فضای بوروکراتیک مرکز باشیم.
عبدالملکی ادامه داد: پیشنهاد میکنیم به منظور رفع بیعدالتی سالیان گذشته و عدم وجود زیر ساختها، دستوراتی انقلابی بدهید تا شرکتهای بزرگ دولتی و مادرتخصصی شعباتی در کردستان دایر کنند تا کمی طعم تحقق عدالت کام این مردم نجیب را شیرین کند.
وی افزود: آقای رئیس جمهور ما مشکلات و مشغلههای شما را درک میکنیم و گرههای تاریخی و بنیادین اقتصاد را میشناسیم و بر این باوریم که قسمتی از کاستیهای امروز کشور بر اثر ضعف و بیبرنامهگی دولتها و عدم شجاعت مدیران در تصمیم گیریهای مهم اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اضافه کرد: با صراحت عنوان می کنم که کردستان استانی امنیتی نیست و یکی از موانع بزرگ توسعه، ترک فعل و عدم شجاعت در تصمیمهای بزرگ توسط بعضی از مدیران است.
عبدالملکی با بیان پیشنهاداتی در جهت ایجاد امید در جامعه گفت: پیشنهاد میکنم به منظور رفع عدم توسعه یافتگی تاریخی کردستان و اثربخش بودن و سنجش پذیری مصوبات، هرفصل یک جلسه در سطح وزرا برگزار شود و گزارش پیشرفت به سمع و نظر جنابعالی و مردم شریف کردستان برسد که این امر موجب امیدآفرینی در جامعه میشود.
وی با اشاره به اینکه چیزیکه قابل اندازهگیری نباشد، قابل مدیریت هم نیست، افزود: روا نیست منابع و معادن خدادادی کردستان در اختیار برخی شرکتهای خاص باشد اما دفاتر و حسابهای بانکهای آنها در تهران باشد و مردم استان هیچ سهمی از اشتغال این شرکتها نداشته باشند.
عبدالملکی اضافه کرد: منابع محدود و خلاقیت نامحدود است و در راستای پویایی اقتصاد استان و همپایی با دولت مردان و خادمان ملت در کسوت اتاق بازرگانی تلاش کرده ایم جزیی از لشگر آنهایی که فقط نق میزنند، نباشیم و به عنوان بخش خصوصی استان نقش تاریخی خود را به سرانجام برسانیم، به همین منظور طرح بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان را کلید زدیم تا بتوانیم همه علایق و سلایق و دلسوزان کردستان را کنار هم برای توسعهای پایدار همهدف کنیم.
وی با تشریح اهداف بنیاد توسعه کردستان گفت: در این بنیاد بدنبال انجام کارهای زیرساختی و موثر برای توسعه استان هستیم و اینک که بستر هم افزائی با همراهی نماینده محترم ولی فقیه استان، استاندار جهادی و خلاق کردستان و نخبگان اقتصادی استان شکل گرفته است تقاضامندیم به جهت سرمایه گذاری مولد دستور دهید کردستان هم از منابع و تسهیلات صندوق توسعه ملی بیبهره نباشد و خط اعتباری اختصاصی بدین منظور در اختیار این بنیاد گذاشته شود تا همراه دولت در مسیر تحقق آرمان نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه و عمران و خدمت بی منت قدمهای موثری برداشته شود تا بتوانیم امید و نشاط و سرزندگی را بر فضای شهر و روستاهای استان ساری و جاری سازیم.
نظر شما