امام جمعه بیرجند: فرهنگ نباید در حاشیه سایر مسایل مطرح شود

بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: فرهنگ نباید در کنار بقیه مسایل مطرح شود و باید در راس امور قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز شنبه در دیدار محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: انسان هر عملی انجام دهد و همه امور در هر بخشی اعم از نظامی، سیاسی یا اقتصادی در درون خود یک پیوست فرهنگی دارد و این اجتناب ناپذیر است لذا همه تلاش‌ها باید بر این قضیه باشد.

وی گفت: فرهنگ یک مسئله موثر است که به مکتب اسلام غنا می‌بخشد و سهل انگاری در این حوزه متوجه همه بخش‌هاست لذا در این زمینه همه ما مسئول هستیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مسایل فرهنگی اقسام گسترده و وسیعی را شامل می‌شود افزود: انتظار از دولت مردمی و انقلابی که خودشان هم انگیزه دارند، این است که همه امور بر مبنای فرهنگ نظام باشد و کار موثر انجام شود.

وی گفت: پیروزی‌هایی که خداوند به جامعه داده، براساس وجود فرهنگ بوده و آنچه بنیانگذار جمهوری اسلامی در جهان مطرح کرده، مسئله فرهنگی است که امروز دنیا را فرا می‌گیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی گفت: هرجا آسیب دیدیم از جمله آسیب‌های مختلف در بخش‌های خانوادگی، اقتصادی و اداری نیز از نوع فرهنگی بوده پس برای نوع انسان که خلقتا فرهنگی است و تصدی آن با خدا بوده باید استغفار کنیم که نسبت به فرهنگ دین خدا کم آورده و این هدیه عظیم را سبک شمرده‌ایم.

وی افزود: ۴۵ سال است که با همه پیروزی‌ها و پیشرفت‌ها اما آسیب دیده‌ایم و هر روز است اما آسیب اجتماعی که سال گذشته به عنوان اغتشاش پیش آمد آسیب سختی بود؛ آنهایی که در غزه طرح جنگ را اجرا می‌کنند یک سال قبل برای ما چنین خوابی دیده بودند که با ادعا و اتهام برای یک مرگ مصنوعی ۱۰۰ نفر از بهترین‌ها را به بدترین شکل شهید کردند که آسیب کمی نیست.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: آسیب‌های اقتصادی در تهاجم به بانک‌ها هم کم نبود، چرا عده ای از جامعه ما به خاطر سن کم یا بی تجربگی مجری برنامه دشمن شده‌اند و همه می‌گویند ناآگاهی است پس چرا آگاهی نداده اید آیا این ترک فعل نیست؟

وی بیان کرد: زمانی که یکی از سرداران سپاه در راهیان نور برای جمعی از جوانان واقعه‌های دفاع مقدس را روایتگری کرد از وسط جمعیت یک جوان دانشجو در حالی که اشک می‌ریخت گفت «چرا به ما منتقل نکردید تا ابزار دشمن قرار نگیریم؟» این خیلی سوال منطقی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی با طرح این سوال که اگر ناآگاهی موجب انحطاط می‌شود و به نیابت از دشمن آسیب می‌زند چرا آگاهی نمی‌دهیم و چه برنامه‌ای برای این موضوع داریم؟ افزود: آنچه در ۱۰۰ سال گذشته از جریان‌های داخلی و خارجی استعمارگران اتفاق افتاده باید جوانان آگاه شوند و حتی طرحی با عنوان آگاهی و اجرای دستور امام به صورت واحدهای درسی ارایه شود تا مردم فریب نخورند.

وی گفت: به جای برنامه‌های سرگرم کننده که در بهترین زمان برنامه های صدا و سیما پخش می‌شود و نوجوانان و جوانان به آن علاقه نشان می‌دهند باید یک برنامه تحلیل از انواع مسایل تهیه کرد تا برای نسل جدید هم جذاب باشد.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه قضیه منحصر به این موضوع نیست و سهل انگاری زیادی در موضوع فرهنگی می‌شود ادامه داد: از حدود چهار سال قبل برنامه زندگی پس از زندگی ماه مبارک رمضان مستند سازی و راستی آزمایی شده که جنبه جهانی داشته و پژوهش تخصصی است و نقطه مقابل لیبرالیستی است زیرا دانش‌های عقلانی برهانی به صورت تجربی از زندگی افراد ارایه می‌شود که مفید است.

وی بیان کرد: اما در جمهوری اسلامی ایران همین ماه مبارک رمضان گذشته ساعتی برای پخش این برنامه قرار دادند که نصف کشور نمی‌تواند از این برنامه بهره برداری کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی گفت: در صورتی که اگر دلسوز کار فرهنگی هستند باید از قبل روی این برنامه تبلیغ شود و در بهترین ساعت پخش کنند حتی از مدعیان هم دعوت کنند تا دانشجو و دانش آموز حضور داشته باشند و بسیاری از سوالات آنها در مقابل مدعیان لیبرال پاسخ داده شود اما چرا این کار نمی شود؟

وی اظهار کرد: صدا و سیما حکم دانشگاه را در کشور دارد لذا نباید فقط برنامه‌های سرگرم کننده داشته باشد در حالی که مردم آماده هستند و در بمباران شبهات دشمن باید هر بخشی به وظیفه خود عمل کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از این اگر در قبال نسل جدید کوتاهی کنیم مسئول هستیم و باید قیامت پاسخگو باشیم گفت: در کنار این همه اهمال‌، دشمن با همه گزینه‌ها مقابل ما ایستاده اما دولت انقلابی و مردمی و آگاه روی کار آمد و این نعمت بزرگ خداست که باید قدر دانسته شود، اگرچه فرصت کوتاه است باید کاری کنیم که فرهنگ در جای خود تبیین شود.

وی گفت: در آستانه انتخابات هم هستیم که یک مسئله فرهنگی است لذا باید دانست که به هر شهروندی فرصت داده شده که چهار سال فکر کند تا در چهار دقیقه یک رای درست در صندوق بیندازد نه اینکه در انتخابات هم فرهنگ پارتی، دوست و رفیق غالب شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبادی افزود: اگر انتخابات براساس فرهنگ دینی باشد امور دست انسان‌های خیر خواهد بود و زندگی برای انسان برکت است اما وقتی خودمان به دلایل واهی به افرادی رای می‌دهیم که بلای کل جامعه و اسلام می‌شوند کاری نمی توان کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید روی فرهنگ مردم از جهت انتخابات کار شود و این مسئولیت بزرگی است گفت: قبل از انقلاب امور دست کشورهای استعمارگر بود اما انقلاب، امور را به دست مردم سپرد تا برای خود خدمتگزار صادق برگزیند نه اینکه دولت هایی سر کار بیایند که هر کدام ۱۰ سال کشور را به عقب می برند.

امام جمعه بیرجند عنوان کرد: برای اینکه امور کشور روی معیار و ملاک باشد باید متناسب با آن فرد مناسب انتخاب شود و باید به هر گزینه ای نمره داد تا انتخاب احسن بتوان داشت و با کارشناس عادل و امین باید مشورت کرد نه افرادی که معلوم نیست شرقی یا غربی هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این دیدار گفت: از دی ماه ۱۳۹۹ تا مرداد ۱۴۰۱ جلسات شورای فرهنگ عمومی استان برگزار نشده بود و شورا از سال گذشته با هدایت‌های نماینده ولی فقیه در استان و تدابیر استاندار خراسان جنوبی فعال شد.

علی فرخنده افزود: در دوره جدید فقط به دنبال برگزاری جلسات نبودیم و تاکید نماینده ولی فقیه در استان بر این بوده که جلسات محتوایی و پربار تشکیل شود، خروجی آن برای مردم امیدآفرین باشد و در فضای عمومی نتایج شورای فرهنگ عمومی ملموس و قابل اندازه گیری باشد.

وی با بیان اینکه در ۱۳ ماه گذشته حدود ۱۰ جلسه شورای فرهنگ عمومی استان برگزار شده است گفت: از این جلسات خروجی‌های خوبی به دست آمده که در موضوعات پنج گانه، اولویت‌های سال جدید ابلاغ شد  و به فعال کردن مجمع عمومی شورای فرهنگ عمومی استان پرداختیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی درباره فعال سازی شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌های استان بیان کرد: یکی از خلاهایی بود که از ظرفیت آن استفاده نشده بود و سال گذشته این شورا را در مراکز شهرستان‌ها فعال کردیم و قوانین و سیاست‌های مورد نظر نماینده ولی فقیه در استان را خدمت ائمه جمعه بیان شد.

وی با بیان اینکه در راستای کیفی سازی جلسات شورای فرهنگ عمومی ۱۰ کارگروه تخصصی در استان راه اندازی شده است افزود: اولین کارگروه اندیشه ورز است که حداقل در ماه طی یک یا دو جلسه نخبگان به موضوع بحث می پردازند و مباحث فرهنگی استان را بررسی می کنند.

فرخنده با تاکید بر اینکه باید در حوزه کیفی سازی برنامه ها به سمت نقطه مطلوب حرکت کنیم گفت: از دیگر کارگروه ها می توان به کارگروه تخصصی رصد فرهنگی اجتماعی، کارگروه تخصصی سلامت اجتماعی، ایثار و شهادت، تعلیم و تربیت، زن و خانواده، رسانه و فضای مجازی، جهاد تبیین، مسجد و کارگروه تخصصی صنایع و محصولات فرهنگی اشاره کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha