سیاوش آقاجانی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی برای تعاونی هایی که ظرفیت دانش بنیان شدن را دارند، تصریح کرد: تلاش بر آن است با افزایش تعداد تعاونی های دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده، رونق و اشتغال بیشتر ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: تعاونیهای دانش بنیان جدید در حوزه کشاورزی در زمینه پرورش گل و گیاه و پرورش ماهی و میگو و در حوزه صنعتی در بخش غذایی، دارویی، بهداشتی، درمانی، پتروشیمی و شیمیایی فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: گیلان وضعیت مطلوبی به لحاظ کاهش نرخ بیکاری در کشور دارد اما در اشتغال دانش آموختگان بیکار دانشگاهی و یافتن فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان رشته های مرتبط تحصیلی با چالش مواجه است، این موضوع ابعاد مختلفی دارد که یکی از آنها عدم ارتباط دقیق رشته های دانشگاهی با نیازمندی های بازار کار است اگر ظرفیت های دانشگاهی در رشتههای با بازار کار مناسب افزایش یابد، چالش بیکاری آنان بسیار کم می شود.
وی تصریح کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرفیتی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی با کمک دستگاهها و افراد مخترع و فناور در قالب تعاونی ایجاد کرد تا کسب و کار جدیدی برای خود و دیگران راه اندازی کنند.
آقاجانی با بیان اینکه بنیاد نخبگان، پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش با استفاده از ظرفیت تعاون میتوانند در کنار هم فضای مناسبی در این بخش برای فارغ التحصیلان دانشگاهی ایجاد کنند، گفت: این اداره کل نیز ضمن پرداخت تسهیلات و یارانه برای بازپرداخت سود آن به شرکتهای تعاونی دانش بنیان، تشکیل و توسعه این شرکت ها را دنبال میکند.
وی با اشاره به صدور مجوز برای چهار مرکز توسعه کار آفرینی در گیلان، اظهار کرد: این مراکز مجوز مشاوره کار آفرینی در فضاهای اشتراکی کافههای کار آفرینی و شتاب دهندهها را صادر می کنند و در حوزه فناور و دانش بنیان نیز این بنگاههای تولیدی خدمات و مشاوره ارائه میدهند.
مدیر کل تعاون، کار رفاه اجتماعی گیلان خاطر نشان کرد: سند توسعه بخش تعاون بعد از ۱۰ سال در دولت سیزدهم بازنگری، تصویب و برای اجرا ابلاغ شد تکالیفی برای دستگاههای مختلف مشخص شد که باید توسط آن دستگاهها در قالب آیین نامه های اجرایی و برش های استانی به ادارات استانی ابلاغ شود.
نظر شما