به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روحالله دهقانی فیروزآبادی که به منظور شرکت در نشست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل به سوئیس سفر کرده است، با دارن تانگ مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) دیدار کرد.
وی در این دیدار درخصوص همکاریهای دوجانبه از جمله کمک به حفظ حقوق شرکتهای دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی و آموزش کارشناسان ایرانی در حوزه ارزیابی داراییهای نامشهود این شرکتها با مدیرکل سازمان جهانی مالکیت فکری گفت و گو کرد.
در این دیدار همچنین درخصوص همکاریهای دوجانبه و آموزش تیمهایی که در ایران در حوزه ارزیابی داراییهای نامشهود و ثبت حقوق معنوی شرکتهای دانش بنیان کار میکنند، گفت و گو و مقرر شد با پیگیری معاونت علمی ریاست جمهوری و پشتیبانی وایپو چند دوره آموزشی در این زمینه در ایران برگزار شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جممهوری با تاکید بر اهمیت حفظ حقوق شرکتهای دانش بنیان ایرانی هنگام حضور در بازارهای جهانی به تشریح مشکلات موجود در این زمینه که چالش اساسی در توسعه بازارهای بین المللی شرکت های دانشبنیان ایرانی است، پرداخت.
دهقانی فیروزآبادی خواستار آن شد که با مساعدت سازمان جهانی مالکیت فکری در این خصوص، بتوان سازوکاری در کشور ایجاد کرد که شرکتهای دانش بنیان هم در فرآیند ارزیابی دارایی های نامشهود قرار بگیرند و هم از حفظ حقوقشان در بازارهای خارجی اطمینان حاصل کنند.
در ادامه این دیدار مقرر شد در آینده نزدیک، مذاکراتی بین هیاتی از معاونت علمی ریاست جمهوری و جمعی از کارشناسان وایپو برگزار و چارچوب همکاریهای مشترک مشخص شود و دهیاتی از وایپو به ایران سفر کند تا درخصوص زمینههای همکاری و نحوه پیگیری آنها توافق شود.
براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرآبادی رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوریکه دهقانی فیروزآبادی را در سفر به ژنو همراهی میکند با مطلوب توصیف کردن مذاکرات صورت گرفته، ابراز امیدواری کرد که با توسعه همکاریهای این معاونت با سازمان جهانی مالکیت فکری، گامهای بلندی در مسیر ارتقای جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری و همچنین حفظ حقوق مالکیت معنوی شرکت های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی برداشته شود.
وی تاکید کرد: تبیین و توجه جدی به موضوع مالکیت معنوی، کمک بسیار موثری به توسعه سریع بازار بینالمللی محصولات دانش بنیان کرده و به تحولی چشمگیر در اقتصاد دانش بنیان کشور منجر می شود.
به گزارش ایرنا، پانزدهمین نشست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر روز پنجشنبه به ریاست جمهوری اسلامی ایران در محل شورای حقوق بشر در ژنو آغاز به کار کرد.
در این نشست ۲ روزه بیش از ۶۰ شرکت کننده از جمله مقامهای عالیرتبه، دیپلماتها و سازمانهای غیردولتی در قالب جلسات کارشناسی مختلف، موضوع «نقش علم، فناوری و نوآوری در ارتقای حقوق بشر بهویژه در دوره بازیابی از همهگیری کرونا» را مورد بررسی قرار دادند.
ریاست این نشست را علی بحرینی، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران برعهده داشا.
مجمع اجتماعی یکی از سازوکارهای شورای حقوق بشر است که از سال ۲۰۰۲ (در دوران فعالیت کمیسیون حقوق بشر) ایجاد شده و هر سال با انتخاب یک موضوع خاص که مربوط به مهمترین چالشها، تحولات و نگرانیهای جهانی در حوزه حقوق بشر است، ابعاد مختلف آن را بررسی میکند و این نخستین بار است که جمهوری اسلامی ایران ریاست این مجمع را برعهده میگیرد.
نظر شما