به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ با دلخوریهایی از نحوه ساخت و تحویل و با رویای صاحبخانهشدن ساکن شدند، اما دیری نگذشت دیوارهای خانههای نوسازشان دهان گشود و اهمالکاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد و در نهایت، حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاومسازی، اکنون کار به تخریب رسیده است.
بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع مرتبط بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت و به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته شد.
اکنون مالکان این بخش مباحثی نظیر چرایی تبرئهشدن سازندگان ۲۱ بلوک در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان، مسالهداربودن زمینِ جایگزین به جای خانههایی در بهترین موقعیت کنونی، اقساط با ارقام بالای وام کمکهزینه ساخت و مبلغی که به عنوان ودیعه درنظرگرفتهشده، مبهم بودن مساله مقاومسازی، ورود دستگاه قضایی به عنوان مدعیالعموم و لحاظ شرایط اقتصادی خانوادههای ساکن را مهمترین دغدغه های خود در شرایط کنونی مطرح کردند و توجه سران دولت سیزدهم به این مسایل را خواستار شدند.
۲ نوع وام درنظرگرفته شده برای مالکان
با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد که فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن در نظر گرفته شد.
اما مالکان خانههای ناایمن قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان نسبت به مبلغ بالای اقساط، زمانبربودن ساخت خانه ایمن و موقعیت جغرافیایی زمینهای آماده واگذاری، دغدغههایی دارند و با وجود خطر خانه های فعلی، اصرار بر ماندن در خانههای ناایمن دارند و از تخلیه خانههایشان خودداری میکنند.
برای پیگیری چرایی ممانعت مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان پای درد دل آنان نشست که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.(به خواست مصاحبهشوندگان، از ذکر نام آنان در گزارش خودداری شده است.)
یکی از مالکان ۴۰ ساله خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مسوولان برای تخلیه خانههای ناایمن واگذاری زمین ۲۰۰ متری و ساخت خانه ویلایی را پیشنهاد دادند، اما شرایط پرداخت اقساط و شرایط واگذاری زمین در هالهای از ابهام است، چرا که در رسانهها شرایط را به طور شفاف اعلام نمیکنند.شرایط پرداخت اقساط و شرایط واگذاری زمین در قبال تخلیه خانههای ناایمن در هالهای از ابهام است.
این خانم ادامه داد: افرادی که از بیرون گود شرایط واگذاری زمین و ساخت خانه ویلایی در قبال خانههای ناایمن قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان را متوجه میشوند معتقد هستند شرایط عالی و به نفع مالکان است، اما شرایط برای ما مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ که قشر ضعیف هستیم، بسیار پیچیده است، چرا که قدرت بازپرداخت اقساط را نداریم.
توانایی اقتصادی مالکان درنظر گرفته نمیشود
این مالک خانه در قطعه ۲۴ مسکن مهر سمنان تصریح کرد: ۱۲ سال پیش زمان رییسجمهوری محمود احمدی نژاد پیشنهاد خانهدارشدن اقشار ضعیف در قالب طرح مسکن مهر مطرح شد و اکنون ما به عنوان قشر ضعیف جامعه متناسب با حقوق دریافتی کنونی، توانایی پرداخت حتی یک ریال اضافهتر به عنوان قسط نداریم.
وی افزود: ۱۲ سال پیش با آغاز طرح ساخت خانه در قالب مسکن مهر به اداره کل راه و شهرسازی استان سمنان مراجعه کردیم و این ادارهکل اتحادیه را برای امضای قرارداد و ساخت خانه معرفی کرد و ما هم قبول کردیم.
این مالک خانه ناایمن در قطعه ۲۴ مسکن مهر سمنان اظهار کرد: سال ۹۱ تعداد زیادی از مالکان مسکن مهر با پرداخت حدود ۶۰ میلیون ریال صاحب خانه شدند و ما اهالی قطعه ۲۴ مسکن مهر سمنان نیز در مرحله نخست ۶۰ میلیون ریال به حساب اتحادیه پرداخت کردیم و بعد از مدتی اتحادیه اعلام کرد برای تکمیل خانه باید پرداختی افزایش یاید و ما هم خارج از تعهد به منظور تکمیل خانه در مجموع ۱۳۰ میلیون ریال پرداخت کردیم.
پیمانکار همین خانههای ناایمن را نیمهکاره تحویل داد
وی ابراز کرد: تعهداتی مانند نصب آسانسور و آیفون و محوطهسازی در تفاهمنامه با پیمانکار برای ساخت خانه قید شده بود، اما پیمانکار با وجود گرفتن هزینه بیشتر، به هیچکدام از تعهدات خود عمل نکرد و در نهایت، ساختمان را بدون انشعاب آب، برق و گاز و بدون آسانسور، آیفون و دیوارکشی محوطه و پارکینگ تحویل داد.
به گفته این مالک مسکن مهر ناایمن در سمنان، مالکان قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در ابتدای سکونت از ابتدایی ترین خدمات شهری بیبهره بودند و فقط یک شیر آب در محوطه ساختمان وجود داشت که ساکنان ظرف آب پر میکردند و به داخل خانههایشان میبردند و در چنین شرایطی مالکان وام گرفتند و با هزینه شخصی بلوکهای عاری از امکانات اولیه را آباد کردند.
وی بیان کرد: وقتی از پیمانکار قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان (آقای خ) برای گرفتن سند، مدرک پایانکار و محققنشدن تعهد قرارداد، شکایت کردیم، اعلام کردند وی در هیچ جایی موردی را متعهد نشده و امضا نکرده و در نتیجه، هیچ مسوولی هم در این زمینه پاسخگو نبود.
این مالک اضافه کرد: در کنار دغدغه ذهنی برای گرفتن مجوز پایان کار و سند و فقدان تحقق تعهد پیمانکار طبق قرارداد، روز به روز ترک و شکاف خانهها نمایانتر میشد، طوری که مردم میترسیدند در خانه بمانند.
ماجرای مبهم مقاومسازی
وی تصریح کرد: طی شکایتها دادگاه به پیمانکار پیشنهاد مقاومسازی داد و وی بدون نظارت کارشناس و مهندس به سقف پارکینگ نوعی چسب زد و با روشی ناشیانه با کارگرانی نابلد و غیر فنی، ستونهایی را به اصطلاح برای مقاومسازی نصب کرد.
وی ادامه داد: بعد از مقاومسازی اهالی قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان پیگیر شکایت نشدند تا اینکه پس از وقوع حادثه متروپل مالکان ترسیدند و بعد از ۱۰ سال شکایت خود را دوباره پیگیری و در نشستهای مختلف با مقامات در میان گذاشتند، اما هیچ مسوولی حرف منطقی نداشت.
یکی دیگر از مالکان حدود ۶۰ ساله قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای تخلیه خانههای ناایمن ودیعه سه میلیارد ریالی با سه ضامن درنظرگرفته شده و با تنفس ۲ ساله باید برگردانده شود، ما قشر ضعیف چگونه میتوانیم از پس این اقساط برآییم.شرایط تخلیه خانههای ناایمن و پرداخت اقساط برای وام مربوط به ودیعه مسکن و ساخت خانه ۷۵ متری در وسع مالکان مسکن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان نیست.
وی افزود: شرایط تخلیه خانههای ناایمن و پرداخت اقساط برای وام مربوط به ودیعه مسکن و ساخت خانه ۷۵ متری در وسع مالکان مسکن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان نیست، چرا که این افراد قشر ضعیف هستند.
وی ادامه داد: اکنون که در خانه ۸۵ متری زندگی میکنیم و دارایی کد پستی و انشعاب آب، برق و گاز هستیم به ما میگویند شما از لحاظ قانونی سندی ندارید و مالکان خانهها نیستید. به اصرار و زور میخواهند خانههایمان را تخلیه کنیم، چه تضمینی است که فردا پس از تخلیه خانههای ناایمن، زمین ۲۰۰ متری برای ساخت وجود داشته باشد و حرفی در آن نباشد.
این مالک خانه ناایمن در قطعه ۲۳ مسکن مهر سمنان افزود: برای تخلیه خانه ناایمن وام سه میلیارد ریالی به این صورت پرداخت میشود که بانک مسکن مرحله نخست یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال پرداخت میکند و برای دریافت باقیمانده ودیعه مسکن مالک باید اجاره و قولنامه خانه دیگر را به ادارهکل راه و شهرسازی استان سمنان تحویل دهد و سپس این ادارهکل به بانک مسکن نامه میدهد و در مرحله بعد بانک قسط خانههای ناایمن را تا سال ۱۴۰۸ و هزینه آب و برق و گاز را تسویه میکند. سپس طبق تاریخ اعلامی از سوی راه و شهرسازی، کلید باید به یگان حفاظت ادارهکل راه و شهرسازی تحویل داده شود و در صورت برگشت مالک به خانه ناایمن، مجرم تلقی میشود.
شرایط نامشخص زمین و خانه درنظر گرفته شده
وی اضافه کرد: وقتی هنوز زمین آماده نشده، سند نخورده و خانهای ساخته نشده، چرا ما مالکان باید شرایط را قبول و خانههایمان را تخلیه کنیم.زمینهای ۲۰۰ متری جایگزین خانههای ناایمن برای زندگی مناسب نیست، چرا که یک سمت آن ندامتگاه، یک سمت پمپ بنزین، یک سمت شهرک صنعتی و درگیر آلایندههای صنعتی است.
مالک یکی از خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان گفت: زمینهای ۲۰۰ متری که جایگزین خانههای ناایمن در نظر گرفته شده ارزش سکونت ندارد و برای زندگی مناسب نیست، چرا که یک سمت آن ندامتگاه، یک سمت پمپ بنزین، یک سمت شهرک صنعتی و درگیر با آلایندههای صنعتی است.
وی ادامه داد: زمینهای ۲۰۰ متری جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در گذشته محل تخلیه نخاله ساختمانی بود و اکنون زمین هموار و قطعهبندی شد که طبق نظر کارشناسان زمین این منطقه درگیر رانش است و نمیتوان در این زمینه ها ساختمان چندطبقه ساخت و باید حتما ویلایی باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط و موقعیت مکانی زمینهای آماده واگذاری، مسوولان وعده ساخت خانه ۹۰ متری میدهند و اذعان دارند هر فرد زودتر نسبت به تخلیه و امضای قرارداد واگذاری زمین اقدام کند، زمین ۲ نبش به او تعلق میگیرد که دسته کم متری ۵۰۰ هزار تومان گرانتر است و برخی با وجود نداشتن توانایی مالی، برای پرداخت قسط ناچار به تخلیه شدند.
کسی پاسخگوی نگرانی و مسایل کنونی مالکان نیست
مالک یکی از خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان اذعان داشت: مسوولان میگویند شما طرف حساب ندارید که کسی پاسخگوی شما باشد، پس چه کسی باید به نگرانی ما پاسخ دهد.
وی اضافه کرد: چرا در مدت ۱۲ سال مسوولی نیامد که پیگیر مشکلات مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان باشد و اکنون که مالکان بعد از متروپل پیگیر مشکل شدند، مسوولان به جای همراهی، اجبار و الزام به تخلیه خانهها قبل از آماده شدن خانه جدید و تحویل کلید آن دارند.۸۵ میلیون ریال قسط ودیعه مسکن و نزدیک به ۱۰۰ میلیون ریال وام ساخت خانه حدود ۱۸۰ میلیون ریال میشود، یک کارگر با حقوق ۹۰ میلیون ریال چگونه میتواند قسط ۲ برابر حقوق خود پرداخت کند.
وی تصریح کرد: ۸۵ میلیون ریال قسط ودیعه مسکن و نزدیک به ۱۰۰ میلیون ریال قسط وام ساخت خانه حدود ۱۸۰ میلیون ریال میشود، یک کارگر با حقوق ۹۰ میلیون ریال چگونه میتواند قسط ۲ برابر حقوق خود پرداخت کند.
این مالک یکی از خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان ابراز داشت: اگر خانههای ویلایی طبق تعهد تا ۲ سال آینده آماده تحویل نشود، ما مالکان چگونه از عهده پرداخت قسط ودیعه مسکن و هم اجاره خانه بربیاییم.
وی افزود: وقتی وزیر کشور حکم تخلیه می دهد و مسوولان مالکان را در صورت عدم تخلیه به قطع انشعابات آب، برق و گاز درخانه های کنونی تهدید میکنند، چرا مالکان باید قسط خانه ناایمن را پرداخت کنند.
مالکان توانایی پرداخت قسط بیشتر ندارند
وی تاکید کرد: مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان واحد ایمن در برابر واحد ناایمن میخواهند و شرایط پرداخت حتی یک ریال قسط را ندارند.
این مالک یکی از خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان گفت: دولت میتواند خانههای ناایمن ما را به قیمت روز خریداری کند و یا در همین زمین خانهها دوباره خانه بسازد. ما به دلیل نداشتن شرایط پرداخت قسط حاضر به تخلیه نیستیم.
خانمی حدود ۶۰ سال سن یکی دیگر از مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان گفت: حدود ۶ سال پیش همراه چند مالک دیگر به دلیل ناایمن بودن خانهها از ادارهکل راه و شهرسازی شکایت کردیم، اما نتیجهای نداشت، اما به تازگی متوجه شدیم برخی مالکان در همان زمان مبلغهای متفاوت حدود ۱۰۰ میلیون، ۱۳۰ میلیون و ۶۰ میلیون ریال به عنوان خسارت از ادارهکل راه و شهرسازی دریافت و خانههای خود را تخلیه کردند. اکنون این افراد با وجود دریافت خسارت در گذشته، با مالکانی که این چندسال در این خانههای ناایمن زندگی کردند و حتی یک ریال خسارت دریافت نکردند، یکسان دیده میشوند و میتوانند زمین برای ساخت خانه ویلایی بگیرند.
این مالک تاکید کرد: باید بین افرادی که در سالهای گذشته خسارت بابت خانههای ناایمن دریافت کردند و کسانی که خسارتی دریافت نکردهاند و حتی هزینه پارکینگ و دیگر هزینه های جانبی را پرداخت کردند، فرق قائل شد و یکسان دیده نشوند.
آیا قانون برای همه یکسان است؟
مردی حدود ۷۰ ساله از دیگر مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان بیان کرد: تمام واحدهای بلوک ۲۳ و ۲۴ ایراد ندارند. برخی بلوک ها با وجود اینکه سازه ساختمان همراه با بلوکهای ناایمن ساخته شده، طی سالهای گذشته ساختمان را نما کرده و سند پایان کار دریافت کردند، اکنون مالکان این واحدها در خانههایشان نشستهاند و ملزم به تخلیه نیستند، این پرسش وجود دارد آیا قانون برای همه یکسان است؟
وی ادامه داد: حدود ۷۴ میلیون ریال در ماه حقوق می گیرم. با این دریافتی چگونه به عنوان سرپرست خانوار هم مخارج خانه را تامین کنم و هم ماهی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال قسط پرداخت کنم.
این مرد سالمند مالک خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان گفت: ۲ ماه پیش مسوولان در بازدید از خانههایمان گفتند خانههایمان را برای گرفتن پایان کار بررسی خواهند کرد. بر همین اساس ما مالکان تمام ساختمان را درست کردیم، مسوولان رفتنند که بیایند و به وعده خود پایبند نماندند.اگر خانههای قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان ناایمن محسوب میشود چرا برای خرید و فروش این واحدها طی ۲ سال گذشته ممنوعیتی اعلام نشد.
یکی دیگر از مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان مرد حدود ۴۵ ساله بود که گفت: ۲ سال پیش نزدیک به هفت میلیارد ریال این خانه ناایمن را خریداری کردم، پرسش من از مسوولان این است اگر این خانه ناایمن محسوب میشود، چرا برای خرید و فروش این واحدها ممنوعیتی اعلام نشد.
نظر کارشناسان در هیچ مرحله ای به مردم اعلام نشد
وی ادامه داد: پارسال سه نفر کارشناس از تهران برای بررسی ایمنی این واحدها به سمنان آمدند اما مسوولان بدون اینکه نظر کارشناس را اعلام کنند، تاکید بر تخلیه دارند.
یکی دیگر از مالکان خانههای ناایمن مسکن مهر سمنان خانمی ۴۰ ساله بود که گفت: ۲ ساختمان با سازه یکسان و در یک زمان با هم ساخته شدند و شرایط مشابه دارند، چرا یکسری بلوکهایی که نمای ساختمانشان را درست کردند، دیگر برای آنان حکم تخلیه اجبار نیست و چرا قانون نباید برای همه یکسان باشد؟
وی ادامه داد: حدود ۱۳۰ میلیون ریال برای صاحب خانه ۸۰ متری شدن پرداخت کردم، اکنون بعد از ۱۲ سال پرداخت قسط مسکن، به جای تحویل سند، بنده را اجبار به تخلیه می کنند.
وی بیان کرد: از سه میلیارد ریال ودیعه مسکن پرداختی برای تخلیه خانههای ناایمن در حدود ۲۰۰ میلیون ریال بابت تسویه وام مانده از خانه ناایمن و ۱۰ میلیون ریال کارمزد کم میشود و در نهایت ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال پرداخت میشود که بعد از گذشت ۲ سال تنفس باید سه میلیارد ریال به دولت پس داده شود.
مسوولان به جای قول زمین ویلایی، به داد مردم برسند
این خانم ۴۰ ساله افزود: مسوولان در اعتراض ما به تخلیه خانههایمان، اذعان می کنند ارزش زمین ویلایی حدود ۳۰ میلیارد ریال است، ما از آنان میخواهیم زمین را برای خود بردارند و ۱۵ میلیارد ریال به ما بدهند و باقیمانده سود برای خودشان باشد.مسوولان در اعتراض مالکان به تخلیه خانههایشان اذعان دارند ارزش زمین ویلایی حدود ۳۰ میلیارد ریال است، ما از آنان میخواهیم زمین را برای خود بردارند و ۱۵ میلیارد ریال به ما بدهند و باقیمانده سود برای خودشان باشد.
مردی ۵۰ ساله از دیگر مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان گفت: اگر خانههایمان مشکل دارد، چرا به ما گفتند پرداخت قسط ادامه دهیم.
وی ادامه داد: بانی مسکن مهر دولت است، دولت باید نظارت میکرد، اما الان مردم زجر میکشند و دولت زیربار نمیرود.
وی بیان کرد: اتحادیه مسکن سازنده بلوک های این منطقه زیر نظر اتاق تعاون بود و این اتاق نیز زیر نظر اداره کل راه و شهرسازی است. این ادارهکل هم دولتی بوده است و اکنون باید آنان پاسخگوی خسارت مالکان باشند.
مالکان فقط با ایده «کلید در برابر کلید» موافقند
این مالک خانه ناایمن مسکن مهر سمنان اظهار کرد: وقتی با مسوولان مشکلاتمان را درباره پرداخت قسط مطرح میکنیم، آنان میگویند وارد این مقوله نشوید، در حالی که اصل مطلب مالکان میزان قسط است که توانایی پرداخت آن را ندارند.
مردی ۶۰ ساله از دیگر مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان افزود: مالکان فقط با «کلید در برابر کلید» راضی به تخلیه خانههایشان هستند.
وی ادامه داد: بعد از ۶۰ سال سن توان پرداخت قسط ندارم و نمیخواهم آخر عمری به دلیل ناتوانایی در پرداخت قسط، به زندان بیفتم.
وی بیان کرد: بخش های دولتی معتبر مانند اداره کل راه و شهرسازی برای تخلیه خانهها و واگذاری زمین باید با ما قرارداد امضا کنند و سند ۲۰۰ متر زمین بدهند، تا چند سال دیگر گرفتار مشکلات کنونی نشویم.
برای تخلیه، تهدید به قطع انشعابات شدیم
خانم میانسال دیگری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میگفت: همسرم زمینگیر است و من نانآور خانه هستم، توان پرداخت قسط با مبلغ بالا را ندارم، ما را تهدید به قطع انشعاب آب، برق و گاز در صورت خودداری از تخلیه خانههایمان کردهاند.
مالکی دیگر نیز گفت: جزو افرادی هستم که این خانه را تخلیه نمیکنم، وقتی انشعاب به نامم است، قسط پرداخت میکنم و کدپستی دارم یعنی مالک خانه هستم و طبق قانون، نمیتوانند مرا مجبور به تخلیه کنند.
وی ادامه داد: وقتی مسوولی میگوید این خانه ناایمن است، میگویم دل شما برای من می سوزد، تا الان کجا بودید؟ از ایکه از عهده پرداخت اقساط بر نمیآیم دلتان به درد نمیآید؟
وی اضافه کرد: زمانی که مسکن مهر ساخته میشد، بنده به رییس جمهور وقت برای درخواست خانه، نامه زدم،وی من را به استانداری معرفی کرد و سپس نامه به راه و شهرسازی ارجاع شد و خانه های این قطعه را معرفی کردند.لازمه افزایش طبقات و سقف، تاییدیه مهندس ناظر است، چطور امکانپذیر است که بدون تایید مهندس ناظر سقفهای ساختمان در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان افزوده شد.
مهندس ناظر زمان ساخت بلوکها در قطعه ۲۳ و ۲۴ کجا بود؟
این مالک افزود: لازمه افزایش طبقات و سقف، تاییدیه مهندس ناظر است، چطور امکانپذیر است که بدون تایید مهندس ناظر سقفهای ساختمان در قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان افزوده شد.
وی یادآور شد: خانه های ما در بهترین منطقه مسکن مهر است، در حالیکه از ما میخواهند به بهانه ناایمن بودن، خانه خود را تخلیه و در منطقه جدید درنظرگرفته شده که در یک منطقه بیابانی است، ساکن شوم.
این مالک تصریح کرد: من شنیدهام میخواهند خانههای ما را خراب کنند تا مجتمع مسکونی ویلایی را که در کنار همین منطقه و خوشنشین است، گسترش دهند که برای دولت درآمدزا است.
وی اضافه کرد: من شاید نخواهم در سمنان بمانم و قصد مهاجرت داشتهباشم، اگر مسوولان خیلی به فکر هستند خانه را از ما بخرند و زمین ۴۰ میلیارد ریالی با سود برای خودشان باشد.
خانمی ۵۰ ساله از دیگر مالکان خانههای ناایمن مسکن مهر سمنان افزود: ۱۰ سال پیش بنده و چندی از مالکان به دلیل ناایمن بودن خانههایمان شکایت کردیم، صدا و سیما فیلم گرفت و گفتند خانهها مشکلی ندارد و همه چیز درست است، اما اکنون در بیان مسوولان خانهها مشکلدار شد.
بحث توسعه مجتمع ویلایی به بهانه تخلیه خانههای ناایمن
این مالک خانه ناایمن مسکن مهر سمنان گفت: وقتی به مسوولان میگوییم تصمیم شما برای خانههای ناایمن چیست؟ میگویند تصمیمها برای خانههای شما گرفته شده است، شما فقط تخلیه کنید. کاری نداشته باشید، آنان میخواهند ما را آواره کنند تا به وسعت مجتمع ویلایی همجوار این منطقه اضافه کنند.مسوولان میگویند تصمیم برای خانههای شما گرفته شده است، شما فقط تخلیه کنید.
این خانم ۴۸ ساله ابراز کرد: مجتمع کناردستِ همین خانه های ناایمن مجتمع شیک و گران شهر سمنان و برای ثروتمندان است، اکنون میخواهند مردم را از خانههایمان بیرون کنند، تا محل زندگی ثروتمندان را توسعه دهند.
وی بیان کرد: ۱۲ سال پیش از اتاق تعاون و سازنده اصلی و پیمانکار شکایت کردیم، اما گفتند پیمانکار به عنوان تعهد جایی را امضا نکرده و تبرئه شد.
وی افزود: اکنون به دلیل اینکه از عمر پرونده بیش از ۱۰ سال گذشته، مساله از حالت کیفری به حقوقی تبدیل شده است، وقتی پیمانکار تبرئه شده، شکایت ما چه فایدهای ندارد، اصلا کسی جوابگو هست که ما مالکان شکایت کنیم؟
این خانم خطاب به مسوولان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: ما به نمایندگان مجلس رای دادیم و اعتماد کردیم، باید حرف دل ما را گوش بدهند، برای ملاقات با یک مسوول ۲ سال تلاش کردیم. نمی خواستند ما را ببینند و روشن با مردم صحبت کنند.
دیگر خانههای مسکن مهر هم در حال آوارشدن است
وی اضافه کرد: خانههای سه سازمان در قالب مسکن مهر دیوارهایش ریخته و خطر آوار وجود دارد، ولی مسوولان این منطقه را در اولویت قرار دادند که به اصطلاح خودشان مترو پلی دیگر رخ ندهد، اگر دلشان برای مالکان این منطقه می سوزد، به شرایط و ناتوانیشان توجه کنند.
دادستان به عنوان «مدعی العموم» ورود کند
خانمی دیگر تصریح کرد: ۹۰۰ نفر در قطعه ۲۳ و ۲۴ ناایمن مسکن مهر سمنان زندگی میکنند و از دادستان به عنوان «مدعی العموم» میخواهیم حرف ما را بشنود و بر اساس عدالت پیگیر حقوق ما باشد. وقتی مهندس ناظر تبریه شد، یعنی خانههای ما ایمن است و مشکلی نداشت. همان موقع سقف بلوک ها شکم داشت و گفتند مشکل ندارد و مقاومسازی کافی است، ولی الان تاکید به ناایمن بودن و تخلیه دارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بخشی از دغدغه مالکان قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان به صورت جامع و خلاصه گزارش شد، اکنون باید منتظر تصمیمگیری مسوولان و اعلام موضع در برابر خواستههای این قشر ضعیف جامعه بود.
نظر شما