استاندار مرکزی: دولت حامی صادرات انار در قالب شرکت‌های تعاونی است

ساوه - ایرنا - استاندار استان مرکزی گفت: تولیدکنندگان اصلی انار استان در راستای صادرات محصول در قالب شرکت‌های تعاونی به منظور ایجاد زنجیره ارزش افزوده حمایت می‌شوند.

به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز دوشنبه در آیین آغاز دومین جشنواره ملی انار ساوه اظهار کرد: این جشنواره رویدادی فرهنگی و اقتصادی است که مجموعه‌ای از فعالیت‌های مرتبط با انار را در دل خود جای داده است.

وی اضافه کرد: در ۲ سال گذشته برگزاری این جشنواره فرهنگی به صورت ویژه در دستور کار مجموعه دستگاه‌های اجرایی با اولویت حمایت از دست اندرکاران بوده تا زمینه ساز ارزش افزوده محصول برای تولید کنندگان باشد.

وی اضافه کرد: حمایت تسهیلاتی از تاسیس و راه اندازی سردخانه‌ها برای افزایش ظرفیت انبارداری محصول در ساوه از سوی شرکت‌های تعاونی و مجموعه‌های بنیاد مستضعفان اقدامات خوبی انجام گرفته است.

استاندار استان مرکزی یادآور شد: حمایت از تولید و صادرات محصولات کشاورزی از جمله انار نیز از دستورکار وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی است که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی می‌توانند در قالب شرکت‌های تعاونی از حمایت های تسهیلاتی دولت بهره.مند شوند.

وی افزود: استان مرکزی به واسطه اینکه صنایع مهم ابتدا در اینجا احداث شده یکی از استان‌های صنعتی شناخته می شود و سال گذشته رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی کشور را به خود اختصاص داده است.

استاندار مرکزی گفت: اما به واسطه پتانسیل‌های کشاورزی ظرفیت قابل توجهی در تولید محصولاتی از جمله گردو، انگور و پسته داشته که انار سرسبد آن است.

مخلص‌الائمه بیان کرد: این استان سهم ۱۲ درصدی در تولید انار کشور دارد که ۹۰ درصد آن در شهرستان ساوه تولید می شود که در تلاش هستیم امسال پایانه صادراتی انار در این شهرستان عملیاتی شود.

حجت الاسلام «جعفر رحیمی» امام جمعه ساوه هم در این آیین با اشاره به اینکه بزند انار ساوه شهره جهانی دارد گفت : سردخانه‌های مدرن برای جلوگیری از تلفات بیش از حد محصول در انبارهای سمتی، بالا بودن هزینه های انبارداری و بسته بندی، غیر مکانیزه بودن برداشت انار و مشکلات کمبود کارگر از جمله چالش های پیش روی اندرکاران این شهرستان است.

دومین جشنواره ملی انار با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مرکز تحقیقات آموزش و تحقیق وزارت جهاد کشاورزی در مسجد تاریخی جامع ساوه برگزار شد.

در این آیین گواهینامه ثبت رویداد جشنواره تولید و صادرات انار ساوه که از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران صادر شده و به شماره ۲۰۱۲۷۵۰ به ثبت رسیده است، رونمایی شد.

دومین جشنواره ملی انار ساوه 15 تا 19 آبان در قالب ۵۰ غرفه عرضه محصولات باغی، زراعی، صنایع دستی، گردشگری در محوطه مسجد جامع تاریخی ساوه در حال برگزاری است.

برپایی تورهای بازدید از باغات و ظرفیت‌های تولیدی، صنعتی، کشاورزی، گردشگری و تاریخی شهرستان ساوه گامی در جهت معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این شهر هزار ساله و آشنایی گردشگران و بازدیدکنندگان از پتانسیل‌های ساوه از دیگر برنامه های این جشنواره است.

شهرستان ساوه دارای ۱۱ هزار هکتار باغ انار است که ۱۰ هزار هکتار از این باغات بارور بوده که ۱۷۰ هزار تن محصول از این باغات برداشت و روانه بازار می شود.

میانگین تولید انار در این شهرستان ۱۷ تن در هر هکتار بود که نسبت به میانگین تولید انار کشور حدود ۲ تن در هر هکتار بیشتر است و پنج هزار بهره بردار انار به صورت مستقیم در این عرصه فعالیت دارند.

حدود ۲۵ درصد از انار تولیدشده در این شهرستان به میزان حدود ۴۰ هزار تن قابلیت صادرات دارد که به علت مشکلات تحریمی و عدم تامین زیرساخت‌های لازم (پایانه صادراتی انار) حدود ۱۰ هزار تن صادر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha