۱۵ آبان ۱۴۰۲، ۱۹:۰۱
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85282967
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار: احداث کتابخانه مرکزی از اولویت‌های فرهنگی ملایر است

همدان- ایرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر، احداث کتابخانه مرکزی ملایر را یکی از اولویت‌های فرهنگی این شهرستان برشمرد و تاکید کرد: باید هر چه سریعتر توافق نهایی مربوط به زمین این طرح صورت بگیرد تا اقدامات لازم برای اخذ مجوزهای قانونی و جذب اعتبارات ملی انجام شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "سلمان اسماعیلی" روز دوشنبه در نشست مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی ملایر اظهار کرد: پیش بینی های لازم برای اختصاص فضا به منظور ساخت کتابخانه های عمومی در شهرک های نهضت ملی مسکن ملایر نیز انجام شده است.

فرماندار ویژه ملایر خواستار جذب کتابدار برای کتابخانه‌هایی عمومی فاقد کتابدار از سوی اداره کل کتابخانه‌های استان شد و افزود: به هر شکل ممکن که قانون اجازه می‌دهد، تهاتر و تجهیز نیروی انسانی برای بخشی از کتابخانه ساختمان شهید احدی انجام شود و مابقی هم آماده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

اسماعیلی یادآور شد: کتابخانه محله شهید زرینی نیز باید برای دهه فجر آماده افتتاح شود و مرکز فرهنگی شقایق به نام "مرکز فرهنگی شهید علی نظری" تغییر نام یابد.

وی با بیان اینکه در مواقعی مساله مهم فرهنگ به ویژه از جنس کتاب و کتابخوانی مورد بی‌مهری قرار گرفته و آثار آن در سال‌ها و دهه‌های بعد مشخص می‌شود، ادامه داد: سرمایه‌گذاری روی مساله فرهنگ و توسعه کتابخوانی و کتابداری، اثر و نتیجه خود را در دهه‌های بعد نمایان می‌کند.

معاون استاندار همدان با اشاره به عضویت ۱۲ هزار نفری در کتابخانه‌های ملایر، گفت: طبق این آمار تنها حدود پنج درصد از جمعیت شهر عضو کتابخانه‌ها هستند که این عدد قابل توجه نیست و سرانه کتابخوانی باید ارتقا یابد.

اسماعیلی بیان کرد: باید برنامه‌هایی طراحی شود که مردم هر چه بیشتر با کتاب آشنا شوند و کتابخوانی را در فضای حقیقی، مجازی، مبلمان شهری، برگزاری نمایشگاه کتاب و انجام کار فرهنگی تبلیغ کنیم.

وی بر لزوم راه‌اندازی کتابخانه سیار توسط شهرداری و تجهیز آن توسط اداره کتابخانه‌ها شد و افزود: شهرداران باید نسبت به پرداخت سهم نیم درصد خود به اداره کتابخانه‌ها اقدام کنند.

اسماعیلی یادآور شد: در صورت ابلاغ متمم بودجه، اعتبارات مناسبی به پروژه عمرانی نهاد کتابخانه‌های این شهرستان اختصاص می‌دهیم.

فرماندار: احداث کتابخانه مرکزی از اولویت‌های فرهنگی ملایر است

ملایر پیشتاز ایجاد کتابخانه‌های روستایی در استان همدان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این نشست گفت: باید نسبت به ساخت کتابخانه‌ها در سایت‌های نهضت ملی مسکن ملی استان برنامه‌ریزی شود.

"عاطفه زارعی" با بیان اینکه باید اقدامات فرهنگی در حوزه آگاهی بیشتر مردم نسبت به کتاب صورت گیرد، افزود: در این راستا کتابخانه‌های عمومی برنامه‌هایی را همزمان با در هفته کتاب در دست اجرا دارند.

وی با اشاره به آغاز هفته کتاب از ۲۳ تا ۳۰ آبان با شعار "آینده خواندنی است"، از دستگاه‌های اجرایی درخواست کرد با همکاری متقابل در تمامی حوزه‌های فرهنگی مربوط به ترویج فرهنگ کتاب خوانی فعالیت موثر داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه ملایر نیازمند یک کتابخانه استاندارد است، ادامه داد: ملایر در ایجاد کتابخانه‌های روستایی و استقبال مردم از این کتابخانه‌ها، رتبه اول استان همدان را دارد.

زارعی شاخص جمعیت و ماندگاری مردم برای ایجاد کتابخانه در روستاها را حائز اهمیت دانست و گفت: روستاهای کوچک و کم‌جمعیت، با کتابخانه سیار پوشش داده می‌شود.

وی با بیان اینکه پیشخوان‌های کتاب نیز می‌تواند نیازهای اطلاعاتی روستاها را برطرف کند،اظهار کرد: چنانچه در هر روستا دهیاری یک مکانی را اختصاص دهد، منابع اطلاعاتی در قالب یک یا چند قفسه برای نگهداشت و استفاده از کتاب اختصاص داده می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خواستار بهره‌گیری از ظرفیت خیران برای توسعه کتابخانه‌ها در ملایر شد و ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن نیز فضای مورد نیاز برای کتابخانه‌ها در نظر گرفته شود تا در آینده نیازهای فرهنگی این مناطق نیز تامین شود.

زارعی با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی در سطح استان در حوزه حمایت از کسب و کارهای کوچک ورود کردند، اظهار داشت: در حوزه کتابخانه‌ها از اعتبارات سفر ریاست جمهوری برای شهرستان ملایر نیز بودجه در نظر گرفته شد.

وی همچنین یادآور شد: کتابخانه‌های عمومی استان مجهز به پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی و لاتین هستند و محققان می‌توانند به صورت رایگان از این پایگاه‌ها استفاده کنند.

عضویت ۱۲ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی ملایر

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر نیز با بیان اینکه در این شهرستان از زندان تا پارک سیفیه کتابخانه وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر عضو ۲۲ کتابخانه‌ عمومی شهرستان ملایر هستند.

"سیدمهدی آخشیک" بیان کرد: ۱۳ هزار و ۶۱۴ جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی این شهرستان اهدا شده و همچنین در راستای ترویج فرهنگ مطالعه کتابداران در مناطق کم‌برخوردار شهرها حاضر می‌شوند و به اجرای برنامه‌های مختلف کتاب‌محور می‌پردازند.

وی با اشاره به بازسازی کتابخانه‌های عمومی آیت‌الله مصطفوی روستای جوزان، پرفسور راستان، کتابخانه ولایت جوکار و علی‌آباد دمق اشاره کرد و افزود: همچنین طی هفته دولت امسال کتابخانه گلستان کتاب روستای توچغاز بهره‌برداری شد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر نیز با بیان اینکه یک کتابخانه در ساختمان شهید احدی با همکاری شهرداری آماده بهره‌برداری است،گفت: راه‌اندازی کتابخانه عمومی سیار در این شهرستان با توجه به تعداد روستاها با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار بابت خرید خودرو و تجهیز آن ضروری است.

آخشیک ادامه داد: یک‌هزار و ۶۰۰ برنامه فرهنگی در این شهرستان با مرکزیت کتابخانه های عمومی اجرا شده است و در طرح جمع‌آوری کاغذهای باطله و تبدیل آن به کتاب، ۱۵۰ عنوان کتاب با ۲۴۰ میلیون ریال خریداری شد.

شهردار ملایر نیز در این نشست تاکید کرد: یک طبقه از ساختمان شهید احدی آماده واگذاری به کتابخانه‌ها است که در صورت موافقت تهاتر بدهی، به کتابخانه‌ها واگذار می‌شود.

"مجید فرجی" با بیان اینکه زمین کتابخانه مرکزی با همکاری اداره اوقاف تامین شده است، افزود: یک خیّر هم اعلام آمادگی کرده و چنانچه این امر محقق نشد، ما زمین را برای احداث کتابخانه واگذار خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۲۲ باب کتابخانه عمومی با حدود ۱۲ هزار عضو است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha