رحمان فیضقربانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان محصول پیشبینی شده از سطح ۵۰۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان برداشت شود که بیشترین سطح کشت و تولید در استان به ترتیب به کرمانشاه، دالاهو، سنقر و صحنه اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه این محصول در بیشتر شهرستانهای استان به غیر از شهرستانهای گرمسیر کشت شده و همه ساله نیز افزایش مییابد، افزود: از ابتدای امسال تاکنون سطح زیر کشت این محصول در استان ۱۴۰ هکتار افزایش یافته و پیش بینی شده همه ساله حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هکتار توسعه پیدا کند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: براساس برنامههای توسعه این کشت در استان برنامه ریزی شده که تولید این محصول در استان سال آینده به ۳.۵ تن افزایش پیدا کند.
فیض قربانی افزود: به منظور حمایت از زعفران کاران استان امسال از طریق اعتبارات ملی ۵۰ درصد از هزینه خرید پیاز زعفران کشاورزان به مبلغ ۹ میلیارد تومان تامین و پرداخت شد.
وی با بیان اینکه زعفران استان کرمانشاه از کیفیت بسیار مناسبی به لحاظ آب و هوا و بارندگی برخوردار است اظهار کرد: کشت زعفران بهترین گزینه برای رهایی از کمآبی و محصولی سودآور برای کشاورزان منطقه است.
فیض قربانی بیان کرد: فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین میشود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد.
به گزارش ایرنا ، گل این گیاه در مصارف دارویی و غذایی استفاده میشود و در مناطقی که دارای زمستان های ملایم و تابستان های گرم و خشک است به خوبی رشد میکند.
مقاومت این گیاه در مقابل سرما زیاد بوده ولی چون دوران رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.
در دوره خواب یا استراحت گیاه ( تابستان ) بارندگی یاآبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار در مناطق پر باران ( شمال ) و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست، اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که در معرض بادهای سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است.
زعفران یکی از مهمترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صدور آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور میشود؛ هم اکنون ۹۲ درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود.
نظر شما