اعضای شورای شهر خطاب به فرماندار تهران: به فکر حل معضل ترافیک و آلودگی هوا باشید

تهران بزرگ - ایرنا - فرماندار تهران امروز/سه‌شنبه/ میهمان یکصد و نودمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران بود و اعضای شورا نقطه نظرات خود از حفظ حریم پایتخت تا آلودگی هوا و ترافیک و گلایه‌های مردم را به ایشان منتقل کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد قیومی نیز ضمن ارائه گزارش در خصوص گلایه اعضای شورا، مواردی را مطرح کرد و از بافت فرسوده، وضعیت نابسامان پسماند سوزی گفت و در آخر هم از انتظاراتش از پارلمان شهری تهران را اعلام کرد.

پس از استماع صحبت‌های فرماندار تهران، اعضای شورای شهر هم ضمن تشکر بابت هم افزایی دولت با مدیریت شهری پایتخت پیشنهادها و برخی گلایه‌های خود در موضوعات مختلف را مطرح کردند.

مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران گلایه خود را از برگزاری نمایشگاه‌های مختلف در محل نمایشگاه‌ بین المللی و ایجاد ترافیک و در نهایت آلودگی هوا که به سلامتی مردم ضرر می‌رساند، اعلام کرد.

وی از نمایشگاه بین المللی به عنوان دکان یاد کرد که بدون توجه به مسایل پیرامونی، فقط به فکر درآمدزایی است و اصرار داشت که رسانه‌ها در این باره بیشتر بنویسند.

چمران خطاب به فرماندار تهران گفت از شما انتظار داریم در این امر در کنار ما باشید؛ اگر مجبور شویم تنها به جنگ مسایل می‌رویم و با ایجاد زنجیره انسانی جلوی برگزاری نمایشگاه در خیابان سئول را می‌گیریم.

وی در مورد پسماند هم گفت: شهردار تهران شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت تفاهم‌نامه دستگاه پسماندسوز پنج هزار تُنی را با طرف خارجی (چین) امضا کرده‌اند.
رئیس شورای شهر تهران، تصریح کرد: اجازه تبلیغات نمایشگاه بین‌المللی را در شهر نمی‌دهیم، این نمایشگاه سلامت مردم را از بین می‌برد، گفت: باید چه چیزی بگوییم که بدانند این نمایشگاه مردم را می‌کشد و به بیمارستان و تیمارستان می‌فرستد؟
وی ادامه داد: بافت فرسوده مسئله بزرگی است و ما بیش از همه فکر این موضوع بودیم. ما گفتیم ۱۰۰ درصد عوارض را شهرداری بپردازد و از مردم پول نگیرد که سازمان بازرسی مصوبه ای داد و گفت این اقدام خلاف موضوع است و به نظر بنده این موضوعی که مطرح کردند از آن سوی بام افتادن است.
چمران با بیان اینکه دولت تورم سال قبل را ۴۷ درصد اعلام کرده است، یادآور شد: ما می توانستیم افزایش نرخ ها را به همین میزان قرار دهیم اما نرخ حمل و نقل عمومی را ۲۲ درصد و ۱۵ درصد افزایش دادیم. هر روز ماست، لبنیات و دیگر اقلام گران می شود و آن وقت یک سازمان می گوید که چرا نرخ اتوبوس اینگونه است؟ این موارد دردآور است. باید چشمان خود را باز کنند و درست بنگرند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه یک طبقه اضافی در بافت فرسوده مجوز گرفت، تصریح کرد: این موضوع مطرح شد که پارکینگ مشکل دارد و گفتیم این یک موضوع بخشیده شود و اشکالی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه باید انبارهای بزرگی در اطراف تهران ایجاد شود و ما نیز حمایت می کنیم، گفت: نباید انبار در بازار باشد و تنها اقلامی که برای فروش در نظر گرفته شده، باید در بازار که هویت شهر تهران است به فروش برسد.
چمران تأکید کرد: حریم تهران وضعیت اسفناکی دارد. دو روز قبل در منطقه ۱۸ تابلوهای شهر تهران را کنده اند. فرماندارانی همچون فرماندار اسلامشهر پای کار خود ایستادند و حکم غیرقانونی از قاضی گرفتند. مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی قانونی است و یک بند و سه تبصره آن مشکل دارد که باید ریشه ای حل شود. این مشکل به جز تهران در مشهد، اصفهان، سنندج و دیگر شهرها نیز وجود دارد.

امیدواری به اجرای مصوبات شورای شهر و رفع مشکلات مردم
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نودمین جلسه شورا پس از استماع سخنان احمد قیومی فرماندار تهران در این جلسه، گفت: آنچه که ما در شورا انجام می دهیم تعامل و تبادل با حاکمیت به نمایندگی استانداری و فرمانداری است تا رفع مشکلات تهران ممکن شود.

وی با بیان اینکه مسئله نمایشگاه بین المللی یکی از مشکلات تهران است، یادآور شد: ما از ابتدای این دوره در خصوص نمایشگاه آفتاب و برگزاری نمایشگاه های پرمخاطب در نمایشگاه بین المللی مباحثی را مطرح کردیم. استفاده کمی از نمایشگاه آفتاب می شود و نمایشگاه بین المللی برای مردم مشکل ساز است. در مواردی احساس می کنیم لجبازی شده است؛ برای مثال قرار بود نمایشگاه خودرو در بهمن ماه در نمایشگاه آفتاب برگزار شود و حالا نمایشگاه بین المللی نمایشگاه خودرو را همین ماه برگزار می کند که نمایشگاه بهمن ماه را بی اثر می کند.

نادعلی با تأکید بر اینکه بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در جامعه اسلامی توقف نداریم، تصریح کرد: اینکه ظرفیتی در شهر داریم و مردم را اینگونه معطل می کنیم، بسیار بد است. امیدواریم مصوبات شورای شهر اجرایی و مشکلات مردم رفع شود.

زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا با بیان اینکه جایگاه سیاسی فرمانداران برای مردم حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: انتظار می رود مشکلاتی که مردم سالها با آن دست و پنجه نرم می کنند، با کمک فرماندار برطرف شود.

وی افزود: احداث شهرها، شهرک ها و روستاها در تهران حاشیه نشینی را به دنبال داشته است؛ بازنگری در سیاست های اسکان جمعیت در سطح ملی و محلی در طرحی اشاره شده و به افق ۲۰ ساله رسیده است. سوال بنده این است که فرمانداری چه برنامه ای برای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی در حاشیه شهر دارد؟

شمس احسان تأکید کرد: با توجه به اهمیت سیاسی و امنیتی تهران و الزام تشکیل شورای عالی آب کشور، انتظار می رود که اعضای شورا به جمع اعضای شورای حفاظت منابع تهران اضافه شوند.

رئیس کمیته اجتماعی شورا همچنین با بیان اینکه امور مرتبط با اتباع بسیار مورد اهمیت است، تصریح کرد: برای ساماندهی مطلوب امور اتباع، همکاری در این زمینه بسیار ضروری است.

حریم تهران به گوشت قربانی تبدیل شده است

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه بنده رئیس شورای شهرستان تهران هستم، گفت: در جلسات گذشته این شورا، فرماندار و یا معاون فرماندار تهران حضور داشت و این حضور کمک می کرد که شورای شهرستان بهتر به وظایف خود عمل کند. وظیفه هماهنگی و رسیدگی مسائل بین شورای شهر و بخش با فرمانداری، به شورای شهرستان واگذار شده که جز با همکاری فرماندار تهران میسر نخواهد بود.

وی تأکید کرد: از نگاه فرماندار درخصوص حریم تهران تشکر می کنیم اما قوانین نیاز به اصلاح دارد. موضوع حریم با منیت ها برطرف نمی شود. حریم به گوشت قربانی تبدیل شده که به هر طرف کشیده می شود. امروز حریم بزرگترین آسیب است و باید توسط جامعه نخبگانی به بهترین شکل و بر اساس مدل علمی قابل دفاع برطرف شود.

صادقی با بیان اینکه حریم به جلسات سیاسی واگذار نشود که هرکسی نظر سیاسی خود را بدهد، یادآور شد: باید کار نخبگانی و علمی برای رفع مشکل حریم تهران صورت بگیرد.

در ادامه این جلسه نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: تقاضای بنده تعامل بیشتر بین فرمانداری و شورا در مسائل فرهنگی و اجتماعی است. همکاری بیشتر فرمانداری منجر به اجرای بهتر طرح ها و لوایح این حوزه می شود. رفت و برگشت لوایح فرهنگی و اجتماعی، اجرای آنها را طولانی تر می کند.

وی ادامه داد: ما به جز شهرداری، وظایف دستگاه ها را در طرح ها و لوایح در نظر می گیریم و تمام دستگاه های اجرایی در این لوایح دیده می شوند.

ضرورت اولویت بندی مشکلات تهران؛ آلودگی هوا و ترافیک در اولویت

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه ما در تهران سه لایه داریم، گفت: تهران در سه لایه به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی، به عنوان کلانشهری با جمعیت بالا و به عنوان منطقه قرار می گیرد و باید مسائل هر بخش به طور جداگانه مورد توجه باشد.

وی با تأکید بر اولویت بندی مشکلات تهران، تصریح کرد: آلودگی هوا و ترافیک دو مسئله اصلی تهران است؛ برای رفع این مشکل و گرفتاری، چه راهکاری وجود دارد؟ آیا دستگاه ها وظایف خود را در این زمینه انجام می دهند؟

امانی با بیان اینکه شورا بودجه ویژه ای به توسعه حمل و نقل عمومی اختصاص داده است، یادآور شد: فرماندار تهران اولویت سخنان خود را مسائل فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد که البته مهم است اما وقتی زیرساخت ها برای آسایش مردم فراهم نباشد زمینه ای برای کارهای فرهنگی و اجتماعی فراهم نخواهد شد.

وی اضافه کرد: هر کاری در تهران باید محله محور باشد اما متأسفانه محله تنها در مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته و به بلوغ رسیده است. حتی برخی سازمان های تهران منطقه ای نیز هستند و مردم مجبورند به وزارت خانه ها و ادارات کل مراجعه کنند.

ضرورت توجه ویژه وزارت بهداشت به سرانه بهداشتی پایتخت

سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه در حوزه سلامت حرفی به میان نیامد، گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان به سلامت به عنوان مسئله درجه یک کشور، متأسفانه سرانه سلامت بعضاً از بسیاری از شهرستان ها پایین تر است و متأسفانه این مسئله در محلات کم برخوردار تر، محسوس تر دیده می شود.

وی ادامه داد: آنچه که اهمیت دارد و از فرماندار انتظار داریم پیگیر شوند، توجه ویژه وزارت بهداشت به سرانه بهداشتی پایتخت است. در زمینه آلودگی هوا و ترافیک نیز که دو معضل اصلی تهران هستند، در کنار ساماندهی اتباع باید در دستور کار جدی قرار بگیرد.

میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه نقش فرمانداری در حکمرانی کشور با شوراها متفاوت است، تصریح کرد: فرمانداری دارای سطح حاکمیتی است و نباید به سمت اجرای برنامه های تکنیکی در محلات برود. هرچند دغدغه ها درست باشد وظیفه اجرای مصوبات دولت در شهرستان و مدیریت بحران و ایمنی، حفظ حریم شهرها و تعدادی موضوع خاص و اعمال سیاست های جمعیتی است.

وی با اعلام اینکه دغدغه مند بودن ما در محلات نباید باعث شود نقش ارشد فرمانداری تنزل پیدا کند و سطح تکنیکی و تاکتیکی باید به سایر دستگاه ها سپرده شود، تأکید کرد: قرارگاه های خوبی در راستای همکاری بین بخشی شکل گرفته که جای تقدیر دارد.

مظفر با بیان اینکه هر کمیسیون شورا برنامه ای جداگانه در محلات دارند، گفت: برای مثال در کمیسیون برنامه و بودجه شورا، طرح رصد شکل گرفت و به دنبال آن هزار پروژه به ازای مختصات و نیازهای محلات در سال قبل اجرا شد و امسال نیز هزار و ۲۹۰ پروژه در شهرداری تهران تعریف شد که انتظار داریم با حمایت فرمانداری، شهرداری بتواند در این حوزه ایفای نقش کند.

ضرورت همکاری و مشارکت جمعی برای حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه فرمانداری تهران در شهری قرار گرفته که استانداری و حاکمیت بر آن سایه انداخته است، اظهار کرد: این شهر با تمام ابعاد ویژه تاریخی، با مسائل ویژه ای رو به رو است و انتظار می رود مشکلات آن توسط فرمانداری برطرف شود.

وی افزود: مسائل و خواسته های مردم مربوط به عذاب و رنج آنها از ترافیک و آلودگی هواست؛ نقش شهرداری و شورا روشن و بی بدیل است اما اجرای این وظایف به همکاری نیاز دارد. اینکه بعد از هر آلودگی هوا مدارس و ادارات را تعطیل و ابراز نگرانی کنیم، راه حل نیست. ما انتظار داریم فرمانداری در کنار شهرداری و شورا جلساتی در طول سال برگزار کند نه در زمان بحران.

تشکری هاشمی با بیان اینکه فرمانداری در یک اشتباه تاریخی در شورای ترافیک تهران نقشی ندارد، یادآور شد: استانداری و وزارت کشور در این شورا نماینده دارند اما فرمانداری خیر.

وی ادامه داد: یارانه هایی در بودجه برای حمل و نقل در نظر گرفته شده است. یک سوم هزینه های حمل و نقل عمومی را باید دولت بپردازد و انتظار می رود که فرمانداری فشارهای لازم را در این خصوص وارد کند. برای مثال یک سوم قیمت بلیت باید به عنوان یارانه به شهرداری ها داده شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا با بیان اینکه نرخ گذاری وسایل حمل و نقل عمومی با شهردرای هاست، تأکید کرد: با این وجود می بینیم که وزارت صمت، سازمان تعزیرات و ستاد تنظیم بازار و دیگر بخش ها وارد عمل شدند. فرمانداری باید در این زمینه ورود کند و با این دستگاه ها نیز هماهنگی شود تا وظایف شوراها مخدوش نشود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha