به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز - سه شنبه ۱۶ آبان ماه - مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند (ث) ماده۱۱۳ موافقت کردند.
در بند (ث) ماده۱۱۳ آمده است: سازمان ثبت احوال کشور موظف است از سال دوم اجرای این قانون، گواهی انحصار وراثت موضوع ماده ۳۶۰ قانون امور حسبی مصوب سال ۱۳۹۱.۴.۲ را با رعایت اصل ۱۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون اجازه رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه مصوب سال ۱۳۱۲ براساس داده ها و اطلاعات موجود از قبیل پایگاه اطلاعات سببی و نسبی و بدون نیاز به درخواست وراث و ذی نفعان ظرف بیست روز پس از ثبت واقعه وفات صادر و به وراث و ذی نفعان ابلاغ کند. گواهی انحصار وراثت مذکور ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ در هیأت حل اختلاف موضوع ماده ۳ قانون ثبت احوال مصوب سال ۱۳۵۵.۴.۱۶ قابل اعتراض بوده و رأی هیأت مذکور، ظرف بیست روز قابل اعتراض در دادگاه صالح است . این حکم مانع از طرح دعوی اثبات نسب و تنفیذ وصیت نامه و نظایر آن نزد محاکم نیست.
سازمان ثبت احوال کشور مکلف است پس از ثبت امضاء وصیت نامه رسمی رونوشت آن را به سازمان ثبت اموال ارسال کند. سازمان ثبت احوال کشور موظف است گواهی حصر را بلافاصله پس از صدور به صورت برخط و آنی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، بانک مرکزی و سایر دستگاه های اجرایی متقاضی اعلام کند.
سازمان ثبت اسناد واملاک کشور مکلف است گواهی حصر وراثت را بلافاصله پس از دریافت در سامانه جامع اسناد و املاک ثبت و در استعلامات بعدی منعکس کند. آئین نامه اجرایی این بند حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارت دادگستری با همکاری سازمان ثبت احوال کشور تهیه می شود و پس از تأیید رئیس قوه قضائیه به تصویب هیأت وزیران می رسد.
ابوالفضل ابوترابی در موافقت با این بند گفت: این حکم در راستای دولت هوشمند انجام می شود و از این به بعد لازم نیست وراث، ساعت ها وقت خود را در شورای اختلاف هدر دهند.
وی افزود: صادر کردن انحصار وراثت به صورت الکترونیکی اقدام خوبی است که حجم پرونده های شورای اختلاف را کاهش می دهد و از اتلاف وقت خانواده های عزادار در راهروهای دادگاه هم جلوگیری می کند.
نظر شما