به گزارش ایرنا، حسن اکبری روز چهارشنبه در نشست تخصصی معاونان محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی ادارات محیط زیست کشور در شهرستان بروجن افزود: هماکنون نقشه پراکنش گونههای جانوری توسط دانشگاه شیراز در حال تهیه و تدوین است که تهیه و تکمیل این طرح یک اقدام برای توسه پایدار حفاظت محیطزیست است که نیاز به همکاری ویژه معاونان طبیعی حفاظت محیطزیست استانها دارد.
وی بر نقش معاونان طبیعی محیطزیست کشور به افزایش حفاظت از تنوع زیستی کشور تاکید کرد و گفت: حفاظت مشارکتی و مشارکت در حفظ تنوعزیستی به خصوص توجه به گیاهان، خزندگان و حیات وحش یک ضرورت است.
اکبری بر افزایش مشارکت برای توسعه تحقیق و پژوهش و بازکردن مسیر برای دانشجویان، محققان و تلاشگران عرصه پژوهش تاکید کرد و گفت: توسعه بحث پژوهش یک راهکاری برای رفع مشکلات حوزه محیطزیست است.
وی به مسوولان و معاونان طبیعی محیط زیست کشور تاکیدکرد:معاونان طبیعی سازمان محیط زیست باید تعصب خاص وگرایش خاصی نسبت به طبیعت،حیات وحش ومحیط زیست داشته باشند.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، بر حفاظت و حراست از محیطزیست در کشور به خصوص استانهای صنعتی تاکید کرد و گفت: حساسیت معاونان تنوع زیستی نسبت به حیات وحش باعث میشود تا از آسیب به گونههای طبیعی و جانوری جلوگیری شود.
وی به مشکلات مالی و محدودیتها و کاستیها در حوزه محیطزیست و حفاظت از این عرصهها اشاره کرد و اظهار داشت: این مشکلات نباید مانعی برای انجام فعالیتهای حفاظتی و فعالیت معاونان حفاظتی و یگان حفاظت باشد.
اکبری افزود: مسوولان محیط زیست باید نسبت به آسیب دیدن تنوع زیستی از جمله شکار غیرمجاز و از بین رفتن مناطق چهارگانه حساسیت ویژه داشته باشند که در این میان معاون طبیعی سازمان مسوول مستقیم برای جلوگیری از آسیب دیدن تنوع زیستی در مناطق حفاظت شده است.
وی افزود: اگر خون حیوانی از حیات وحش در منطقهای بر زمین ریخته شود مسئولیت آن بر عهده کارکنان سازمان محیط زیست استان است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست،به مساله حساسیت معاون طبیعی استانها نسبت به مسائل و مشکلاتی که در استان در عرصه محیط زیست وتنوع زیستی اتفاق میافتد، اشاره کرد.
اکبری افزود: با توجه به اینکه اعتبارات دولتی به منظور رفع مشکلات زیست محیطی محدود است و باید مخربان طبیعت و محیط زیست سهم خود را به منظور احیای و بهسازی محیط طبیعی پرداخت کنند.
وی به انعقاد تفاهمنامه با سازمانهای مختلف و مجموعههای وابسته به وزارت کشور اشاره کرد و گفت: پیگیری این تفاهمنامهها باید در دستور کار معاونان طبیعی سازمان حفاظت محیطزست استانها قرار گیرد.
۴۰ درصد صنعت چهارمحال وبختیاری در شهرستان بروجن واقع شدهاست
فرماندار بروجن نیز با اشاره به اینکه ۴۰ درصد صنعت چهارمحال و بختیاری در شهرستان واقع شده است، گفت: با وجود اینکه توسعه صنعت بهعنوان یک ظرفیت ارزشمند اقتصادی است، اما به دلیل آلایندگی یکی از مخاطرات زیست محیطی و منابع طبیعی است.
فتاح کرمی افزود: مراقبت و حفاظت از منابع طبیعی و محیطزیست به عنوان ثروت ملی و سرمایههای ملی ضروری است و باید توسعه صنعت و توجه به این عرصهها به صورت مسالمتآمیز باشد تا کمترین آسیب و ضرر از حوزه صنعت به محیط زیست واردشود.
وی با اشاره به اینکه ۶ تالاب مهم استان در شهرستان بروجن واقع شده است، گفت: این تالابها یک ظرفیت ویژه برای شهرستان و استان ایجادکرده است.
کرمی به افزایش تجهیزات وامکانات و همچنین نیروی یگان حفاظت برای حراست و حفظ این سرمایههای ملی تاکید کرد.
به گزاش ایرنا، نشست تخصصی معاونان محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی کشور به مدت ۲ روز در مجتمع آفتاب شهرستان بروجن در حال اجراست.
نظر شما