عمومی‌سازی قصه رویکرد جشنواره بین‌المللی ‌قصه‌گویی است

بیرجند - ایرنا - معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: رویکرد جدید جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که مرحله استانی آن آغاز شده، مردمی‌سازی و عمومی‌سازی قصه‌گویی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهاد فلاح که روز چهارشنبه در ارتباط تصویری با مراسم اختتامیه مرحله استانی این جشنواره در خراسان جنوبی سخن می‌گفت، افزود: امسال ۱۵ هزار نفر در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون از سراسر کشور شرکت کرده‌اند و مرحله استانی آن در حال برگزاری است.

وی عنوان کرد: ساختارها و موضوعات مختلفی در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان مد نظر قرار گرفته است که می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: ترویج فرهنگ قصه‌گویی و هدایت آن به خانواده‌ها از مهمترین اهداف این جشنواره است تا والدین نیز در تربیت فرزندان از قصه کمک بگیرند.

وی از این جشنواره به عنوان یک رویداد فرهنگی نام برد و افزود: امید است با همدلی و همکاری بتوانیم در بخش مردمی‌سازی و فرهنگ‌سازی قصه‌گویی تلاش کنیم.

فلاح با بیان اینکه غزه به عنوان بخش غیر رقابتی جشنواره امسال قرار گرفته است گفت: هدف از این اقدام ماندگار شدن تصویر کودکان مظلوم غزه بوده که این روزها شهادت آنها غم سنگینی بر دل همه مردم جهان گذاشته است.

وی همچنین جایزه شهید سلیمانی را از دیگر مزیت‌های بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی عنوان کرد و گفت: زمینه ارائه قصه و قصه‌گویی در مدارس باید فراهم شود تا بتوان به حفظ این سرمایه فرهنگ کمک کنیم.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه برگزیدگان خراسان جنوبی به مرحله ملی راه می‌یابند اظهار داشت: راه یافتگان باید بر استفاده از ظرفیت بومی در بخش ملی با تقویت زبان، لهجه، پوشش و فرهنگ استان اصرار داشته باشند.

وی تاکید کرد: قصه و قصه‌گویی مهمترین پایه‌های تولیدات فرهنگی است و زیربنای هنرهای تجسمی نیز محسوب می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان جنوبی هم در این مراسم گفت: ۱۸۷ نفر در چهار بخش مدرن و کلاسیک (آزاد، لبخند، سردار سلیمانی، کارآفرینی، غزه و نیروی انتظامی)، بخش آیینی‌ سنتی، بخش زبان اشاره و بخش ۹۰ ثانیه‌ای ثبت‌نام کرده‌اند.

طاهره حمیدی افزود: پس از اجرای بخش کتابخانه‌ای تعداد ۵۲ اثر منتخب مراکز به دبیرخانه استان ارسال شد که پس از بررسی و پایش آثار از سوی گروه کارشناسی در دبیرخانه، ۳۴ نفر برای رقابت در مرحله استانی دعوت شدند.

وی اظهار داشت: از این تعداد ۱۲ نفر در بخش آزاد، چهار نفر در بخش لبخند، ۲ نفر در بخش سردار سلیمانی، ۲ نفر در بخش مادربزرگ‌ها، ۲ نفر در بخش غزه، ۲ نفر در بخش نیروی انتظامی، یک نفر در بخش کارآفرینی، هفت نفر در بخش آیینی‌ سنتی و ۲ نفر در بخش زبان اشاره حضور داشتند.

مرحله استانی بیست‌ و پنجمین جشنواره بین‌المللی ‌قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت خود را از استان خراسان جنوبی آغاز کرد و قصه‌گویان شرکت‌کننده در این جشنواره روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۶ و ۱۷ آبان امسال به رقابت با هم پرداختند.

امروز در مراسم اختتامیه مرحله استانی این جشنواره در خراسان جنوبی از ۱۹ برگزیده بخش‌های مختلف با اهدای لوح و تندیس جشنواره تقدیر شد.

در این مراسم که فرماندار بیرجند و جمعی از مسئولان فرهنگی نیز حضور داشتند پوستر پویش قصه‌گو شو با موضوع آزاد نیز رونمایی شد.

رقابت قصه‌گویان در بیست‌ و پنجمین جشنواره استانی قصه‌گویی از ۱۶ آبان آغاز شد و تا ۳۰ آبان ماه ادامه دارد.

مرحله پایانی بیست‌ و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «با قصه لبخند بسازیم» همزمان با شب یلدا برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha