به گزارش خبرنگار ایرنا، دسترسی به اینترنت در روزگار کنونی، یکی از نیازهای اولیه برای ارتباط با جهان و استفاده از فناوریهای روز، به عنوان یکی از شاخصه های مهم توسعه اقتصادی در مناطق روستایی به شمار می رود، به نحوی که برای پیشبرد و ارتقای سطح کیفی زندگی نیز بسیار حائز اهمیت است و در کنار تامین زیرساختهای جاده ای، آموزش و درمان، جایگاهی ویژه دارد.
دولت سیزدهم از آغاز کار خود گام بلندی را برای ارتقای اینترنت روستاها برداشت به طوری که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پایان دولت را زمان تکمیل پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانواری با اینترنت پرسرعت اعلام کرد و تمام دستگاه های مربوطه را برای اجرا و تحقق این هدف بزرگ وارد میدان کرد.
در این میان خراسان رضوی با داشتن ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانوار و جمعیت روستایی بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، که حدود ۲۷ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند، رتبه نخست استانها از نظر جمعیت روستایی را دارد و موضوع احداث و اتمام شبکه اینترنت آن بسیار مهم و قابل توجه است.
پایان سال ۱۴۰۳ جشن پوشش کامل اینترنت روستایی
استاندار خراسان رضوی چندی پیش گفت: برخی روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سال ۱۴۰۲ در فهرست اجرای پروژههای ارتباطاتی از قبیل پوشش اینترنت و تلفن همراه قرار دارند و برخی نیز برای اجرای طرحهای ارتباطی در سال ۱۴۰۳ مشخص شده اند.
یعقوبعلی نظری تصریح کرد: اجرای زیرساختهای مخابراتی گامی در مسیر رشد تولید است، چرا که عملیاتی شدن آن، موجب توسعه اقتصادی مناطق به ویژه روستاها میشود.
وی خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تلاش و سرمایه گذاری های زیادی برای محرومیت زدایی انجام گرفته است که توسعه اینترنت و زیرساخت های مخابراتی در روستاها از جمله مهترین آنهاست.
پوشش ۹۰ درصدی اینترنت در روستاهای خراسان رضوی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۲۰۰ روستای بیش از ۲۰ خانواری استان زیر پوشش اینترنت قرار گرفته اند و این موجب تحقق پوشش ۹۰ درصدی اینترنت روستاهای خراسان رضوی شده است.
علی دلگیر افزود: بر مبنای برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تا پایان دولت سیزدهم، تمامی روستاهای با جمعیت بیش از ۲۰ خانواری از اینترنت بهره مند میشوند.
وی با بیان اینکه توسعه پوشش اینترنت با هدف اجرای عدالت ارتباطی از سوی دولت سیزدهم انجام گرفته است، ادامه داد: بر مبنای برنامه ششم توسعه، ارتباطات روستایی تا ۸۰ درصد هدف گذاری شده بود که استان خراسان رضوی بیش از تعهدها در این زمینه عمل کرده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی گفت: با رویکرد ایجاد عدالت ارتباطی و از بین بردن شکاف مناطق برخوردار و کم برخوردار، وزارت ارتباطات برای بهرهمندی کامل مناطق روستایی از اینترنت پرسرعت، متعهد و پیگیر است.
دولت خود را مکلف می داند در مناطقی که برای اپراتورها در حوزه توسعه اینترنت صرفه اقتصادی ندارد، سرمایه گذاری کند.
دلگیر با اشاره به واگذاری خدمات بخش های دولتی به مخابرات و ایرانسل از سال ۱۳۹۲ افزود: این اپراتورها مکلف به ارائه خدمات به مناطق روستایی هستند و در مناطقی نیز که برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد، دولت موظف است از محل درآمد اپراتورها برای بهرهمندی مناطق روستایی از اینترنت پرسرعت سرمایهگذاری کند.
وی شتاب دادن به تامین اینترنت مناطق روستایی را یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی دانست و ادامه داد: از ابتدای کار دولت سیزدهم بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای اتصال روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات هزینه شده است که این میزان سرمایه گذاری نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بوده است.
اختصاص ۱۵ هزار میلیارد ریال به زیرساختهای مخابراتی روستاها
مخابرات به عنوان رکن اصلی زیرساخت های ارتباطی، نقش مهمی در مبحث اجرای عدالت ارتباطی دارد و تاکنون اقدامات موثری در این مسیر انجام شده است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، ۱۵ هزار میلیارد ریال برای تامین زیرساخت های مخابراتی روستایی استان هزینه شده است که نقش مهمی در توسعه و تحول روستاها داشته است.
حسن اروجی عنوان کرد: سرمایه گذاری مطلوب در این حوزه نشان می دهد که عزم دولت سیزدهم برای رفع مشکلات پوشش مخابراتی در دوردست ترین روستاهای بالای ۲۰ خانواری استان جدی است.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در این حوزه که بخش قابل توجهی از آن به مرحله بهره برداری رسیده است، سبب رشد و توسعه متوازن در تمامی مناطق خراسان رضوی خواهد شد و بسیاری از ساکنان مناطق روستایی از نعمت عدالت ارتباطی برخوردار خواهند شد.
مدیر مخابرات منطقه خراسان رضوی عنوان کرد: زیرساخت های مخابرات خراسان رضوی، قابلیت ارتقا به فناوری ۵G را دارد و هر زمانی که این فناوری وارد کشور شد، آمادگی بهره مندی از آن در این مناطق وجود دارد.
تا پایان دولت سیزدهم هیچ روستای خراسان رضوی با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از اینترنت بی نصیب نخواهد ماند.
اروجی با اشاره به پوشش ۹۰ درصدی اینترنت در مناطق روستایی استان، اظهار کرد: در صورت پیش نیامدن مشکلات خاص، تا پایان دولت سیزدهم هیچ روستای با جمعیت بالای ۲۰ خانوار در استان از شبکه اینترنت پرسرعت بی نصیب نخواهد بود.
پوشش ۱۰۰ درصدی شبکه اینترنت روستاهای بالای ۲۰ خانواری در راستای طرح تحول روستایی است که اسفندماه سال گذشته از سوی رییس جمهور به استانداری های کشور ابلاغ شد. امید آن است با همکاری و هماهنگی کل دستگاه های خراسان رضوی، این اقدام بزرگ دولت در مسیر تحقق پیش برود.
خراسان رضوی با ۱۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت، بر اساس آخرین سرشماری انجام شده ۶ میلیون و ۸۷۱ هزار نفر جمعیت دارد.
این استان دارای ۳۳ شهرستان، ۸۲ بخش، ۹۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۶ روستای بالای ۲۰ خانواری است.
نظر شما