محمد اسلامی روز پنجشنبه و در حاشیه مراسم رونمایی از نخستین سامانه پرتودهی شتابدهنده الکترونیکی CELV-۸ مجتمع صنعتی پرتودهی پارک علم و فناوری قزوین در جمع خبرنگاران تصریح کرد: در برخی از سایت ها این فعالیت آغاز شده و چند شرکت و واحد تولیدی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.
وی با بیان اینکه در بعضی از مکانها، اراضی مورد نیاز هم در اختیار متقاضیان قرار گرفته است، یادآور شد: در پنج نقطه ساحلی کشور جانماییها برای تولید برق با کمک فناوری هسته ای صورت گرفته و روند کار نیز از سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
اسلامی با بیان اینکه تولید برق با کمک فناوری هستهای در همه جا به یک رقابت بزرگ تبدیل شده، تاکید کرد: خوشبختانه واحدهای ۲ و سه بوشهر از سرعت بالایی برخوردار می باشد و واحد شمار یک نیروگاه هم زیر بار قرار دارد و در حال تولید انرژی برق است.
این مسوول در ادامه به مزایای مرکز پرتو فرآیند نوین در استان قزوین اشاره کرد و گفت: در صنعت برق، کابلی که پرتو دهی شود از امنیت و ایمنی بالا و دوام بیشتری برخوردار خواهد بود و در عین حال نیز از این فناوری در صنعت هوا فضا نیز استفاده میشود، به تازگی دانشمندان به کمک پرتو دهی به تایرها علاوه بر سبک کردن و دوام بیشتر به صرفه جویی در مصرف سوخت آن نیز پی برده اند.
اسلامی خاطرنشان کرد: مرکز پرتو فرآیند نوین باید در مرحله بعدی آزمایشگاه های خود را تجهیز کند و با توجه به اینکه در دانشگاه قزوین رشته تحصیلی مرتبط با فناوری هستهای وجود دارد، برای دانشجویانی که در این دانشگاه ها تحصیل می کنند فرصت مغتمنی خواهد بود.
براساس این گزارش، مرکز پرتودهی صنعتی قزوین که رونمایی از آن روز پنجشنبه توسط رییس سازمان انرژی اتمی ایران صورت گرفت، در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار احداث شده و پرتودهی مواد و محصولات پلیمری، استریلیزاسیون محصولات یک بار مصرف پزشکی، میکروبزدایی و از بین بردن آفات انبارمانی مواد غذایی، انجام آزمونهای پلیمری به منظور بررسی خواص و کنترل کیفی مواد و تعیین بار میکروبی مواد غذایی قبل و بعد از پرتودهی از جمله مهمترین خدمات و فعالیتهای این مجموعه به شمار میآید.
ساختمان محل قرار گیری این سامانه در مدت زمانی کمتر از ۶ ماه برای بهرهبرداری آماده شد و براساس برنامهریزیهای انجام شده و در فاز دوم، توسعه فعالیت مجتمع صنعتی پرتودهی قزوین از شتابدهنده "رودوترون" بهرهبرداری میشود.
نظر شما