به گزارش ایرنا، حامد قادرزاده روز شنبه در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار کرد: نظام رتبهبندی کیو اس (QS) یکی از نظامهای معتبر ارزیابی دانشگاههاست که هر ساله دانشگاههای برتر جهان را معرفی می کند.
وی با بیان اینکه این نظام رتبهبندی از سال ۲۰۰۴ دانشگاههای جهان را با استفاده از ۶ شاخص ارزیابی و لیست دانشگاههای برتر را منتشر می کند، افزود: اطلاعات مورد نیاز این نظام رتبهبندی از طریق نظرسنجی از صاحبنظران حوزهای موضوعی، نظرسنجی از کارفرمایان، پایگاه استنادی اسکوپوس و پرسشنامه تکمیل شده توسط دانشگاهها، گردآوری میشود.
رئیس دانشگاه کردستان اضافه کرد: در لیست رتبهبندی کیو اس دانشگاههای منطقه آسیا در سال ۲۰۲۴، تعداد ۸۵۷ دانشگاه از کشورهای بنگلادش، برونئی، چین، هنگ کنگ، هند، اندونزی، ایران، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، ماکائو، مالزی، مغولستان، پاکستان، فیلیپین، سنگاپور، کره جنوبی، سریلانکا، تایوان، تاجیکستان، تایلند، ازبکستان، ویتنام حضور دارند.
قادرزاده ادامه داد: اسامی ۳۱ دانشگاه ایرانی در این رتبهبندی به چشم میخورد و دانشگاه کردستان با کسب رتبه ۱۵ در بین دانشگاههای ایرانی (جامع، صنعتی)، رتبه ۶۷ دانشگاههای منطقه آسیای جنوبی و رتبه کلی ۳۰۰-۲۹۱ در بین دانشگاههای برتر آسیا قرار گرفت.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش ۴۹۲ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
نظر شما