سردار جلالی: اجرای مصوبه‌های پدافند غیرعامل برای همه دستگاه‌ها الزامی شد

اهواز - ایرنا - رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به رفع برخی خلاهای قانونی و حقوقی پیرامون الزام دستگاه‌ها به رعایت اصول پدافند غیرعامل گفت: مصوبه‌های شورای پدافند غیرعامل بر اساس قانون برای همه دستگاه‌های کشوری، لشکری، دولتی و غیردولتی الزامی شد.

به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی روز یک‌شنبه در نشست هماهنگی رزمایش ترکیبی پدافند غیرعامل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با اشاره به تصویب تشکیل شورای دائمی پدافند غیرعامل در کشور افزود: شهریور ماه امسال منظور برطرف کردن ضعف‌ها در بخش حقوقی و قانونی تشکیل شورای دائمی پدافند غیرعامل به پیشنهاد سازمان پدافندغیرعامل در مجلس تصویب و توسط رییس جمهور ابلاغ شد.

وی ادامه داد: شورای دائمی هفت نفره پدافند غیرعامل به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیر در زمینه پدافند غیرعامل کشور تصویب و اجرایی شده است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: اجرایی نکردن مصوبه‌ها و شیوه‌نامه‌های تدوین شده شورای دائمی پدافند غیرعامل در این قانون برای اولین بار جرم انگاری شده و با دستگاه‌هایی که نسبت به اجرای اصول پدافند غیرعامل کوتاهی کنند برخورد قانونی پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه مصوبه نظام آمادگی و رزمایش دستگاه‌های اجرایی تدوین شده است گفت:دستگاه‌های مختلف برای افزایش سطح آمادگی و رفع اشکالات مکلف به برگزاری مستمر پدافندغیرعامل شده‌اند که این مانورهای به صورت دوره‌ای و مستمر باید برگزار شود.

تدوین شیوه نامه اقدامات تخصصی برای حفاظت از زیرساخت کشور

سردار جلالی با بیان اینکه شیوه‌نامه اقدامات تخصصی برای حفاظت از زیرساخت کشور تدوین شده است، گفت: زیرساخت‌های کشور به حیاتی، حساس، مهم و قابل حفاظت دسته‌بندی شده و برای هر سطح اقدام‌هایی در 12 مولفه اساسی پیش بینی شده است.

وی بندر امام خمینی(ره) را از جمله زیرساخت‌های حیاتی کشور دانست و ادامه داد: با توجه به نقش مهم بندر امام در تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور و ویژگی‌های خاص این بندر، مصون سازی آن در برابر تهدیدات احتمالی بسیار اساسی و مهم است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه تهدیدات بنادر حیاتی کشور باید به صورت سه ماهه تدوین،‌ ارزیابی و به روزرسانی شود افزود: سطح آمادگی در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) به عنوان یکی از زیرساخت‌های حیاتی کشور باید همانند آمادگی ارتش در شب عملیات باشد و این یعنی آمادگی کامل در همه بخش‌ها است.

ارتقای آمادگی از اهداف اساسی برگزاری رزمایشی‌های پدافند غیرعامل است

سردار جلالی ارتقای آمادگی را از جمله اهداف اساسی برگزاری رزمایشی‌های پدافند غیرعامل دانست و تاکید کرد: آمادگی روحی، تیمی و گروهی، تجهیزاتی و مدیریتی از جمله اهداف این رزمایش است و عملکرد تیم‌های مختلف توسط گروه داوری ارزیابی می شود.

وی پدافندغیرعامل کاری هماهنگ و جمعی است افزود: کشف نقاط ضعف، ایجاد هماهنگی، اصلاح الگوهای قدیمی و به روز رسانی الگوها و طرح‌های جدید پدافندی، اجرای دقیق شیوه نامه مانور و آزمون تجهیزات و آموزش‌ها از جمله دیگر اهداف برگزاری مانورهای پدافند غیرعامل است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: آمادگی و اجرای طرح‌های مقابله و پاسخ اضطراری و جامع و همچنین تمرین گام‌های عملیاتی در بروز حوادث و تهدید از جمله موارد مهمی است که در این مانورها مورد تاکید است.

وی ادامه داد: تهدید پایه شامل تهدیداتی که در محیط ماموریت اثر می‌گذارد و باید سناریوهای مختلف در برابر این تهدیدها پیش‌بینی و متناسب با آن اقدام‌های پیشگیرانه انجام شود.

به گزارش ایرنا، بندر امام خمینی (ره) در جنوب خوزستان یکی از بنادر استراتژیک کشور در امر صادرات و واردات کالاهای اساسی است. پارسال حدود ۴۳ میلیون تن انواع کالا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) تخلیه و بارگیری شده که ۱۵ میلیون تن آن کالای اساسی بود. این منطقه ویژه تامین کننده ۷۰ درصد کالای اساسی وارداتی کشور است.

این رزمایش در اسکله سه، پایانه نفتی، ترمینال کالای خطرناک مجتمع بندری امام خمینی(ره) با موضوع اطفاء حریق شناور، امداد و نجات در دریا، رفع آلودگی دریایی، اطفاء حریق مخزن نفتی، مقابله بانشت ماده شیمیایی، تخلیه اضطراری و تداوم کارکردها برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha