کارخانه جنگ سریالی آمریکا

تهران- ایرنا- تارنمای یک شبکه تلویزیونی آمریکای لاتین در گزارشی تحلیلی در مورد رد پای سرمایه‌گذاری عظیم آمریکا در صنعت سلاح در درگیری‌های افغانستان، لیبی، سوریه، یمن، اوکراین و فلسطین اینطور ارزیابی می‌کند که به تجارت جنگ وحشتناک آمریکا که با ایجاد احساس ترس در کشورهای ضعیف، امنیت فرضی را به آن‌ها می‌فروشد باید پایان داد.

به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور ونزوئلا، به تازگی در گزارشی با اشاره به سرمایه‌گذاری عظیم آمریکا در بخش صنعت نظامی نوشت: "امریکا با برخورداری از بالاترین هزینه نظامی در جهان، بودجه نظامی سالانه خود را به نحو نامتناسبی افزایش می‌دهد و در واقع تمایل آن برای تسلط نظامی بر جهان آن را بیش از پیش به سمت ماجراجویی‌های نظامی سوق می‌دهد.

آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مشتری و تامین‌کننده سلاح با جنگ افروزی در سراسر جهان شده، به طور مستقیم یا غیرمستقیم حضور نظامی خود را به دیگران تحمیل می‌کند تا از آنها به عنوان خوراک توپ‌های خود استفاده کند. به بیان دقیق‌تر، همین بی‌اعتباری اخیر آمریکا به دلیل تهاجم ناموفق به افغانستان موجب شد این کشور از قرار دادن سربازان خود در خط مقدم نبرد اجتناب ورزد.

آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مشتری و تامین‌کننده سلاح، باعث درگیری در سراسر جهان شده و حضور نظامی خود را به طور مستقیم یا غیر مستقیم تحمیل می‌کند. در جنگ‌هایی که در حال حاضر در جهان در جریان است به راحتی می توان سرمایه‌گذاری عظیم امنیتی این کشور را مشاهده کرد. سایه این سرمایه‌گذاری در افغانستان، لیبی، سوریه، یمن، اوکراین و فلسطین نیز قابل مشاهده است.

این رسانه آمریکای لاتین با بیان اینکه «مورد اوکراین بسیار حائز اهمیت است» اشاره می‌کند: این کشور اسلاو برای درگیر شدن با همسایه خود، روسیه، توسط آمریکا، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا تا دندان مسلح شد. گواه این مساله، هزینه‌های نظامی مصوب ۲۰۲۲ آمریکا است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا قانون افزایش هزینه دفاعی برای سال ۲۰۲۲ را امضا کرد که بودجه‌ای ۷۶۰ میلیارد دلاری با هدف مقابله با چین و روسیه است.

این رسانه اسپانیایی‌زبان با تاکیدی طعنه‌آمیز مبنی بر اینکه «آمریکا می‌بایست از توان کافی برای ماجراجویی‌های نظامی خود برخوردار باشد» افزود: هزینه‌های نظامی آمریکا برای سال ۲۰۱۹ برابر با مجموع بودجه نظامی جهان و ۱۶ برابر بیشتر از روسیه بوده است. این رقم از ۷۰۷ میلیارد دلار به ۷۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید که قابل مقایسه با بودجه نظامی سایر کشورهای جهان است.

کارخانه جنگ سریالی آمریکا

بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت تسلیحات ایالات متحده، بیشترین سود را از جنگ‌ها می‌برند. از ۱۰۰ شرکت برتر صنعت تسلیحات در سراسر جهان، ۴۱ شرکت آمریکایی هستند.

به نوشته تله‌سور، آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مشتری و تامین کننده همه انواع سلاح در جهان، رقابت تسلیحاتی را سرعت بخشیده است و دلایل متعددی وجود دارد: یکی از آن‌ها این است که باید مجموعه خوبی از سلاح‌ها برای تامین بازار جنگ در اختیار داشته باشد. دلیل دیگر که مبتنی بر مورد نخست است، این بوده که با تجارت اسلحه، شرکت‌های جنگی سودهای هنگفتی به دست می آورند.

بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت تسلیحات امریکا بیشترین سود را از جنگ‌ها می‌برند. از ۱۰۰ شرکت برتر صنعت تسلیحات در سراسر جهان، ۴۱ شرکت آمریکایی هستند که حدود ۲۸۵ میلیارد دلار یعنی ۵۴ درصد از مجموع فروش را در سال ۲۰۲۰ کسب کردند. نکته عجیب اینکه این میزان فروش در بحبوحه همه‌گیری کووید-۱۹ رخ داد، زمانی که جهان نگران مبارزه با این ویروس بود.

چنان که نویسنده گزارش معتقد است، تردیدی وجود ندارد که برای ورشکست نشدن کسب‌وکار صنعت تسلیحات، باید درگیری‌ها و تولید مداوم سلاح وجود داشته باشد. پنج شرکت اصلی در صنعت تسلیحات آمریکا از سال ۲۰۱۸ لاکهید مارتین، ریتون، بوئینگ، نورثروپ گرومن و جنرال داینامیکس. (Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman, General Dynamics) بودند.

از آنجایی که جنگ‌های معاصر به انواع سلاح‌ها نیاز دارند، صنعت تسلیحات آمریکا به حضور کامل در همه این درگیری‌ها علاقه‌مند است، چرا که مشتریانی مانند ناتو که یک بلوک نظامی در حال گسترشِ دائمی است، باید به تسلط مطلق بر جنگ‌ها دست یابند.

در ادامه این گزارش آمده است: در تحقیقات تارنمای مرکز نوآوری هاب (Innovation Hub) در مورد به کارگیری ذهن به عنوان سلاح اشاره شده است، «ذهن انسان باید حوزه عملیات بعدی ناتو باشد» و به همین دلیل، صنعت تسلیحات پروژه‌هایی را در زمینه فضایی، سلاح‌های بیولوژیکی، جنگ شناختی و جنگ سایبری توسعه می‌دهد، زیرا جنگ کامل باید در همه زمینه‌ها جنگ ترکیبی باشد. هدف چیزی نیست مگر کنترل چهار گوشه سیاره زمین و هر چیزی که روی آن زندگی می‌کند.

به تجارت جنگ آمریکا باید پایان داد

به نوشته تله‌سور، جنگ یک تجارت وحشتناک است و در حال حاضر در کنترل امریکا و اتحادیه اروپا است که به کشورهای ضعیف احساس ترس می‌دهند و سپس در ازای حاکمیت و منابع طبیعی آن‌ها، امنیت فرضی را به آن‌ها می فروشد. باید به این روند پایان داد. برای برقراری تعادل ژئوپلیتیکی میان کشورها، جهان چندقطبی لازم است. در این چارچوب، تنها صلح، همزیستی، احترام به حاکمیت کشورها، تعیین سرنوشت ملت‌ها و برادری میان مردم می‌تواند به تجارت پیچیده امپراتوری آمریکا، یعنی جنگ پایان دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha