به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «مجدی عبدالهادی» در گفت وگو با پایگاه «العهد» اظهارداشت: نخستین بار است که می توان خوشبین بود که رژیم صهیونیستی بازنده راهبردی جنگ در غزه است و هرآنچه در طول ۷۵ سال از اشغالگری برای مشروع و قانونی نشان دادن موجودیت خود جمع کرده بود، به محک آزمایش گذاشت.
وی افزود: در این نبرد علاوه بر خسارت های اقتصادی و برباد رفتن حیثیت رژیم صهیونیستی، حامیان منطقه ای این رژیم نیز تضعیف و کشورهای اسلامی علیه آن متحد شدند و ادامه پشتیبانی آمریکا از اسراییل نیز آغازی بر پایان نظم جهانی است که براساس آن به هیمنه خود مشروعیت می دهد.
این پژوهشگر اقتصادی اضافه کرد: برغم پیامدهای مستقیم جنگ و خسارت های مادی و نظامی آن، در برخی ارزیابی ها پیش بینی شده در صورتی که یکسال به طول انجامد، تا ۵۰ میلیارد دلار یعنی معادل ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی خواهد بود. از سوی دیگر انتظار می رود که در دوسال آینده، میانگین رشد اقتصادی این رژیم به خاطر بی ثباتی و بکارگیری بودجه و نیروی انسانی در عملیات نظامی با رکود همراه باشد، در واقع آثار و پیامدهای میان و طولانی مدت این جنگ برای اقتصاد رژیم صهیونیستی بسیار خطرناک تر و مهم تر است.
عبدالهادی اظهار کرد: در صورت ادامه یافتن جنگ، بی ثباتی به کاهش سرمایه گذاری و فرار سرمایه و نیروی انسانی و درنتیجه کاهش نرخ رشد و تاخیر در اجرای طرح های اقتصادی منطقه ای منجر خواهد شد که قرار بود با هدف تقویت عادی سازی سیاسی در منطقه اجرا شود.
وی ادامه داد: همکاری های تجاری رژیم اسراییل با بسیاری از کشورهای جهان به خاطر ضعف امکانات و گسترش موج تحریم های داوطلبانه به دنبال جنایت های اشغالگران در فلسطین که خسارت فراوان به اقتصاد کوچک این رژیم در تامین نیازهای داخلی و صادرات و تراز تجاری می گذارد، کاهش خواهد یافت.
این پژوهشگر اقتصادی گفت: تضعیف اقتصاد رژیم صهیونیستی به افزایش بار همپیمانان غربی آن برای حمایت از این رژیم، بویژه در سایه کاهش پشتیبانی ها به خاطر جنایت های انجام شده در غزه و انتشار گسترده واقعیت هایی درباره ماهیت این درگیری در فلسطین و منطقه منجر خواهد شد و این امر سوالاتی را درباره این پشتیبانی ایجاد می کند.
به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام بانک مرکزی رژیم اشغالگر قدس، هزینه غیبت کارگران، ۶۰۰ میلیون دلار در هفته، معادل ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این رژیم است.
بانک مرکزی رژیم صهیونیستی به تازگی اعلامکرد: غیبت هزاران کارگر از شغلهای خود به دلیل درگیری مداوم این رژیم با حماس، به اقتصاد آن ۲.۳ میلیارد شِکِل (حدود ۶۰۰ میلیون دلار آمریکا) در هفته یا ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی هفتگی این کشور خسارت وارد کرده است.
بر اساس تحلیلهای این بانک، نزدیک به ۵۳ درصد از این زیان، در نتیجه غیبت حدود ۵۲۰ هزار نفر از والدین شاغل به دلیل تعطیلی مدارس و مهدکودکها بوده است.
حدود ۲۶ درصد خسارت، ناشی از تخلیه ۱۴۴ هزار کارگر از خانههایشان در مناطق در معرض خطر و ۲۱ درصد ناشی از جذب گسترده حدود ۳۶۰ هزار نظامی ذخیره است.
نظر شما