۱۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم در مهاباد شناسایی شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره بهزیستی مهاباد گفت: ۱۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم با اجرای طرح پیشگیری در این شهرستان شناسایی و به متخصص ارجاع داده شد.

کریم محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در قالب طرح پیشگیری از تنبلی چشم «آمبلیوپی» کودکان سه تا ۶ ساله که از اول خرداد ماه در این شهرستان شروع شده، تاکنون بینایی بیش از سه هزار کودک پایش شده است.

وی اضافه کرد: از بین ۱۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم در این شهرستان، برای ۱۵ کودک با مشکل بینایی، عینک تجویز شده است.

رییس اداره بهزیستی مهاباد ادامه داد: امسال اجرای این طرح متفاوت از سالهای قبل و به صورت محله محور و با همکاری مراکز و خانه های بهداشت انجام می شود و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه تمامی کودکان متولد نیمه دوم سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹ مشمول طرح پیشگیری از تنبلی چشم می‌شوند، افزود: حدود ۱۳ هزار کودک مهابادی شامل این طرح هستند که از این تعداد ۹ هزار و ۳۸۰ کودک ساکن مناطق شهری و سه هزار و ۹۸۰ کودک روستایی هستند.

کریمی یادآور شد: پایگاه سیار طرح پیشگیری از تنبلی چشم «آمبلیوپی» کودکان سه تا ۶ ساله در مرکز پیش‌دبستانی، مرکز بهداشت و مهدهای کودک راه‌اندازی شده است، همچنین در طول سال سنجش بینایی کودکان در هفت مرکز مثبت زندگی با E چارت نیز انجام می‌شود.

وی گفت: سن طلایی تشخیص و درمان این بیماری قبل از ۶ سالگی است و والدین باید کودکان خود را هر سال یک بار برای معاینه به پایگاه سنجش بینایی ببرند.

به گزارش ایرنا آمبلیوپی یا تنبلی چشم یک مشکل بینایی است که حدود ۲ تا سه درصد افراد جامعه گرفتار آن هستند و اگر به موقع درمان نشود باعث اثرات جدی بر زندگی آنان می‌شود، در این بیماری یک چشم که به آن چشم تنبل یا آمبلیوپ می‌گویند، باعث می‌شود دید مرکزی به خوبی تکامل پیدا نکند.

اگر چه چشم آمبلیوپ ظاهری طبیعی و توانایی دیدن را دارد ولی مغز این چشم را خاموش می‌بیند و تنها چشم بهتر را برای دیدن انتخاب می‌کند در صورت عدم درمان آمبلیوپی، کاهش دید تا آخر عمر باقی می‌ماند.

پیشگیری از تنبلی چشم و اختلال‌های بینایی به عنوان یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۲۰ تعیین شده‌ است.

مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان‌غربی واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha