شورای حمایت و پشتیبانی از مساجد در مراکز استان‌ها تشکیل می‌شود

تهران- ایرنا- طبق لایحه برنامه هفتم به منظور حمایت و پشتیبانی از امور مساجد کشور بدون دخالت در امور داخلی و اجرایی مساجد، شورایی در استان‌ها به ریاست نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز استان تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز - دوشنبه ۲۲ آبان ماه- مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند الحاقی ۳ ماده ۷۱ و بند الحاقی و تبصره های ماده ۷۹ موافقت کردند.

در بند الحاقی ۳ ماده ۷۱ آمده است: در راستای رشد و توسعه خدمات بشر دوستانه، ارتقاء سرمایه های اجتماعی، تقویت مشارکت های عمومی، افزایش مشارکت جوانان، داوطلبان در خدمات امدادی و عام المنفعه و کمک به افزایش تاب آوری جامعه، کاهش آسیب های ناشی از حوادث و سوانح و تغییرات اقلیمی و توسعه امور حمایتی، کمک اشخاص حقیقی و حقوقی (دولتی، خصوصی و عمومی) به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی می شود.

بند الحاقی ۵ ماده ۷۶ بدین شرح است: به منظور حمایت و پشتیبانی از امور مساجد کشور بدون دخالت در امور داخلی و اجرایی مساجد ، شورایی در استان ها به ریاست نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز استان و دبیری سازمان تبلیغات اسلامی و عضویت سازمان بسیج مستضعفین، اداره اوقاف و امور خیریه، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، مدیریت برادران و خواهران حوزه های علمیه ، شهرداری مرکز استان، مراکز رسیدگی به امور مساجد و نهادها و دستگاه های اجرایی مرتبط به امور مساجد در استان ها تشکیل می شود.

تبصره ۱- دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی مجازند خدمات عمومی و همگانی خود را در سطح محلات از طریق مساجد به مردم ارائه دهند و در راستای اجرای اصل هشتم ( ۸) قانون اساسی و استقرار فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر ، برنامه مردمی سازی این فریضه با استفاده از ظرفیت مساجد و هماهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر را اجرایی کنند.

تبصره ۲- به منظور خودکفایی در اداره مساجد کشور ، شهرداری های سراسر کشور، بخشداری ها و دهیاری ها موظفند نسبت به اعطای مجوز حداکثر ۵۰۰ مترمربع کاربری فرهنگی، اداری و تجاری بدون دریافت هزینه در زمین های پیرامون متعلق به مساجد با مالکیت یا وقفی اقدام کنند.

تبصره ۳- خادمین واجد شرایط مساجد به فهرست جامعه هدف موضوع بند (ش) ماده ( ۲۹) این قانون اضافه می شوند.

تبصره ۴- حمایت های دولت، شهرداری ها و دهیاری ها و دستگاه های اجرایی از شورای موضوع این بند در قالب بودجه های سنواتی به عمل می آید .

ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مخالفت با این ماده گفت: در مساجد تشکیلاتی در حال فعالیت داریم و اکنون می خواهیم دستگاه عریض و طویل در مورد مسجد بیاوریم این در حالی است که مردم با هیات امنا مساجد را اداره می کنند و بهترین ساختمان ها در روستاها هم مساجد هستند و تا کنون هم از سوی مردم به خوبی اداره شده است.

وی افزود: سوال این است که دولتی ها که هیچ کمکی به مسجدها نمی کنند و اکنون می خواهند در کار مسجد هم دخالت کنند؟

این نماینده مجلس یادآورشد: وقتی مسجد هیات امنا دارد این قانون دخالت در کار مساجد است و این نهاد موازی با امور مساجد خواهد بود و هیچ کمکی به مسجد نمی کند.

داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در تشریح این ماده گفت: مسائل امور مساجد جزو شئونات ولی فقیه است اینکه در قانون برای نحوه انجام امور مساجد تعیین تکلیف کنیم با اینکه رهبر انقلاب، نماینده ویژه در امور مساجد دارند و تمام ساز و کار مساجد در این قالب انجام می شود آیا ما می توانیم در اینجا قانون گذاری کنیم و یا با همان ساز و کار گذشته مدیریت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha