سید امید خلیل زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی به تالابها و همچنین شیوع این بیماری در برخی کشورهای اروپایی اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و انتشار بیماری مشترک آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، ضروری است.
وی اظهار کرد: به علت اینکه آذربایجان غربی در کریدور مهاجرتی پرندگان از عرضهای شمالی به کشور و سایر نقاط قرار دارد، برای پیشگیری از مشکلات احتمالی ستادهای لازم در این زمینه تشکیل شدهاست.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: با تعاونیها و اتحادیههای مرغداری نیز در این زمینه گفت وگوهای لازم انجام شده تا اطلاع رسانیهای به موقع به پرورش دهندگان و تولیدکنندگان داده شود.
خلیل زاده بیان کرد: تعامل مستمر با مسوولان فنی بهداشتی کشتارگاههای استان نیز وجود دارد و گزارش گیری های روزانه از واحدهای طیور و مناطق مختلف استان با همکاری نیروهای دامپزشکی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه با اداره کل محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این راستا همکاری های مستمر در دست اجراست، گفت: پایش مستمر زیستگاههای آبی و تالاب های مناطق مختلف آذربایجان غربی با توجه به مهاجرت پرندگان در دستور کار است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی با اشاره به میزان ابتلای واحدهای مرغداری استان به بیماریها گفت: نهایت تلاش برای جلوگیری از شیوع انجام میشود اما به رغم این تلاشها امسال ۲ مورد شیوع بیماری نیوکاسل گزارش شد که سریع واحد های درگیر معدوم سازی و پاکسازی شدند.
وی با بیان اینکه در زمینه واردات فراورده های مختلف در بخش طیور و حتی ترانزیت مرتبط نیز کنترل جدی در مرزها انجام میشود، اظهار کرد: تمامی محموله ها نمونه برداری شده و بررسی های دقیق توسط دامپزشکی و با آزمایشگاههای بسیار مجهز انجام میشود.
خلیل زاده از عموم شهروندان خواست ضمن رعایت موارد ذکر شده در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرعادی در طیور بومی و صنعتی و نیز پرندگان آبزی را بدون فوت وقت به شبکه دامپزشکی شهرستانها و اداره کل گزارش دهند.
به گزارش ایرنا آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از بیماریهای واگیردار و مشترک بین انسان و طیور است که شیوع آن با شروع ناگهانی تلفات و انتشار وسیع در گله، کاهش مصرف دانه، افت شدید و ناگهانی تولید تخم مرغ و سیاه شدن تاج و ساق پا پرندگان و لرزش سر و گردن در طیور بروز میکند.
با توجه به راههای انتقال این بیماری (تماس مستقیم با ترشحات، مدفوع، منابع آبی، دان، اشیاء و تجهیزات آلوده) لازم است صاحبان طیور بومی با نگهداری پرندگان بومی در فضاهای محصور شده، استفاده از آب و دان بهداشتی، ممانعت از تماس سگ و گربه و پرندگان وحشی با طیور بومی و متصدیان مرغداریهای صنعتی با کنترل تردد به مرغداری ها، ضدعفونی اصولی، ممانعت از ورود همه پرندگان وحشی به مرغداریها و انبار دان، تهیه جوجه و نهاده بصورت بهداشتی از منابع مطمئن، مبارزه با جوندگان و ایجاد شرایط پرورشی مناسب از قبیل دما، رطوبت و تهویه ایده آل و همشهریان نیز با خرید گوشت مرغ و تخم مرغ از مراکز مجاز از شیوع و ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پیشگیری کنند.
امنیت زیستی بهعنوان مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خطرات زیستی مانند شیوع بیماریهای عفونی و مسری در انسان و دام، بیماریهای محصولات کشاورزی، جلوگیری از انتقال آفات قرنطینه شده و گونههای بیگانه مهاجم قلمداد میشود.
نظر شما