به گزارش ایرنا از انجمن اطلاع رسانی پیشگیری از دیابت، سیما عباسی افزود: دیابت در کودکان نگرانیهای زیادی را با خود به همراه دارد، زیرا کودک در مرحله رشد نیاز به تغذیه کافی دارد و از سوی دیگر برای کنترل قند خون در مرحله اول باید خوراک و میزان غذای ورودی به بدن و کربوهیدراتها کنترل شود و این چالش همیشه در خانوادههایی که فرزندشان به دیابت مبتلا است وجود دارد.
وی اظهار داشت: آموزش از راه داستان برای کودکان بسیار جذابتر است و از اوایل دهه ۹۰ شخصیت عروسکی به نام «کیپو» شکل گرفت که هدف آن آموزش به کودکان دیابتی بود و داستانش هم این بود که این عروسک تصمیم میگیرد از سرزمین قندیها به زمین بیاید و ببیند وضعیت کودکان مبتلا به دیابت در سیاره زمین چگونه است.
عباسی تصریح کرد: هدف این است که در دل شخصیتپردازی و داستانسرایی به کودکان آموزش داده شود تا دیابت خود را مدیریت کنند. زیرا برای کودکان ۶ تا ۱۲ سال، این کار بسیار دشوار بوده، به همین دلیل تلاش میشود با زبان ساده کودکانه آنها را با شرایط بیماری، آشنا کرده و به آنها راه درست برخورد با دیابت آموزش داده شود.
آموزشهای والدین با عنوان «در کنار فرزندم» با جدیت دنبال میشود
وی با بیان اینکه در کنار آموزش کودکان، آموزشهای والدین با عنوان «در کنار فرزندم» نیز با جدیت دنبال میشود، اظهار داشت: زیرا آموزش و مشاوره خودمدیریتی دیابت به همه افراد مبتلا اولین اصل از انجمنهای حمایت از افراد دیابتی است.
به گفته عباسی، اطلاعرسانی و پیشگیری در راس همه برنامههای انجمن های فعال در حوزه دیابت است زیرا این آموزشها برای همه مردم لازم و ضروری بوده تا زمینههای ابتلا به دیابت کاهش پیدا کند.
وی افزود: ماموریت دیگر این انجمنها، حمایت درمانی از بیماران مبتلا به دیابت است که توان مالی پرداخت هزینههای خود را ندارند و فعالیتهای مددکاری به یکی از ماموریت این انجمنها تبدیل شده است. در مرحله بعد نیز حمایت از بیماران دیابتی و پیگیری بحث بیمهها از دیگر فعالیتهایی است که در راستای حمایت از این بیماران انجام میشود.
عباسی معتقد است که پزشکان و پیراپزشکان نیز باید دانش خود را در این حوزه بهروز کنند و یکی از فعالیتهای انجمنهای دیابت آموزش و بهروز کردن دانش این گروه است اما در همه این مراحل، بحث آموزش در اولویت قرار دارد و راس همه فعالیتها به شمار میرود.
به گزارش ایرنا، آخرین بررسیهای وزارت بهداشت نشان میدهد، بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور یعنی چیزی حدود هفت میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند و این روند رو به افزایش در آینده نزدیک به بیش از ۱۰ میلیون مبتلا خواهد رسید.
در حال حاضر دیابت با شیوع یک نفر از هر ۱۰ نفر، سهم بالایی از بار بیماریهای غیرواگیر در دنیا دارد. این بیماری که از آن به عنوان بیماری سبک شهرنشینی نیز یاد میشود، پس از توسعه زندگی شهری شیوع بسیار زیادی بین مردم داشته است.
نظر شما