ابراهیم عزیزی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در مورد تاثیر و نقش حضور رئیسجمهور در نشست سازمان همکاری کشورهای اسلامی در ریاض اظهار داشت: در این نشست راهکارهای خوبی از سوی جمهوری اسلامی ایران بیان و ملاقات های دوجانبه آیت الله رئیسی با برخی از سران کشورهای اسلامی انجام شد که مهمترین آنها دیدار با ولیعهد عربستان و رئیس جمهور مصر بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ظرفیت های دو کشور ایران و مصر در معادلات بین المللی اظهار داشت: مصر ظرفیتهای فراوانی در منطقه دارد که دولت می تواند با برطرفسازی و برداشتن برخی سوءبرداشتها و موانعی که در طول این سالها در روابط بین تهران و قاهره ایجاد شده گام های موثری در راستای ارتباط خوب و موثر بین ایران و مصر بردارد.
سفر رئیس جمهور به ریاض نقش بسیار مهمی در تحولات منطقهای و مساله غزه دارد
وی درباره راهکارهای ارائه شده برای غزه گفت: جمهوری اسلامی پیشنهادات خود را براساس راهبردهای سیاسی و بشردوستانه مطرح کرد و به نظر میرسد کشورهای مسلمان که در این اجلاس نیز حضور داشتند به مفاد بیانیه بهخوبی عمل کنند و بهطور جامع روی مفاد بیانیه متمرکز شوند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: این نشست خود فرصت بینظیری برای رسیدن به آرمانهای بزرگ اسلام و ملتهای مسلمان و کاستن از فشارها و سختیهایی است که این روزها مردم غزه با آن روبرو هستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سفر آیت الله رئیسی به ریاض را مهم ارزیابی کرد و گفت: این سفر نقش بسیار مهمی در تحولات منطقهای و مساله غزه دارد . همچنین دیدار رئیس جمهور با السیسی رئیس جمهور مصر میتواند فرصتی را برای گفت وگوهای بیشتر و ایجاد فرصتهایی برای ارتباطات و روابط سازنده در آینده دو کشور ایجاد کند.
عزیزی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از وحدت جهان اسلام به شدت میترسد و از کنار هم قرار گرفتن اشتراکات جبهه اسلام وحشت دارد، گفت: اینکه این رژیم سعی میکند به هر شکلی بین کشورهای مسلمان اختلافافکنی کند به این دلیل است که از عنصر وحدت و انسجام جهان اسلام ترس و وحشت و دلهره دارد.
وی افزود: ما باید روی اشتراکات منطقهای و وحدت جبهه اسلام و جهان اسلام متمرکز شویم و بپذیریم که اگر کشورهای مسلمان در کنار هم باشند میتوانند منافع یکدیگر و امنیت منطقه را تامین کنند و جلوی زیادهخواهیهای نظام سلطه و غارت منافع و انرژی و سایر ظرفیتهای منطقه توسط استکبار را بگیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اگر باور کنیم که وحدت و اشتراکاتمان میتواند ما را به نتیجه برساند میتوانیم با صلح و آرامش در کنار هم زندگی کنیم.
برخی دشمنان سالها مانع روابط مشترک ایران و مصر شدند
نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به اینکه برخی دشمنان سالها مانع روابط مشترک ایران و مصر شدهاند، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره با کشورهای مسلمان و کشورهای منطقه این آمادگی را اعلام کرده که روابط خود را بر اساس منافع مشترک برقرار کند.
عزیزی بیان داشت: مصر باید به این باور رسیده باشد که جمهوری اسلامی ایران شریکی مطمئن و قدرتمند و بهتر از سایر شرکای غربی و کشورهای اروپایی است. البته باید برای توسعه روابط با این کشور در جهت رفع موانع تلاش کنیم و با بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای مشترک برای حل مشکلات منطقه از جمله غزه گام های موثرتری برداریم.
به گزارش ایرنا، پس از آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و متعاقب پیگیریهای دیپلماتیک فراوانی که جمهوری اسلامی ایران انجام داد، نهایتا شنبه ۲۰ آبان ریاض پایتخت عربستان میزبان نشست مشترک کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب با محوریت ویژه بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بود.
در این نشست که هیات ایرانی به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی در آن شرکت کرد، سران کشورهای اسلامی و عرب منطقه گردهم آمدند تا درباره «چگونگی حمایت عملیاتی از مردم غزه و مقابله منسجم با جنایات رژیم صهیونیستی» به یک رویکرد واحد برسند.
در این نشست رئیس جمهور ۱۰ پیشنهاد مهم، کاربردی و متناسب با وضعیت فعلی غزه مطرح کرد که از جمله مهمترین آنها، لزوم توقف جنگ و آش بس فوری، بازگشایی گذرگاه رفح، ارسال کمکهای بشردوستانه، ایجاد صندوق ویژه بازسازی غزه و تروریستی خواندن ارتش رژیم صهیونیستی بود.
نظر شما