داور داوردان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با اجرای این طرح اقدامات لازم برای تجمیع ۴۲ قطعه به یک قطعه در سطح ۳۷ هکتار و تجمیع پنج قطعه به یک قطعه در سطح ۹ هکتار در بخش سبلان شهرستان سرعین انجام شد.
وی با اشاره به آثار اجرای این طرح در چشم انداز توسعه پایدار و بهبود عملکرد بخش کشاورزی، بیان کرد: این طرح یک گام مهم به سوی توسعه بخش کشاورزی و افزایش بهرهوری این بخش محسوب میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرعین خرد شدن اراضی کشاورزی را تهدیدی برای امنیت غذایی کشور عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، علاوه بر تجمیع و یکپارچه شدن اراضی کشاورزی متفرقه و پراکنده، امکان استفاده بهینه از منابع آبی، خاکی و مدیریت بهتر منابع طبیعی در شهرستان سرعین فراهم خواهد شد.
داوردان در ادامه امکان ایجاد واحدهای تولیدی بزرگ و مدرن و همچنین تولید محصولات با کیفیت، رقابت پذیر در بازارهای داخلی و خارجی و افزایش بهره وری و درآمد کشاورزان را از مزایای اجرای طرح یکپارچهسازی اراضی کشاورزی عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت اجرای چنین طرح هایی مطابق نظر کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی، اضافه کرد: با توجه به تحولات جمعیتی، افزایش نیازهای غذایی و تغییر الگوهای مصرف در جامعه، لازم است بخش کشاورزی نیز با تغییر و بهبود فرآیندها اقدام به ارتقای سطح تولید و افزایش بهرهوری کند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرعین ادامه داد: با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد سرعین و نقش آن در تامین نیازهای محصولات کشاورزی استان، طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی راهبردی مناسب برای توسعه پایدار در منطقه است.
داوردان با اشاره به استقبال و تعامل مناسب کشاورزان منطقه در پیشبرد این طرح، گفت: طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در شهرستان سرعین از طریق هماهنگی با کشاورزان و ارائه برخی خدمات و مشاوره های فنی به آنها در حال اجراست و امیدواریم با همکاری سایر دستگاه های مرتبط این طرح به نحو احسن در این شهرستان اجرا شود.
شهرستان سرعین با جمعیت ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر، در ۲۷ کیلومتری غرب اردبیل واقع شده است. این شهرستان به واسطه داشتن آبگرمهای متعدد قطب گردشگری استان به شمار میرود در عین حال ظرفیتهای بخش کشاورزی این شهرستان می تواند تامین کننده نیازهای غذایی گردشگران باشد.
نظر شما