به گزارش خبرنگار ایرنا، کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: برت مک گورک معاون دستیار رئیس جمهور و هماهنگ کننده امور خاورمیانه و شمال آفریقا شب گذشته برای بازدید از بلژیک، اسرائیل، کرانه باختری رود اردن، امارات، عربستان، بحرین، قطر و اردن آمریکا را ترک کرد.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: «مک گورک امروز در بلژیک خواهد بود و به متحدان ناتو و شرکای اتحادیه اروپا در مورد رویکردی هماهنگ در ارتباط با وضعیت کنونی در خاورمیانه، با تمرکز بر گسترش قابل توجه کمکهای بشردوستانه به غزه، فشار اقتصادی بر حماس و سایر گروههای تروریستی و آزادی فوری گروگان های خارجی که هنوز در دست حماس هستند، توضیح خواهد داد.»
بر اساس اعلام این سخنگوی کاخ سفید، گورک در تل آویو رباره نیازهای امنیتی اسرائیل، ضرورت حفاظت از غیرنظامیان در جریان عملیات نظامی و همچنین تلاشهای مداوم برای تضمین آزادی گروگانها و نیاز به کنترل شهرکنشینان افراطی خشن در کرانه باختری گفتگو خواهد کرد.
این مقام کاخ سفید همچنین ادعا کرد: مک گورک در کرانه باختری در مورد حمایت دولت بایدن از تشکیلات خودگردان و نقش اساسی آن به عنوان نماینده مردم فلسطین و همچنین نیاز به اصلاحات برای ارتقای ثبات بلندمدت در کرانه باختری و غزه و تامین آرزوهای فلسطینی ها برای زندگی با معیارهای برابر، آزادی، امنیت و کرامت در کشور خودشان صحبت خواهد کرد.
به گفته سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، مک گورک در منطقه خلیج فارس درباره تلاشها برای کنترل جنگ اسرائیل و حماس و بازدارندگی علیه هر گروه دولتی یا غیر دولتی که به دنبال گسترش آن است، و همچنین کمک امنیتی آمریکا به شرکای ما در شورای همکاری خلیجفارس بحث خواهد کرد.
به گفته کاخ سفید، گورک در دوحه همچنین بر تلاشهای فشرده برای آزادی گروگانهای در اختیار حماس از جمله تعدادی آمریکایی که یکی از آنها کودکی سه ساله است، تمرکز خواهد کرد.مک گورک در نهایت در اردن با رهبران ارشد درباره حمایت تاریخی دولت بایدن از این کشور و مسیری مناسب برای تشکیل یک کشور فلسطینی مشورت خواهد کرد.
در این سفر باربارا لیف دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک نیز همراه مک گورک خواهد بود.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاران در باره آزادی اسرای در دست حماس گفت: «من هر روز مشغول گفتگو با افراد دخیل در مذاکرات آزادسازی گروگانها هستم. معتقدم آزادی آنها اتفاق خواهد افتاد اما نمی خواهم وارد جزئیات شوم.»
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به اینکه پیام او به خانواده های اسرای چیست؟ گفت: « منتظر بمانید. به آنجا می رسیم».
این در حالی است که زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این باره اظهار داشت: شیوه مذاکرات درباره اسرای دشمن نزد ما و واکنشهای آن، ممکن است جنبش جهاد اسلامی را به خارج شدن از معامله احتمالی سوق دهد. ممکن است جهاد اسلامی اسرای صهیونیست در نزد خود را برای شرایط بهتر حفظ کند.
ارتش رژیم اسرائیل که هدفش از عملیات زمینی در غزه را آزادی اسرا و از بین بردن مقاومت فلسطین اعلام کرده بود به شدت برای تسلیم شدن در مقابل خواسته مقاومت برای تبادل اسرا تحت فشار است.
افکار عمومی در سرزمین های اشغالی فلسطین نه تنها کابینه نتانیاهو را مسوول شکست از مقاومت فلسطین در عملیات طوفان الاقصی می دانند، بلکه کابینه بنیامین نتانیاهو را مسوول کشته شدن اسرای اسرائیلی در غزه میداند.
در عین حال مقاومت فلسطین با اشاره به حضور اسرای اسرائیلی در غزه، درباره احتمال کشته شدن آنها در حملات هوایی این رژیم به نوار غزه هشدار داده بود.
نظر شما