به گزارش خبرنگار ایرنا، قدرتالله حمزه شامگاه چهارشنبه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه، صنعتکاران و معدنکاران برتر استان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری استان ضعیفی است و زیرساختها برای سرمایهگذاری کامل نیست.
وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان باید کمیسیونهای تخصصی را فعال کند تا بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این استان به میدان بیاید و دولت هم باید مشوقهای سرمایهگذاری را افزایش دهد و از ظرفیتهای دانشگاهی، نخبگان و متخصصان برای رفع مشکلات کنونی چهارمحال و بختیاری بهره گیرد.
وی یادآور شد: فعال شدن صنایع تبدیلی و تکمیلی، افزایش صادرات، تقویت بازاریابی، ارتقای آموزش و مهارتآموزی بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد.
واحدهای تولیدی برای واردات ماشینآلات با مشکل مواجه هستند
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: واحدهای تولیدی در آستانه بهرهبرداری استان هم برای واردات ماشینآلات با مشکل مواجهند و رفع این مساله به یک دستور ویژه نیاز دارد.
شهرام زارع فارسانی تاکید کرد: ۹۰ درصد صنایع فعال در این استان کوچک است.
وی با اشاره به واگذاری زمین به ۲۴۷ صنعتگر چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر افزود: از این تعداد ۱۶۹ واحد تولیدی در آستانه بهرهبرداری است اما مشکل اساسی این واحدها مشکل واردات ماشینآلات است که بهعلت نوسانات ارزی تاکنون نتوانستهاند آنها وارد کنند.
زارع به صادرات ۹۰ درصدی محصولات صادراتی کشور بهصورت خام اشاره و تصریح کرد: خامفروشی کالا به صنعت کشور آسیب وارد میکند.
وی حضور صنایع در بازارها و نمایشگاههای خارجی را باعث توسعه صنایع و جلوگیری از خامفروشی دانست و یادآور شد: رفع تعهد ارزی، صادرکنندگان را با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است و اگر مدت زمان آن از چهار به هشت ماه افزایش یابد بسیاری از مشکلات صادرکنندگان رفع میشود.
بخش خصوصی خطشکنان جبهه جنگ اقتصادی هستند
نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: فعالان بخش خصوصی خطشکنان جبهه جنگ اقتصادی هستند.
امین مالکی تاکید کرد:این استان ظرفیتهای بالقوه فراوانی دارد که باید بالفعل شود.
وی افزود: یکی از مشکلات مهم بخش خصوصی آئیننامههایی است که تولیدکنندگان را سردرگم کرده است.
مالکی تصریح کرد: زنجیره تولید فولاد، نساجی و ماهیان سردابی کشور در چهارمحال و بختیاری تکمیل شده است.
وی یادآور شد: هماکنون ۸۵ درصد خوراک ماهی ایران در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار میشود.
به گزارش ایرنا، در این آیین از ۱۰ صادرکننده نمونه و ۲۰ صنعتگر معدنکار برتر چهارمحال و بختیاری قدردانی شد.
نظر شما