امید دوباره برای پایداری تولید؛جانمایی طرح‌های پیشنهادی تغذیه مصنوعی در دشت قیر

شیراز-ایرنا-با آغاز جانمایی طرح‌های پیشنهادی ایجاد و احداث تغذیه مصنوعی در حوزه بُحرانی شهری قیر و کارزین، امید به حفظ و پایداری تولید محصولات کشاورزی در دشت قیر امید دوباره‌ای گرفت.

به گزارش ایرنا، مدیر عامل شرکت تعاونی کشاورزی و باغداری شهرستان قیروکارزین با اشاره به حضور کارشناسان اداره مطالعات و مهندسی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان و مدیر و مشاور پروژه در این شهرستان اظهار کرد: ارزیابی‌های میدانی هیدرولوژی و آورد سیلاب به طرح‌های پیشنهادی نیز در دست انجام است.

عبدالرضا نعمتی از تولید بیش از ۷۶۰ هزار تُن محصولات کشاورزی در شهرستان قیروکارزین، خبر داد و افزود: خشکسالی‌های ۲دهه اخیر برای کشاورزی این شهرستان رمقی باقی نگذاشته است ؛به همین جهت حفظ و صیانت از تولید در دشت قیر با اجرای طرح‌های متنوع آبخیزداری و تغذیه مصنوعی برای کشاورزان بسیار حیاتی و مهم به شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه با چالش‌های اساسی در حوزه تأمین آب مؤثر برای زراعت و باغات مواجه‌ایم، گفت: می‌طلبد که دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مردم نهاد همسو به دنبال یک سری اقدامات برای تاب‌آوری بخش کشاورزی و جلوگیری از خسارت‌های ناشی از خشکسالی‌ها و تغییرات و ناهنجاری های اقلیمی باشیم.

نائب رئیس هیات مدیره اتحادیه باغداران فارس ابراز کرد: امیدواریم با توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در شهرستان قیروکارزین به لحاظ منابع آبی و خاکی هر چه سریع‌تر شاهد اجرای برخی طرح‌های زیربنایی در حوزه آبخیزداری این شهرستان باشیم تا ضمن حفظ تولید، امنیت معیشت کشاورزان و باغداران نیز تأمین شود.

قیروکارزین در فاصله۲۳۳ کیلومتری شیراز قرار دارد.

انعقاد تفاهم‌نامه انجام فعالیت‌های ترویج کشاورزی در فارس

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هم از انعقاد یک تفاهم نامه اجرای فعالیت های آموزشی و ترویجی بین این مدیریت با مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی استان فارس خبر داد.

معصومه مؤیدی در حاشیه انعقاد این تفاهم‌نامه در گردهمایی مدیران اجرایی اتاق اصناف کشاورزی شهرستان‌های این استان در میمند شهرستان فیروزآباد گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه به منظور اجرای طرح افزایش نفوذ دانش و فن‌آوری در عرصه‌های تولیدی بخش کشاورزی است.

مؤیدی با بیان‌اینکه بند هفت ماده ۶ اساس‌نامه اتاق اصناف کشاورزی ایران بر همکاری با وزارت جهاد کشاورزی جهت ارتقاء سطح دانش و آگاهی و مهارت نیروی انسانی شاغل در این بخش تأکید دارد، افزود: انعقاد تفاهم‌نامه موصوف مستند بر این بند و ماده تصریح شده در اساس نامه اتاق اصناف کشاورزی نیز وجود دارد.

به گفته وی، این بند و ماده قانونی در جهت مردمی کردن فعالیت‌های آموزشی و ترویجی و ایجاد هم‌افزایی است؛ از این رو تفاهم نامه ما بین مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس و مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی این استان امضاء شد.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: موضوع این تفاهم‌نامه، هم‌افزایی برای توسعه کمی و کیفی فعالیت‌های آموزشی و ترویجی در بخش کشاورزی فارس با شعار علمی و دانش بنیان کردن کشاورزی است.

وی با بیان اینکه گروه هدف این تفاهم نامه، بهره‌برداران بخش کشاورزی مستعد برای آموزش، متقاضیان و علاقه‌مندان ورود به بخش کشاورزی و کشاورزان و بهره‌برداران پیشرو هستند،گفت: شاغلین و اعضاء بخش کشاورزی زیر مجموعه نظام صنفی کارهای کشاورزی نیز مشمول این تفاهم نامه برای دریافت و برخورداری از آموزش‌های تکمیلی هستند.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی فارس یادآور شد: در این گردهمایی افزون بر امضاء تفاهم‌نامه، موضوع مدیریت هوشمند بازار و تغییر رویه تولید محصولات کشاورزی نوین به سمت توسعه بازار، حرکت به سمت کشاورزی نوین و هدفمند، ایجاد زنجیره‌های تولید و تأمین محصولات کشاورزی با هدف افزایش سهم کشاورزان، حذف واسطه‌گری و حفظ حقوق مصرف‌کنندگان، صدور پروانه کسب کشاورزی و شناسنامه‌دار کردن باغات نیز مطرح و مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha