وحید مشایخ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این قطعه ۱۰ هکتاری واقع در " حمزده" یکی از روستاهای بخش مرکزی نوشهر بوده که هفته جاری با دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری از ادامه عملیات ساخت و ساز آن جلوگیری شد.
وی با بیان آنکه صاحب این زمین در صدد تبدیل آن به ویلاسازی و شهرک بود، اظهار کرد : با اینکه بارها به او اخطار داده شد که مرتکب این عمل خلافکارانه نشود منتهی اعتنایی به این اخطار ها نکرد و با پیگیری موضوع و شکایت علیه سازندگان غیر مجاز در این عرصه، دستگاه قضایی ورود پیدا کرد و اقدام به جلوگیری از ساخت و ساز در این عرصه شد.
این مسوول خاطرنشان کرد: در این قطعه ۱۰ هکتاری دست کم ۳۰۰ نفر مشغول فعالیت بودند و بنا به حکم دادستان اقدام به خروج نیروها و تجهیزات موجود در آن شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر و رویان گفت : حدود ۲۸۷ قطعه از اراضی موسوم به ۱۰ هکتاری در نوشهر واقع است و تنها راه مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در این اراضی در شرایط حاضر شکایت حقوقی علیه متخلفان است که خودش در عمل مشکلاتی دارد.
مشایخ افزود : از آنجایی که خیلی از مالکان این اراضی صاحب سند شده اند، برابر قانون نمی توان شکایت کیفری علیه آنان مطرح کرد و شکایت حقوقی هم تا به رای برسد سال ها زمان می برد.
وی ادامه داد : از آنجایی که هر قطعه ۱۰ هکتاری حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ نفر مالک دارد شناسایی این افراد از سوی اداره ثبت بنا به گفته کارشناسان این نهاد به آسانی میسر نیست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه نوشهر - رویان گفت : مشکل دیگر تامین هزینه شکایت است چون برابر ارزش ملک، منابع طبیعی باید هزینه حدود ۱۰ درصد کارشناسی به منظور توقف عملیات ساخت و ساز غیر مجاز را پرداخت کند و لذا این نهاد نیز به خاطر محدودیت های اعتباری توان پرداخت چنین وجوهی را ندارد.
وی با قدردانی از ارائه گزارش های مردمی یاد آور شد : درصورت مشاهده این اعمال خلافکارانه مراتب را با شماره های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ مربوط امداد و نجات جنگل و یگان حفاظت منابع طبیعی منطقه گزارش دهند.
به گزارش ایرنا، قطعات موسوم به ۱۰ هکتاری به اراضی در غرب مازندران گفته می شود که سال ۱۳۴۶ با هدف تعیین مرز دائم جنگلها، کم کردن مشکلات حفاظت از اراضی جنگلی جلگهای، بهرهبرداری بهینه از اراضی موجود، ایجاد درآمد برای وزارت منابع طبیعی از طریق اجاره و فروش، ازدیاد تولیدات کشاورزی، ایجاد کار برای دامداران سنتی و جنگلنشینان و بهرهبرداری از درختان در اراضی جنگلی جلگهای به نزدیکان دربار حکومت پهلوی واگذار شد ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی این اراضی به منظور احداث باغ مرکبات و زراعت چوب پس از ثبت سند به کشاورزان تحویل شد.
اراضی این منطقه ۹۵۳ قطعه ۱۰ هکتاری است که ۲۸۷ قطعه آن در نوشهر، ۵۳۰ قطعه در عباس آباد و بقیه نیز در چالوس واقع است و زیر مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران به شمار می رود.
اگر چه طبق قانون مصوب سال ۹۲ حدود ۲۰ درصد از اراضی ملی ۱۰ هکتاری به شرط عدم تخلف مجریان طرح های کشاورزی پس از دریافت موافقت اصولی از مراجع ذیربط و تصویب طرح جدید از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری قابل تغییر کاربری به صنعتی، بهداشتی، درمانی، ورزشی و آموزشی است، ولی به نظر می رسد ساخت و سازهایی که تاکنون صورت گرفته فاقد مجوز بوده و یا در چارچوب قانون باشد.
حوزه منابع طبیعی نوشهر ـ رویان با ۱۶۸ هزار هکتار مساحت دارای ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۵ هزار هکتار مرتع است و مجموع مساحت آبادیها و مستثنیات آن نیز در حدود ۴۳ هزار هکتار برآورد میشود.
نظر شما