سید مجتبی حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دلار کالای دانش بنیان سال گذشته از همدان صادر شد که امیدواریم این رقم در سال جاری افزایش یابد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال گذشته ۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان تسهیلات داده شده است اظهار کرد: تعداد شرکت های دانش بنیان از ۶۰ مورد به ۷۶ واحد افزایش پیدا کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان تاکید کرد: طی ۱۴ سال گذشته شعارهای سال همواره بر محور مسائل اقتصادی بوده است که بیانگر اهمیت حوزه اقتصاد و اولویت اول کشور است.
وی یادآور شد: اقتصاد دیجیتال یکی از اقتصادهای نوظهور است که با وجود جدید بودن پیشرفت های چشمگیری طی سالهای اخیر داشته است.
حسینی اقتصاد دیجیتال را تعریف جدیدی از اقتصاد عنوان کرد که طی سالهای اخیر رنگ و بوی تازه ای به اقتصاد سنتی داده و آن را دستخوش تغییر کرده است.
وی ادامه داد: کشاورزی طی هزاران سال گذشته وضع ثابت داشته است اما با ظهور اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و پرینت سه بعدی این روند در حال تغییر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان تاکید کرد: اقتصاد دیجیتال که خود یکی از شاخصه های اقتصاد دانش بنیان است باید سهم مناسبی در تولید ناخالص ملی داشته باشد.
وی پیش بینی کرد: آینده اقتصاد دنیا به اقتصاد دیجیتال وابسته است که نتایج آن بهره وی بالاتر، قیمت تمام شده پایین تر و قدرت رقابت پذیری بیشتر است.
حسینی با بیان اینکه دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال به سرعت در حال حرکت است و هر مجموعه ای که فکر و ایده بیشتری داشته باشد ثروت بیشتری نیز دارد، ایده خلاقیت، نوآوری و اقتصاد دیجیتال را جزو اقتصادهای بی وزن اما مهم و تاثیرگذار در وضع کنونی عنوان کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی یادآور شد: سال گذشته کارگروه اقتصاد دیجتیال در استان همدان ایجاد شد که ستاد اقتصاد دانش بنیان یکی دیگر از کارکردهای آن و بسترسازی برای شکل گیری و رشد اقتصاد دیجیتال است.
وی تصریح کرد: طرح چهار ساله اقتصاد دانش بنیان در قالب نقشه راه تحول دیجیتال استان تعریف شده است که بر مبنای آن آخرین وضع شاخص اقتصاد دیجیتال استان همدان احصا شده است.
حسینی ادامه داد: طرح سرویس یکپارچه نقشه و اطلاعات مکانی میراث فرهنگی با عنوان «سینام» با کاربرد گردشگری در حال تدوین است.
وی افزود: هوشمند سازی کشاورزی و هوشمند سازی توزیع کالاهای اساسی به جهاد کشاورزی و هوشمند سازی صنایع به سازمان صمت و گسترش آموزش و مهارت اقتصاد دیجیتال به پارک فناوری و اطلاعات سپرده شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان یادآور شد: سازمان جهاد کشاورزی در حال اجرای سامانه آبیاری هوشمند در ۲۰۰ هکتار از اراضی و ۱۰ واحد گلخانه نیز در اجرای اتوماسیون هوشمند است.
وی تاکید کرد: از ضرورت های اقتصاد دیجیتال تقویت زیرساخت اینترنت، پوشش فناوری اطلاعات در جغرافیای استان همدان و اعطای تسهیلات به حوزه دانش بنیان و تسهیلگری و راه اندازی توسعه واحدهای دانش بنیان در استان همدان است.
حسینی با اشاره به اینکه باید نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات را در تولید ناخالص ملی افزایش دهیم، افزود: در صنعت در برخی کارخانه های همدان دستگاهی نصب شده است که مواد ناخالص در بسته ها و ظروف بسته را تشخیص و از مدار تولید خارج می کند.
وی یادآور شد: در شورای مهارت استان تصمیم گرفته شد که آموزش فناوری اطلاعات در لایه های مختلف جامعه ارائه شود تا بتوانیم کارآفرین بر مبنای اقتصاد دیجیتال تربیت کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان بررسی مسائل و مشکلات شرکت های خصوصی فناوری اطلاعات و دانش بنیان را در اولویت برنامه های استان دانست.
نظر شما