به گزارش ایرنا، قدرت الله رستمی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محل و مشخصات مزرعه، زمان استفاده از سموم برای دفع آفات و نوع سم باید مشخص و کشاورز مقید به رعایت زمان سم پاشی و برداشت محصول در زمان تعیین شده باشد.
وی اضافه کرد: هر چند هم اینک این امکان برای رصد زمان پخش سم و برداشت محصول فراهم نیست اما طبق ارزیابی صورت گرفته در زمینه میزان سموم موجود در محصولات با بهره گیری از مجهز و به روزترین دستگاه های موجود در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، ۹۰ درصد محصولات مشکلی نداشتند و ۱۰ درصد دارای آلودگی بودند که با وجود انجام آزمایش اما توسط مردم مصرف شده بود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: چنانچه کشاورز زمان پیش بینی شده برای سم پاشی مزرعه را رعایت نکند، تاخیر در پخش سم موجب می شود که هنگام برداشت، محصول سمی به دست مردم برسد.
رستمی افزود: برای رفع این مشکل در گام نخست باید نهادهای اجرایی مسئول از جمله جهاد کشاورزی پای کار باشند در ادامه کشاورزان از آب سالم و سموم مورد تایید جهاد کشاورزی استفاده کنند، مردم نیز پیش از مصرف محصولات باغی را کامل و تمیز بشویند.
وی گفت: اجرای برنامه عملیاتی پایش سموم، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی سطح عرضه و تولید استان همدان به صورت مستمر صورت می گیرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: یکی از تکالیف مهم این مجموعه نظارت بر محصولات کشاورزی با استفاده از ظرفیت آزمایشگاهی این مجموعه است که در این راستا وضعیت محصولات کشاورزی و پایش سموم ۱۰ محصول شامل خیار، گوجه، هندوانه، کلم، کلم پیچ و امثالهم ارزیابی می شود.
وی اظهار کرد: همه مردم برای زندگی و زنده ماندن به مصرف غذا نیاز دارند بنابراین تامین امنیت غذایی خواسته اصلی دولت ها است که با ایجاد زیر ساخت و سیاست گذاری برای ملت آن را به ارمغان می آورند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کارشناسان این مجموعه هفت ماهه امسال پنج هزار و ۷۶۰ پروانه و مجوز بهداشتی شامل ۴۲۱ مورد پروانه بهره برداری بهداشتی کارخانه و کارگاه های تولید مواد غذایی و بهداشتی، ۲۹۴ مورد پروانه برای مسئولان فنی کارخانه تولید موادغذایی و بهداشتی، پنج هزار و ۴۲ مورد پروانه بهداشتی ساخت(سیب سلامت) و گواهی بهداشت، گواهی انطباق صادر کردند.
رستمی بیان کرد: یک هزار و ۷۰۰ مورد نظارت بر شرایط فنی و بهداشتی کارخانجات و کارگاه ها، یک هزار و ۳۱۰ فقره نمونه برداری از کارخانجات در سطح عرضه، درجه بندی کارخانجات و کارگاه های تولیدی استان، تشدید نظارت بر فرآورده های لبنی گوشتی، آب آشامیدنی و معدنی و رسیدگی به ۹۰ مورد شکایت با محوریت موادغذایی و بهداشتی مهمترین تکالیف و اقدامات صورت گرفته در هفت ماهه سال جاری است.
وی افزود: شیرخشک به چند دسته رژیمی، دارویی و خوارکی در سطح یک، ۲ و سه تقسیم بندی می شود و پیشتر عرضه شیرخشک های دارویی و رژیمی در سامانه ثبت اما خوراکی و عادی در سایت ثبت نمی شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: شیرخشک های معمولی بر اساس سن نوزاد و نیاز آن و وزن کودک باید مصرف شود و برخی مواقع نوزادانی که برای آنها مصرف شیرخشک سطح سه نیاز است می توانند از سطح ۲ نیز مصرف کنند.
رستمی ادامه داد: دولت برای تهیه شیرخشک یارانه پرداخت می کند بنابراین فراوانی آن در داروخانه ها موجب عرضه خارج از شبکه و قاچاق آن همچنین رسوب و گذشت تاریخ مصرف برخی از شیرخشک ها در محل عرضه می شد.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فکر ساماندهی مصرف شیرخشک افتاد تا این مواد در محل دیگری به جز خوراکی نوزادان، مصرف نشود بنابراین ثبت کُد ملی نوزاد و شماره موجود بر روی قوطی شیرخشک در داورخانه ها ضروری است تا بدانیم از آن برای تغذیه نوزادان تا ۲۴ ماه استفاده می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: شیرخشک مخصوص افراد دارای بیماری خاص در صورت محرز شدن بیماری، اسامی این افراد در سامانه «حامی» ثبت و شیرخشک در درب منزل تحویل این افراد می شود.
نظر شما