محمد علی سلامی روز دوشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: سال گذشته هدفگذاری ما تولید ۷۴۶ تُن گیاهان دارویی در استان بود اما کشاورزان توانستند ۸۰۹ تُن انواع این گیاهان را تولید کنند که نشان دهنده تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی برنامه سازمان جهاد کشاورزی قم در این بخش است.
وی افزود: گلمحمدی درمیان سایر گیاهان دارویی کشت شده در استان بیشترین میزان تولید محصول را به خود اختصاص دادهاست و کشاورزان قمی طی سالهای اخیر در تولید و فرآوری گل محمدی در بهترین کیفیت به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند.
وی ادامه داد: راهبرد گسترش تولید گیاهان دارویی درقم همچنان ادامه مییابد و سازمان جهاد کشاورزی از علاقهمندان به فعالیت در این بخش به خصوص در زمینه فرآوری و تبدیل این گیاهان به محصولات جانبی برای ایجاد واحد تولیدی و سرمایهگذاری در این حوزه حمایت میکند.
حدود ۶۰۰ هکتار از سطح زیر کشت استان قم به گیاهان دارویی اختصاص دارد که نزدیک به ۴۰۰ هکتار آن برای گل محمدی است.
به گزارش ایرنا، لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در قم از چند منظر قابل توجه است، نخست آن که بسیاری از این گیاهان همچون گل محمدی برای رشد به آب کمتری نیاز دارند، علت دیگر آن است که کشت این گیاهان در زمینهای کوچک برای کشاورزان درآمد خوبی در پی دارد.
از دیگر نکاتی که باعث شده کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی درقم دارای اهمیت باشد، وجود صنایع تبدیلی و فرآوری این گیاهان در استان است، به عنوان نمونه هماکنون ۲ واحد فرآوری گل محمدی در قم فعال است که این مساله فروش محصول برداشت شده را برای کشاورزان تسهیل میکند.
در حوزه گیاهان دارویی علاوه بر گل محمدی، شاهد کشت گیاهانی همچون زعفران، زیره، بابونه، سیاه دانه، بیدمشک و گل گاو زبان هستیم که کشت هر کدام از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و این محصولات برای فروش قیمت مناسبی دارد.
بسیاری از گیاهان دارویی در برابر شرایط محیطی مقاومت بیشتری نسبت به سایر گیاهان دارند و به همین دلیل کشت این گیاهان طی سالهای اخیر مورد توجه کشاورزان قمی قرار گرفته که در همین راستا شاهد تولید گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان هستیم.
سازمان جهاد کشاورزی در راستای ایجاد بسترهای لازم برای گسترش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان، لزوم افزایش فعالیتهای ترویجی در این حوزه و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران بخش کشاورزی را در دستور کار خود قرار دادهاست.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در استان قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما