دکتر جبرائیل رزمجو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مرکز علمی به عنوان یک دانشگاه جوان، جایگاه مناسبی در سطح کشور و جهان دارد و در رتبهبندی جهانی شانگهای در سه رشته علوم و مهندسی انرژی، مهندسی مواد و علوم کشاورزی حضور داشت و این دانشگاه در رشته مهندسی مواد، رتبه اول کشور را کسب کرد.
وی ادامه داد: ایران اسلامی در سنگر علم و پژوهش در سایه حمایت نظام، در حال تبدیل شدن به قدرت علمی و فناوری برتر منطقه و دنیاست و پیشرفت کشور نیازمند حرکت علمی قوی بوده و ما برای خدمترسانی بهتر به مردم باید فعالیتهای دقیق علمی و فناورانه را توسعه بدهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی افزود: با ترویج مناسب علم در جامعه در سطح ملی و بینالمللی میتوانیم به توسعه و کاربردی کردن دستاوردها کمک کنیم و جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در حوزه علمی رتبه ۱۵ دنیا را دارد و این رتبه در ۲۰ سال اخیر از ۵۸ به ۱۵ رسیده است و مجموعههای علمی و پژوهشی استان باید در خصوص تحقق دیپلماسی علمی مدنظر مقام معظم رهبری گام بردارند.
زرمجو گفت: حضور دانشجویان خارجی نه تنها برای گردش اقتصادی دانشگاه و کسب و کارهای مختلف در استان مفید است بلکه درآمد حاصل از آنها سبب فعال شدن طرحهای عمرانی این مرکز علمی شده و آنها فرهنگ و آداب ما را نیز به عنوان سفیران فرهنگی به کشورهای خود منتقل میکنند.
وی تصریح کرد: از سال ۵۷ که دانشگاه محقق اردبیلی تاسیس شده تا سال ۱۴۰۱ فقط پنج دانشجوی خارجی به این مرکز علمی جذب شده بود اما با برنامهریزی و پیگیری لازم، در سال گذشته موفق به جذب ۵۴۰ دانشجوی خارجی شدیم و امسال شمار آنها به بیش از هزار دانشجو افزایش یافته است.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تاسیس شده است و اکنون تعداد رشتههای مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.
این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، سه مرکز تحقیقات، سه پژوهشکده، ۱۹ هسته پژوهشی و یک مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور است و همایشهای علمی و آموزشی متنوعی در آن با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود.
نظر شما