به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران مهرداد فولاد روز سه شنبه گفت: حفظ و حراست از بستر تولید محصولات کشاورزی و حفاظت از اراضی زراعی و باغ ها، وظیفهای است که قانونگذار با تصویب قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۸۵ بر عهده جهاد کشاورزی گذاشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل ادامه داد: این مدیریت ضمن بکارگیری حداکثر توان در سطح مراکز هشت گانه دهستان به صورت دائمی در حال رصد اراضی زراعی و باغ های شهرستان برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز است.
فولاد تصریح کرد: با توجه به دهگردشیهای صورت گرفته و پیگیری گزارش های حضوری مردمی، تماسهای تلفنی، گزارش سامانه CMS از ابتدای امسال تا کنون ۵۱۲ مورد از مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز در گستره بیش از سه هزار کیلومتر مربعی شهرستان آمل شناسائی شده است.
وی گفت: طبق تبصره ۱ ماده ۱۰ قانون فوق، کارشناسان این مدیریت اخطاریه اولیه را به متخلفین تسلیم و پیگیری موضوع وفق تبصره ۲ ماده ۱۰ و همچنین ماده سه قانون از طریق اداره امور اراضی و واحد حقوقی مدیریت انجام خواهد شد.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
در اختیار داشتن تامین دستکم ۴۲ درصد از برنج مورد نیاز کشور به عنوان یک محصول راهبردی غذایی در کنار تولید قالب محصولات دیگری مانند مرکبات و انواع آبزیان و فرصت کشت دو یا چند باره هر قطعه زمین در مناطق جلگه ای، این مزیت را برای مازندران در پی داشته تا بیش از ۱۱ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و نقش برجسته ای در امنیت غذایی ایران داشته باشد.
با این وصف، کمبود زمین در مقابل تقاضای زیاد برای آن از سراسر کشور در استانی که از آب و هوای معتدل خزری برخوردار است و مواهب خدادادی بی نظیری مانند جنگل های هیرکانی و بیشترین میزان سواحل دریای خزر را در خود جای داده، سبب شده است تا طی چند دهه گذشته گرفتار پدیده ناهنجار و امنیت شکنی به نام «تغییر کاربری غیرمجاز اراضی» مواجه شود.
قصه تلخ تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در مازندران اگرچه ممکن است آغازی داشته باشد، ولی به طور قطع با توجه به ارزندگی زمین هایش در مقابل پیشنهادات وسوسه انگیز پایانی ندارد و نخواهد داشت و تنها راهکار برای مقابله با آن، ایجاد دست اندازهای مختلف در کنار آگاهی بخشی به مردم است.
نظر شما