به گزارش ایرنا، محمدمهدی برادران روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی شهر صنعتی کاوه اظهار کرد: پیش بینی دولت برای تخصیص ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی در سال جاری ۴۳ میلیارد دلار بوده که در هفت ماهه سال جاری ۲۷ میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار از این میزان به بخش تولید تخصیص داده شده است.
وی اضافه کرد: این میزان تخصیص نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود ۲۶ میلیارد و ۲۰۰ هزار دلار بوده از حدود ۶ درصد افزایش برخوردار شده است و دولت سعی دارد فرایند توسعه در بخش تولید کشور در سال "مهار تورم رشد تولید" به شکل ویژه تری دنبال شود.
برادران با اشاره به اینکه در راستای حمایت دولت از واحدها، با همراهی سازمان تامین اجتماعی اخذ وجوه مربوط به واردات ماشین آلات واحدهای تولیدی در گمرک اخذ می شد به حداقل رسیده است افزود: تامین ارز از دیگر اولویت های حمایتی از بخش تولید بوده که بیشتر این حمایت ها برای واحدهای با عمر بالا و دارای رشد مناسب سوق داده شده است.
وی اضافه کرد: تلاش می شود با حمایت های دولت و تلاش واحدهای تولیدی در ماه های باقی مانده از سال بتوانیم رکورد جدیدی از رشد تولید در کشور به ثبت برسد و برای این هدف نیز برای تسریع تخصیص ارز رایزنی هایی با بانک مرکزی انجام شده است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: امسال رشد تولید بیشتر از رشد حمایت های ارزی بوده که این نتیجه از محل داخلی سازی اقلام انجام گرفته است به گونه ای که سال گذشته برخی از کالاها وارد می شد اما امسال این کالاها با حمایت های ارزی و با هدف پایداری صنعت و حفظ مزیت های کشور، توسط تولیدگران داخلی سازی شده است.
وی با اشاره برخی مشکلات پیش روی تولید در قیمت گذاری بورس اظهار کرد: تولید کنندگان چون می خواهند مزیت نسبی خود را در حوزه صادرات و حفظ قیمت ها تامین کنند که خواسته آنان در تنظیم قیمت گذاری در بورس به نفع تولید کنندگان خواسته ای به حق است.
برادران یادآور شد: در ۹ ماه تولیدات برخی صنایع نه تنها افزایش نداشته بلکه روند کاهشی داشته که این انتظار از تولید کنندگان صنایع بالا دست نیز می رود که قیمت ها را مدیریت کنند که در این راستا مکاتباتی با بورس کالا انجام شده با تعیین قیمت برای سود منصفانه بر حسب این خواسته از رشد تولید در کشور حمایت کند.
محدودیت در حامل های انرژی، صنایع ساوه را با چالش مواجه کرده است
معاون استاندار و فرماندار ویژه ساوه هم در این ارتباط با بیان اینکه این شهرستان قطب اقتصاد غیر نفتی کشور است افزود: در دولت سیزدهم با هم افزایی دستگاه ها و نهادهای تصمیم گیر و تصمیم ساز آرامش نسبی برای صنایع فراهم شده است.
مهدی الیاسی افزود: اما تخصیص ارز، بخشنامه های متکثر گمرکی، اعمال محدودیت در حامل های انرژی مهمترین چالش های پیش روی صنایع است که مبدا تصمیم گیری در این بخش ها در مرکز بوده که باید توجه ویژه ای به شهرستان ها در این خصوص شود.
وی گفت: بیشتر چالش صنایع این شهرستان با حامل های انرژی است که صنعتگران شهرستان در تابستان به خاطر محدودیت های برق و در زمستان به خاطر محدودیت های گاز با چالش روبرو هستند.
صدور ۲۰۶ پروانه بهره برداری در استان مرکزی
علی جودکی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این ارتباط گفت: در ۷ ماهه امسال ۲۰۶ پروانه بهره برداری در این استان صادر شده که ارزش سرمایه گذاری آن ۴۰ هزار میلیارد ریال برای ایجاد ۱۴ هزار فرصت شغلی است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از روز گذشته برای حضور در آیین گشایش نمایشگاه صنعت استان مرکزی و بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان های ساوه و زرندیه به این استان سفر کرده بود.
وی در این سفر از شرکت رهاورد ارجمند پویا (تولید کننده لوازم خانگی ویداس) و شرکت غلات بان مستقر در شهرصنعتی کاوه و فرا روانساز گستر آسیا مستقر و پتروپاک مشرق زمین مستقر در شهرک صنعتی مامونیه زرندیه بازدید کرد.
نظر شما