به گزارش روز شنبه ایرنا از این شبکه خبری، با گذشت بیش از یک ماه از بمباران مناطق مختلف غزه توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی، اقتصاد این باریکه شکنندهتر و آسیبپذیرتر از گذشته شدهاست.
این گزارش مینویسد: نرخ بیکاری در غزه نزدیک به ۱۰۰ درصد است و این منطقه عملاً برای مدت نامعلومی فعالیت اقتصادی موثری نخواهد داشت. این در حالی است که حدود ۸۰ درصد از ساکنان غزه پیش از آغاز درگیریهای اخیر نیز به کمکهای بین المللی وابسته بودند.
سازمان بینالمللی کار نیز در گزارشی در این زمینه اعلام کرد که پس از یک ماه حمله نظامی و بمباران بخش عمدهای از باریکه غزه، ۶۱ درصد از شهروندان (نیروی کار) این منطقه حداقل ۱۸۲ هزار شغل خود را از دست داده اند. برنامه توسعه سازمان ملل، پیشبینی کرده است که توسعه غزه بر اساس شاخصهای اقتصادی، بهداشتی و آموزشی بین ۱۶ تا ۱۹ سال عقب خواهد افتاد.
گفتنی است نوار غزه از سال ۲۰۰۷ و پس از اعمال محاصره هوایی، زمینی و دریایی توسط رژیم صهیونیستی، با دیوارهای سیمانی و حصارهای سیمخاردار محاصره شده و امکان هرگونه فعالیت اقتصادی مولد در آن از بین رفته است. این در حالیاست که سازمان ملل نیز (رژیم) اسرائیل را به عنوان اشغالگر سرزمینهای فلسطینی کرانه باختری و غزه میشناسد.
یک گزارش صندوق بینالمللی پول نیز حاکی است که محاصره اهالی غزه و جنگهای مکرر رژیم صهیونیستی علیه شهروندان و غیرنظامیان از سال ۲۰۰۸، اقتصاد این منطقه را از بین برده و رشد اقتصادی ضعیف آن در ۱۵ سال گذشته بسیار کمتر از کرانه باختری بوده است.
این در حالی است که ۲.۳ میلیون فلسطینی در منطقه ای با وسعت ۲۲۵ کیلومتر مربع، بین سرزمینهای اشغالی و مصر زندگی میکنند که حدود ۶۵ درصد از آنها جوان و نیروی کار کمتر از ۲۴ سال محسوب میشوند.
نظر شما