محمد علی سلامی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: این موضوع نشان دهنده توسعه استفاده از فناوریهای نوین همچون پهپاد برای انجام عملیات سمپاشی در مزارع قم است که آثار مثبت بسیاری همچون افزایش دقت و سرعت در اجرای این کار را نیز به دنبال دارد.
وی افزود: در ابتدای کار نبود شرکتهای مرتبط با پهپادهای کشاورزی در استان، کمبود اعتبارات، عدم آشنایی کشاورزان با این روش سمپاشی و نبود پهپاد با فناوری مورد نیاز، از جمله مشکلات توسعه استفاده از روش سمپاشی با پهپاد در قم بود که خوشبختانه امروز برخی از آنها رفع شده و برخی دیگر نیز در حال حل شدن است.
وی ادامه داد: در همین رابطه انجام اقدامهایی همچون آموزش کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، آموزش کشاورزان و تبیین مزایای این روش برای آنان، تخصیص اعتبار برای خرید پهپاد و برگزاری جلسههای متعدد با تعاونیها و اتحادیه برای تبیین این روش در دستور کار قرار گرفت که نتایج آن در سالهای آینده با افزایش سطح بهکارگیری پهپاد در زمینهای کشاورزی استان برای محصولات مختلف مشخص خواهد شد.
لازم به توضیح است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد که از این میزان ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغ هاست که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما