به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست ایرنا، سردار وحید مجید روز یکشنبه در نخستین نشست هماندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونههای حیات وحش، اظهار داشت: در زمینه جرایم قاچاق حیات وحش در فضای سایبری با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست رصد جرایم مربوط به این بخش را افزایش میدهیم.
وی یادآور شد: پلیس فتا در سال ۱۳۹۰ تشکیل شد که ابتدا جرایم محدودی در حوزه سایبری وجود داشت. حدود ۳۰۰۰ جرم در نظر گرفته شد اما اکنون ۱۲۰ هزار جرم در حوزه سایبری رسیدگی شده است.
سردار مجید افزود: جرایم سایبری رشد عمودی دارد و پیچیده است؛ بنابراین پلیس فتا به تنهایی قادر به رسیدگی به این جرایم نیست؛ به ویژه جرایمی که در حوزه زیرساختی کشور تعریف میشود مانند حوزه بانکی و اپراتورها که نیاز به همکاری و تعامل داردالبته تاکنون نیز اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
رییس پلیس فتا فراجا اضافه کرد: با بانک مرکزی و دستگاههای دیگر هماهنگیهایی انجام دادیم مثلاً در حوزه رمز پویا اقداماتی مانند رمز دوم در نظر گرفته شد. برخی جرایم در فضای سایبر ممکن است شاکی نداشته باشد مثل تحرکات اراذل و اوباش و فروش و قاچاق در حوزههای مختلف مانند محیط زیست که برای این موضوعات اقداماتی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: حدود سال ۹۶ راهبردی را در نظر گرفتیم که توزیع در امنیت در فضای سایبری شکل گیرد و در همین راستا، حوزههای سایبری در دستگاههای مختلف تشکیل شد. در حوزههای پزشکی و تخصصی فضای مجازی نیاز به رصد تخصصی داشتیم؛ بنابراین باید کار پیچیده انجام میشد و یکی از سازمانهایی که مد نظر پلیس فتا بود، سازمان محیط زیست است.
رییس پلیس فتا فراجا گفت: در بررسی این موضوع در سال ۹۸ با پدیده حیوان آزاری مواجه شدیم که چند ماه کلیپهای حیوان آزاری زیادی ترویج و سبب ناراحتی خاطر بسیاری از کاربران شده بود. آن زمان فرمانده یگان حفاظت محیطزیست با ما تماس گرفت و ابراز نگرانی کرد و همان زمان تفاهم نامهای با سازمان محیط زیست منعقد شد تا حوزه سایبری در ساختار محیط زیست شکل گیرد. در این تفاهمنامه حوزههای همکاری مشخص و در حوزه حیوان آزاری مباحثی مطرح شد.
وی اظهارداشت : حدود سال ۱۴۰۰ هم وبینار مشترکی در سراسر کشور با حضور محیطبانان و پلیس فتای استانها برگزار شد، مأموریت مشترک تعریف و اقداماتی صورت گرفت.
رییس پلیس فتا فراجا افزود: در حوزه گونههای حیات وحش نیز آمادگی همکاری در دو سطح ملی و استانی را داریم و بخش دیگر رصدها نیز در سایتهای آگهی محور است که گاهی فروش حیوانات وحشی و پرندهها را شاهد بودهایم که چندین مورد در فسای شیراز شناسایی و اقدامات لازم انجام شد.
سردار مجید گفت: در برخی نرمافزارهای خارجی نیز با مواردی این چنینی مواجه شدهایم که نیتهای کلاهبرداری در قالب خرید و فروش حیوانات نادر و شکاری داشتند و پولهایی از افراد گرفته شده بود اما گونهها تحویل نشده بود.
وی تصریح کرد: مصادیق قاچاق باید کاملاً مشخص و رصدها افزایش یابد تا بتوانیم اقدامات موثرتری را در حفظ محیط زیست و مقابله با قاچاقچیان انجام دهیم همچنین با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست رصد جرایم مربوط به قاچاق حیات وحش افزایش مییابد.
دستگیری بیش از ٧ هزار نفر قاچاقچی حیات وحش
جانشین پلیس پیشگیری فراجا در این نشست گفت: از ابتدای امسال، هفت هزار و ١١٣ نفر به دلیل شکار و قاچاق حیات وحش دستگیر و ۳۸ قبضه سلاح جنگی و ٢ هزار و ٧١۴ سلاح غیر مجاز کشف شده است.
سردار عباس مسعودی یادآور شد: ایران به واسطه تنوع جغرافیایی و اقلیمی خود دارای تنوع گونهای بسیار ارزشمندی است و تهدیدهای زیادی متوجه حیات وحش ایران است.
وی با بیان اینکه طبق گزارش منابع رسمی جهان قاچاق حیات وحش ۷ تا ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، افزود: کانون شکار و صید ایران در سال ۱۳۳۵ تشکیل شد و تصویب ساختار یگانحفاظت سازمان محیط زیست نیز در سال ۹۲ تشکیل شد همچنین پلیس پیشگیری ظرفیت زیادی در حوزه پیشگیری و مقابله با جرایم دارد.
سردار مسعودی گفت: یگان حفاظت محیط زیست شامل ۳۱ یگان استانی، ۵ معاونت ستادی و ۶۳۰ پاسگاه است همچنین در هفت ماهه نخست امسال بیش از ۴۵ هزار مورد صید غیرمجاز آبزیان انجام گرفته است و ٢ هزار و ٩٨٩ مورد شکار غیرمجاز پرندگان و چهار هزار و ۶۵۶ مرکز نگهداری و خرید فروش حیات وحش ثبت شده است.
نظر شما