به گزارش ایرنا، در ادامه نشست های قبلی، کلاف سردگم پل شهدای خلبان دست از سر یکصدو بیست و سومین نشست علنی شورای شهر هم بر نداشت و اعضای شورا با گلایه از کندی اجرای این پروژه و معارض هایی که در مسیر اجرای آن وجود دارد، دستگاههای دولتی را در رفع نشدن این معارض ها مقصر دانستند و از استاندار خواستند که به موضوع ورود کند.
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان هم بعد از دستور کار جلسه در پرداخت به موضوع پُل شهدای خلبان گفت: با توجه به وقفهای که در اجرای این پروژه ایجاد شده است قرار شده هفتگی در کمیسیون عمران جلساتی داشته باشیم و شهرداری هم گزارش هایی به ما ارائه دهد.
منصور ایرانمنش ادامه داد: ۲ معارض در مسیر اجرای این پُل داریم که هر ۲ معارض هم مربوط به دستگاههای دولتی است؛ در بحث محیط زیست چندین بار صحبت داشتیم، توافق هایی نیز انجام شده اما متاسفانه کار، خروجی نداشته است؛ همچنین در موضوع شرکت برق نیز باوجود برگزاری جلسات و مشخص شدن پیمانکار، اداره برق برای در اختیار قرار دادن تجهیزات همکاری لازم را نکرده است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
ضرورت وجود بازارچه محلی در کرمان
اما فتح الله مویدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای کرمان نیز در سخنان بعد از دستور کار جلسه به سراغ بحث ایجاد بازارچههای محلی در سطح شهر کرمان رفت و خطاب به شهردار کرمان گفت: در ۲سال اخیر درزمینه ایجاد بازارچهها که اکثر کلانشهرهای ایران دارند مکرر گفتیم، در بودجه امسال ۱۰۰ میلیارد ریال برای این موضوع در نظر گرفته شده ولی ۵۰ میلیارد ریال آن حذف شد و ۵۰ میلیارد دیگر باقی ماند.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
شهردار کرمان هم در پاسخ به این موضوع گفت: تا کلنگزنی بازارچه محلی در شهرک مطهری پیش رفتیم اما راه و شهرسازی اعلام کرد زمین این محدوده را به فرد دیگری واگذار کرده در حالی که سند واگذاری به شهرداری کرمان داده است.
سعید شعرباف ادامه داد: ما پنج قطعه زمین داریم که زمینهای بازارچه تجاری هستند، حداقل ۲ مورد از این زمینها که یک مورد آن در محدوده میدان مشتاق( میدان شهدا) قرار دارد، آماده است.
محمد رضا کُمساری نایب رییس شورا نیز به موضوع ایجاد بازارچه محلی در محدوده میدان مشتاق واکنش نشان داد و گفت: مشتاق به اندازه کافی اشباع شده است، متاسفانه در این محدوده بحث ترافیکی هم داریم.
ریز جزییات محاسبات صدور پروانه را به مردم بدهید
در ادامه جلسه رییس کمیسیون خدمات شهری شورای کرمان همچنین با خواندن نامهای که از آن با عنوان حقوق قانونی مردم نام میبرد از رییس شورا خواست که در این نشست شورا محتوای نامه تصویب و سپس زمینه اجرای آن فراهم شود.
در بخشی از این نامه خطاب به رییس شورا آورده شده بود: با توجه به مصوبات شورا در مورد دادن ریز محاسبات صدور پروانه که حق قانونی متقاضیان میباشد متاسفانه شهرداریها به وظایف خود عمل نمینمایند لذا درخواست میشود جهت شفافیت محاسبات، شورا مصوب نماید که شهرداری پنج منطقه موظفاند در سربرگ شهرداری ریز محاسبات قانونی را با درج شماره پرونده به مهر و امضای محاسبه کننده در ۲ برگ، یک نسخه به متقاضی و یک نسخه دیگر در پرونده مربوطه ثبت شود....»
کُمساری نایب رییس شورا نیز با بیان اینکه مصوبهای برای دادن ریز محاسبات صدور پروانه به مردم وجود دارد، گفت: این ریز محاسبات باید به صورت مکتوب و با مهر و امضای شهرداری به مراجعه کننده داده شود.
در نهایت قرار شد برای تاکید بر نظر مویدی، پیشنهاد وی به کمیسیون بهرهوری برود و در جلسهای که رییس کمیسیون خدمات شهری شورای کرمان هم حضور داشته باشد این پیشنهاد ابتدا به تصویب کمیسیون برسد و در هفته آینده دوباره در صحن علنی مطرح شود.
درباره فهرست روکش آسفالت
اما در بخش دیگر نشست رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان به موضوع آسفالت معابر شهر هم گریزی زد و گفت: سوالی برای مردم وجود دارد اینکه چرا بعضی از مسیرهای خراب در لیست روکش قرار ندارد؟.
وی افزود: به طور مثال بلوار هوانیروز روکش آسفالت خوبی ندارد؛ در جواب نیز باید گفت چون فاضلاب این محور انجام نشده امسال نمیتوان روکش آسفالت آن را انجام داد.
کُند شدن روند اجرای فاضلاب شهری
ایرانمنش عضو شورا نیز همچنین با اشاره به صحبتهای کُمساری در صحن علنی شورا طی هفته قبل که به روند کُند شدن اجرای پروژه فاضلاب شهری انتقاد کرده بود، گفت: در این زمینه از سوی عوامل اجرایی به کمیسیون عمران شورا توضیحاتی ارائه شد و تاکید کردند تا پایان قراردادشان یعنی اواسط سال ۱۴۰۳ کار پروژه فاضلاب شهری جمع خواهد شد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
نقاط حادثه خیز سطح شهر کرمان
در بخش دیگر این نشست شورا به موضوع رفع نقاط حادثهخیز شهر کرمان نیز اشاره شد و رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورا گفت: آمار تصادفات جرحی و فوتی به نسبت کشوری در کرمان مقداری بالاترست که در برخی از موارد به اصلاح نقاط حادثهخیز بر میگردد.
وی ادامه داد: طبق گزارش ها ۵۳ نقطه حادثه خیز این شهر به ۱۹ مورد رسیده و این ۱۹ مورد نیز با اجرای سرعتکاه، اجرای اصلاح هندسی و نصب علائم درحال رفع شدن است.
خانه شهر تخریب نشود
در بخش دیگری از این نشست شورا، ایرانمنش در صحبت های خود به موضوع تخریب بخشی از خانه شهر اشاره کرد و گفت: در شورای چهارم بود که خانه شهر ( در جوار ساختمان استانداری) ثبت میراث ملی شد، اخیرا بحث هایی در مورد تخریب قسمت هایی از این اثر مطرح شده که نمی دانم تا چه حد جدی است.
وی ادامه داد: این موضوع برای مردم نگرانی ایجاد کرده، اگر مشکلی نیست مسئولیان به صراحت اظهارنظر کنند.
ایرانمنش گفت: صحبت هایی مطرح یم شود که خارج از شهرداری برای خانه شهر تصمیم هایی گرفته شده است؛ با توجه به اینکه این موضوع برای مردم اهمیت دارد و اعضای شورا مطالبه دارند که ساختمان خانه شهر با توجه به اینکه میراث ملی است به همین شکل بماند، از این رو درخواست داریم شهردار با حساسیت این موضع را پیگیری کند تا موردی پیش نیاید و باعث نگرانی شهروندان نشود.
مطالبات مردم
و اما پای مطالبات مردمی هم در این نشست شورا باز شد و حسین چناریان رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان به مطالبات مردمی در ۲ موضوع ایجاد گرمخانهها و حل مشکل آبهای سطحی در معابر این شهر اشاره کرد و گفت: برای رفع آبهای سطحی در خیلی از محله ها مشکل مردم با شنریزی و همسطح سازی حل خواهد شد.
وضعیت نابسامان کنارگذر میدان آزادی
اما بازگشایی کنار گذرِ زیرگذر میدان آزادی موضوع دیگری بود که نایب رییس شورا به آن اشاره کرد. کمساری با نشان دادن چند تصویر از این محدوده گفت: بعد از چندسال شهرداری همت کرده و با اعتبار یکهزار میلیارد ریال تملک هایی را در این محدوده انجام داده اما ۳۵ روز است که این وضعیت( اشاره به تصویر نمایش داده شده) را دارد.
وی ادامه داد: یک کار خوب را در شهر انجام میدهیم بعد یک ماه آن را نگه می داریم؛ اینجا( کنار زیرگذر آزادی) تجاری ترین نقطه شهر و گل سر سبد است و در شان مردم نیست یک ماه با این وضعیت روبه رو باشد.
شهردار نیز در پاسخ به این گلایه گفت: حدود ۳۰ روز پیش کار ما در این محدوده به اتمام رسیده بود اما ملکی در آن محدوده هنوز توافق نکرده است و جلو آن یک مسیر برای ماشین بیشتر نیست؛ حدود ۲ هفته با صاحب ملک مذاکره کردیم و هنوز حاضر به توافق نیست.
شعرباف افزود: با توجه به شرایط به بخش عمران گفتم آسفالت کار را انجام دهند تا به حالتی برسد که در یک مرحله ۲ خودرو و در بخشی یک خودرو عبور کند تا از این وضعیت خارج شود.
وی ادامه داد: بعد از آسفالت قسمت ورودی خیابان کمیل، آسفالت این محدوده نیز انجام خواهد شد.
چه کسی مسئول فضای گلزار شهدا و بوستان قائم است؟
با توجه به نزدیک بودن به چهارمین سالگرد شهید سلیمانی، اعضای شورا به موضوع گلزار شهدا و بوستان قائم هم اشارههایی داشتند. نایب رییس شورا در همین زمینه گفت: چه کسی مسئول گلزار شهدا، بوستان قائم و اقدامات انجام گرفته در آنجاست، صاحب این اقدامات را ما نشناختیم.
کمساری ادامه داد: ۲سال است بر طرح جامع در این محدوده تاکید میکنیم که متاسفانه انجام نمیگیرد. یکی از مسائل جدی ما در بحث گلزار شهدا پارکینگ است و وسط محوطهای که ۲۰۰ پارکینگ را تامین می کرده اقدام به ساخت سرویس بهداشتی شده است.
وی بیان کرد: اگر براساس یک طرح جامع این جاگذاریها انجام شده ما حرفی نداریم، البته تا الان ما طرحی با عنوان جامع را در شورا رویت نکردهایم.
نایب رییس شورا گفت: طبق آنچه در این ۲ سال فهمیدم، شهرداری متولی گلزار شهدا و بحث بوستان قائم نیست چون بعضی مواقع تصمیم هایی گرفته شده که شهرداری هم مطلع نبوده است.
شهردار کرمان نیز در پاسخ به کمساری گفت: در بوستان قائم ما به عنوان شهرداری، متولی بهرهبرداری به معنای خدمترسانی، تنظیف، حوزه فضای سبز، آبرسانی و در بعضی مواقع خدمترسانیهای ویژه مانند آسفالت معابر، جدولگذاری و ساخت پارک هستیم.
وی ادامه داد: نزدیک پنج ماه است که طرح جامع گلزار شهدا متولی مشخصی پیدا کرده و ایده اولیه این طرح، طراحی و در سطوح کلان ارائه شده اما اینکه این طرح چه زمان و با چه منبع مالی قرار است پیادهسازی شود هنوز مشخص نشده است.
اولویتهای ساخت تندیس در کرمان
محمد بابایی رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان هم به موضوع ساخت تندیس در این نشست شورا اشاره کرد و گفت: از ادارات کرمان برای ساخت تندیس و سردیس نظرخواهی شده و ۲۴ عنوان از پرتعدادترین اسامی پیشنهادی در لیستی اولویتبندی شده است.
وی با اشاره به اینکه از این تعداد ۱۰ اولویت برتر برای ساخت تندیس و سردیس انتخاب شده است، تاکید کرد: این ۱۰ نفر شامل شهید باهنر، شهید یوسفاللهی، سرهنگ سخایی، بانو طاهره صفارزاده و افراد دیگر میشود.
به گزارش ایرنا در نهایت این پیشنهاد در صحن علنی شورا با ۱۰ رای موافق به تصویب رسید.
نظر شما