به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر سید محمدکاظم سجادپور روز دوشنبه در نشست تخصصی «خاورمیانه: تراژدی و چالشهای یک درگیری ناتمام» در نهمین نشست بینالمللی پریماکوف در مسکو افزود: در بررسی شرایط بحران غزه باید فرضیههای قبلی را مورد تجدیدنظر قرار داد، هویت بازیگران جدید را شناخت و به سازوکار روابط نوین بینالمللی را توجه کرد.
سجادپور با اشاره به تلاشهای غرب برای ایجاد یک نگرش کلی در خصوص بحران غزه گفت: حوادث اخیر بار دیگر نشان داد غرب مدتهاست موقعیت اخلاقی خود را از دست داده است، آنها حتی یک بار از کلمه «آتشبس» در قطعنامههای پیشنهادی خود استفاده نکردند.
وی همچنین عنوان کرد: جامعه جهانی باید آمریکا را به عنوان پشتیبان اصلی جنگ غزه مورد سرزنش قرار دهد و او را وادار به پاسخگویی کند.
این کارشناس روابط بینالملل گفت که در شرایط فعلی تنها دولتها نیستند که به عنوان بازیگر در منطقه حضور دارند، بلکه حماس، رسانهها، سازمانهای منطقهای و بینالمللی مانند بریکس نیز هر کدام نقش خود را ایفا میکنند و همین موضوع به خوبی اهمیت تفکر دیپلماتی مانند یوگنی پریماکوف را در شکلگیری جهان چندقطبی امروز نشان میدهد.
سجادپور با اشاره به موضع اصولی و تغییرناپذیر جمهوری اسلامی ایران در خصوص دوستی و حمایت همهجانبه از فلسطین، عنوان کرد بحران اخیر غزه بار دیگر این موضوع را اثبات کرد که خاورمیانه نمیتواند بر اساس تمایلات آمریکاییها که به دنبال هژمونی در منطقه هستند، شکل بگیرد.
به گفته وی، خاورمیانه تنها با بازیگران منطقه، از جمله فلسطینیها که حقوق آنها سالها نادیده گرفته شده، شکل میگیرد.
در نهمین نشست پریماکوف که دوشنبه ششم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افقهای پساجهانیسازی» در مسکو آغاز به کار کرد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کردهاند و شکلگیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار می دهند.
قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.
نشست بینالمللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحبنظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بینالملل در مسکو برگزار میشود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخستوزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نامگذاری شده است.
نظر شما