احمد بهرامی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرح در راستای اجرای برنامههای سازمان دامپزشکی کشور در حوزه کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی، از ابتدای آذر آغاز شده و تا پایان دی ماه ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: این طرح به صورت رایگان و در راستای حمایت از دامداران روستایی و با هدف حفاظت از جمعیت دامی شهرستان توسط اکیپ مایه کوبی دامپزشکی بخش دولتی با مراجعه به تمامی روستاهای دور و نزدیک شهرستان تکاب اجرا می شود.
رییس شبکه دامپزشکی تکاب گفت: قرار است در قالب این طرح بیش از هفت هزار راس گاو و گوساله بر علیه بیماری لمپی اسکین در شهرستان تکاب واکسینه شود.
بهرامی افزود: اکیپ های مایه کوبی دامپزشکی اعم از بخش دولتی و خصوصی پا به پای دامداران منطقه با اجرای انواع عملیات های واکسیناسیون در سطح دامداریهای روستایی به صورت سالانه ، همواره در خط مقدم مبارزه با بیماریهای واگیر و مشترک بین انسان و دام قرار دارند.
وی با اشاره به فعالیت دامپزشکی تکاب در زمینه مایه کوبی دام های سبک و سنگین در این شهرستان اضافه کرد: امسال ۷۴۵ هزار و ۹۰۰ نوبت رأس انواع دام سبک و سنگین ، تک سمیان و سگ های گله و صاحبدار در شهرستان تکاب بر علیه انواع بیماریهای دامی مانند تب برفکی، آبله، شاربن، لمپی اسکین، بروسلوز، آگالاکسی، آنتروتوکسمی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری مایه کوبی و ایمن سازی شده است.
وی از تمامی دامداران به ویژه دامداران روستایی درخواست نمود، برای حفظ سرمایه خود دربرابر بیماریهای واگیر دامی همکاری لازم با اکیپ های اعزامی دامپزشکی را به عمل آورند.
به گزارش ایرنا، «لمپیاسکین» گونهای بیماری ویروسی گاوی با نشانههای تب بالا، ریزش آب از چشم، افزایش ترشحهای بینی، بیاشتهایی، کاهش تولید شیر و مهمتر از همه ظهور ندولهای جلدی در تمام نقاط بدن گاو است که این ضایعهها حتی به ناحیه حنجره، نای و دستگاه گوارش دام نیز گسترش مییابد.
این بیماری ویروسی عامل مشترک بین انسان و دام نیست و تنها از دام به دام منتقل میشود و در صورت شیوع قادر است خسارات زیادی بر جای بگذارد و از طریق پشههای گزنده به صورت مکیدن خون از دامی به دام دیگر انتقال پیدا میکند.
شهرستان تکاب با داشتن ۱۶۰ هزار راس دام سبک و هفت هزار راس دام سنگین یکی از جمله قطب های دامپروری و تولید گوشت قرمز در جنوب آذربایجان غربی است.
نظر شما