مسلم ابراهیمی روز سهشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان داشت: یکی از مهمترین برنامههای سازمان جهاد کشاورزی قم برای ارتقا بهرهوری درگلخانههای استان،اصلاح و بازسازی محیط و شرایط فیزیکی آنها بر اساس استانداردهای روز است و در این زمینه از بهرهبرداران حمایت خواهد شد.
وی افزود: درهمین رابطه هدفگذاری ما برای نیمه نخست سالجاری، اصلاح و بازسازی پنجهکتار ازگلخانههای موجود استان بود که با همکاری بهرهبرداران توانستیم این هدف را به صورت ۱۰۰ درصد محقق کنیم و این موضوع به طور حتم موجب افزایش سطح تولید محصولات گلخانهای در استان قم خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت ۲ هکتار گلخانه جدید اضافه شد، البته هدف ما در این بخش توسعه بیشاز این مقدار است که برای رسیدن به آن نیازمند همکاری بانکهای استان در پرداخت تسهیلات لازم به کشاورزان متقاضی احداث گلخانه درقم هستیم.
گفتنیاست سالانه بیشاز ۲ هزار تُن انواع محصولات در سطح ۵۵ هکتار از گلخانههای قم تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
با توجه به مزایای کشتهای گلخانهای همچون کاهش مصرف آب و امکان مدیریت شرایط محیطی در گلخانه، سطح زیر کشت گلخانههای استان رو به افزایش است و هر ساله میزان تولید محصولات متنوع گلخانهای در قم بیشتر میشود.
تامین امنیت غذایی همشهریان از مهمترین برنامههای کاری سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا با افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی استان در بخشهای محتلف به ویژه کشتهای گلخانهای، تلاش میشود اقلام مورد نیاز مردم تولید، تامین و به بازار مصرف عرضه گردد.
محدودیتهای دسترسی به منابع آبی و همچنین ویژگیهای خاص محیطی از جمله تغییرات دمایی، موجب شده تا فعالیتهای کشاورزی در قم با سختی مواجه باشد و در این شرایط افزایش گلخانهها راهکاری مناسب برای گسترش سطح تولید محصولات کشاورزی استان است.
بهرهوری آب در کشتهای گلخانهای تا ۱۰ برابر است و با تنظیم شرایط محیطی در آن میتوان گیاهان کشت شده را در برابر تنشهای دمایی حفظ کرد، بنابراین توسعه این نوع کشت در قم که با کمآبی و شرایط خاص اقلیمی مواجهاست به عنوان یک موضوع راهبردی دنبال میشود.
حدود ۲۵۰ نفر از کشاورزان قمی در زمینه کشتهای گلخانهای فعالیت میکنند و سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر نهادهای متولی تلاش میکند از سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در عرصه کشتهای گلخانهای حمایت کند.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما