ذره‌بین امور مالیاتی فارس بر روی کلینیک‌های زیبایی/ شناسایی ۴۰۷ تکنسین مالیات‌گریز

شیراز-ایرنا-طبق اعلام اداره‌کل امور مالیاتی فارس در حال حاضر ۴۰۷ نفر تکنسین فعال در حوزه زیبایی شناسایی شدند که همگی فاقد ثبت نام کد اقتصادی و سابقه مالیاتی بودند.

به گزارش ایرنا،سازمان امور مالیاتی کشور با رویکرد استفاده بهینه از ظرفیت‌های مردمی برای مقابله با فرار مالیاتی، فسادستیزی و برقراری عدالت اقتصادی سامانه سوت‌زنی را راه‌اندازی کرده است.

این سازمان اعتقاد دارد همزمان با گسترش حوزه‌های نظارتی و رسمی، شیوه‌های جدید همکاری‌ها و تعاملات مردمی در اولویت قرارگیرد چراکه این امر زمینه کارآمدسازی حداکثری نظام مالیاتی و انجام تعهدات قانونی و شناسایی بخش‌های پنهان و خاکستری برای پاسخ عملی از سوی دولت به مطالبات عمومی را فراهم می‌سازد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس اعلام کرد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون، بالغ بر یک هزار و۱۶۵ مورد گزارش مردمی در سامانه سوت‌زنی این اداره کل ثبت شده که ۸۵۴ گزارش بررسی و نتایج آن به منظور شفاف‌سازی و آگاهی گزارش دهنده از رسیدگی به تخلف در این سامانه بارگذاری شده است.

حمیدرضا محمدابراهیمی افزود: با وجود اینکه ۹۵درصد پزشکان در استان به وظایف قانونی و تکالیف مالیاتی خود عمل می‌کنند، ۵۲ درصد از این گزارش‌های مردمی مرتبط با بخش درمان و سلامت است که این اداره کل صرفنظر از سایر حواشی اجتماعی در بخش درمان، بازرسی ویژه و بررسی هر گونه تخلف مالیاتی در این بخش را در دستور کار قرار داد.

وی ادامه داد: اداره بازرسی، پولشویی و مبارزه با فرارمالیاتی امور مالیاتی فارس در خصوص خدمات درمانی زیرپوشش بیمه، اطلاعات نسخ الکترونیکی از مراجع ذیربط را دریافت کرد که در اطلاعات به دست آمده، میزان ویزیت پزشکان و قسمت عمده فروش داروخانه‌ها رصد شد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس یادآور شد: همزمان با این اقدام به صورت روزانه از مطب پزشکانی که گزارش تخلف مالیاتی توسط مردم در سامانه سوت‌زنی برایشان ثبت شده، بازدید انجام شد و در نهایت ۴۶۷ پزشکی که به قانون تمکین نکرده بودند به اداره امور مالیاتی فارس فراخوانده شدند.

وی بیان کرد: ضمن بررسی پرونده مالیاتی این پزشکان و در فرآیند قانونی تعهدات لازم از آنان در خصوص لزوم استفاده از دستگاه کارتخوان و عدم درخواست غیرموجه اعم از دریافت وجه نقد، کارت به کارت، استفاده از کارتخوان دیگران اخذ و اقدامات قانونی انجام شد.

به گفته مدیرکل امور مالیاتی فارس بر اساس قانون بودجه سال ۹۸ به بعد، مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مکلف به کسر ۱۰ درصد علی الحساب مالیات از پرداختی پزشکان بابت حق‌العمل و سایر خدمات پزشکی هستند که این موضوع به میزان قابل توجهی از کتمان درآمد برخی پزشکان جراح جلوگیری کرد ضمن اینکه افزون بر این از بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی نیز اطلاعات شرح اعمال جراحی دریافت می‌شود.

وی عنوان کرد: با این اقدامات فرار مالیاتی در ویزیت پزشکان و اعمال جراحی کنترل شده و لیکن این اقدامات صرفاً مرتبط با خدمات درمانی زیرپوشش بیمه بوده است.

محمدابراهیمی در خصوص خدمات درمانی که عمدتا جنبه زیبایی دارند و تحت پوشش بیمه‌های پایه و تکمیلی نیستند، گفت: کلینیک‌های کاشت مو و زیبایی در این گروه قرار دارند که هیچ بانک اطلاعاتی در خصوص میزان درآمد این صنوف وجود ندارد به همین علت و بر اساس ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم با بازرسی‌های سرزده بر روی این رسته‌های شغلی تمرکز بیشتری شد.

وی افزود: از آنجایی که شیراز در موضوع خدمات کاشت مو و پوست و زیبایی قطب پزشکی در کشور و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود این مراکز درمانی در اولویت بررسی قرار گرفت که در بررسی‌های اولیه ۶۰ کلینیک در سطح استان شناسایی و با اقدامات انجام شده مشخص شد بطور متوسط سالانه بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال در این بخش از درمان، گردش مالی صورت می‌پذیرد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس اضافه کرد: در بازرسی‌های انجام شده براساس ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، ضمن بررسی درآمدهای کلینیک‌ها ، مالیات مربوطه جهت این مراکز تشخیص داده شد لیکن طبق اظهار کلینیک‌های مورد بازرسی، بخش عمده‌ای از گردش مالی این صنف متعلق به افراد فعال در این حوزه در قالب تکنسین‌های کاشت مو و سایر خدمات زیبایی بوده که به صورت اجاری در مطب‌ها و کلینیک‌ها فعال هستند در حالی‌که اطلاعات مالی این افراد در بانک‌های اطلاعاتی در دسترس نیست.

وی افزود: با همکاری نهادهای ذیربط و دستگاه‌های متولی، ۴۰۷ نفر تکنسین فعال در حوزه زیبایی شناسایی و اطلاعات آنها دریافت شد که همگی فاقد ثبت نام کد اقتصادی و سابقه مالیاتی بودند.

محمدابراهیمی ادامه داد: اطلاعات اولیه به دفتر علوم داده‌ها و دفتر مبارزه با فرارمالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ارسال و اطلاعات تکمیلی این افراد شامل آدرس و تلفن دریافت و اداره کل امور مالیاتی فارس اقدام به ثبت نام کداقتصادی و ایجاد پرونده مالیاتی برای آنان کرد، این افراد بزودی برای مطالبه مالیات مربوطه از سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ (بازه مرور زمان مالیاتی) فراخوان می‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی فارس عنوان کرد: در خصوص کلینیک‌های زیبایی نیز در سال جاری ۹ کلینیک در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم مورد بازرسی قرار گرفته که ضمن مطابقت اطلاعات درآمدی به دست آمده با درآمدهای ابرازی مؤدیان مذکور تفاوت فاحشی محرز شد به گونه‌ای که فقط در یک مورد که سابقه مالیاتی ابرازی مؤدی بابت سنوات ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱بررسی شد اطلاعات درآمدی به دست آمده منجر به مطالبه ۲۳۰میلیارد ریال مالیات شده که نشان دهنده این موضوع است که مؤدی مذکور صرفا کمتر از سه درصد درآمد واقعی خود را در این سال‌ها به اداره کل امور مالیاتی فارس اعلام کرده‌است.

محمدابراهیمی افزود: کسب درآمد و عدم پرداخت مالیات، عدم استفاده از دستگاه کارتخوان، تفاوت بین نوع شغل درج شده روی رسید دریافتی از دستگاه کارتخوان با نوع شغل واقعی، عدم صدور فاکتور، صدور فاکتورهای غیر واقعی، کم اظهاری درآمد به سازمان امور مالیاتی، استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر، استفاده از چندین دفتر یا نرم افزار حسابداری برخی از روش‌های معمول فرار مالیاتی هستند.

به گفته مدیرکل امور مالیاتی فارس هرگونه درخواست غیرموجه دریافت وجه نقد و کارت به کارت غیرمجاز است و مردم می‌توانند به منظور مطالبه اجتماعی، گزارش تخلفات مالیاتی را از طریق مرکز ارتباط مردمی این اداره‌کل با شماره تماس ۱۵۲۶ اعلام و یا تخلف مذکور را از طریق سامانه سوت زنی در درگاه سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.intamedia.ir ثبت کنند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha