به گزارش ایرنا، استان گلستان به نگارستان ایران مشهور است در جریان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون افزون بر چهار هزار شهید والامقام تقدیم انقلاب اسلامی کرده که از این تعداد ۵۶۸ آن از اقوام اهل سنت این استان شمالی و بیشتر از قوم ترکمن هستند.
از مجموع شهدای اهل سنت گلستان ۲۴ نفر آنها از بانوان هستند و به جز شهیده «بیبی رحیمه یلقی» که از شهدای سلامت استان و متولد ۱۳۵۴ و از اهالی روستای «قلعه جیق» شهرستان آققلا است و ۲۵ آذر سال ۱۳۹۹ براثر بیماری کرونا به فیض شهادت نائل آمد، بقیه بانوان شهیده این استان شمالی در حادثه صحرای منا در سال ۱۳۹۴ دعوت حق را لبیک گفتند.
در این رخداد غم انگیر هفت هزار و ۴۷۷ نفر از زائران بیتالله الحرام از ۳۹ کشور اسلامی که از جمله آنان ۴۶۴ زائر ایرانی بودند صبح دوم مهر ۱۳۹۴ در حال عزیمت از صحرای منا به سوی جمرات به سبب بستن گذرگاه ۲۰۴ و فشار جمعیت و گرمای شدید هوا در نیمه راه جان خود را از دست دادند.
اسامی ۲۳ شهیده اهل سنت گلستان به همراه یک شهیده جامعه سلامت این استان بدین شرح است:
۱- شهیده «اوغول بی بی قورچایی» متولد ۲۰ اسفند ۱۳۲۷ ساکن گنبدکاووس روستای قورچای
۲ - شهیده «اراز بی بی محمد آلق» متولد ۲ دی ۱۳۴۶ ساکن گنبدکاووس روستای گدم آباد
۳ - شهیده «اوغول بی بی اینچه برونی» متولد چهارم دی ۱۳۱۸ ساکن گنبدکاووس روستای گدم آباد
۴ - شهیده «آمنه آق» متولد ۱۲ تیرماه ۱۳۴۸ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان شریعتی
۵ - شهیده «آی جمال ایری» متولد ۱۲ مهر ۱۳۴۰ ساکن گنبدکاووس روستای مرزی کُرند
۶ - شهیده «بایرام بی بی داز» متولد ۲۴ مهر ۱۳۴۲ ساکن روستای گدم آباد
۷ - شهیده «بایرام سلطان مختوم نژاد» متولد سوم فروردین ۱۳۴۶ ساکن گنبدکاووس روستای حاجی قوشان
۸ - شهیده «بی بی روشن تکه» متولد اول اردیبهشت ۱۳۳۶ ساکن گنبدکاووس محله چای بوئین
۹ - شهیده «بی بی عایشه گرگانی» متولد هفت آذر ۱۳۳۴ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان نامجو، پیکر مهطر این شهیده پس از ۲۱ روز از فاجعه دلخراش منا به خاک وطن بازگشت.
۱۰ - شهیده « بی بی فاطمه نیاز مرادی» متولد ۱۷ خرداد ۱۳۳۶ ساکن شهر بندرترکمن بولوار جمهوری
۱۱ - شهیده «تازه گل آزمون» متولد ۱۹ دی ۱۳۲۸ ساکن آزادشهر روستای قورچای
۱۲ - شهیده «جاجی کریمی» متولد اول فروردین ۱۳۳۰ ساکن گنبدکاووس روستای ایگدر علیا
۱۳ - شهیده «جانه گل قوچق» متولد اول مهر ۱۳۳۳ ساکن گنبدکاووس روستای ایمرمحمد قلی آخوند
۱۴ - شهیده «حمیده ایازی» متولد ۱۷ مهر ۱۳۵۰ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان فارابی، وی یک دختر و یک پسر داشت، آرام بودن و صداقت ویژگی بارز او بود و هرگز دروغ نمی گفت حتی اگر به ضررش بود.
۱۵ - شهیده «خدیجه خرمالی» متولد سوم مهر ۱۳۴۳ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان ملت
۱۶ - شهیده «رسن تقان قزل» متولد سوم خرداد ۱۳۳۵ ساکن بندرترکمن روستای دهنه ۲
۱۷ - شهیده «سارا گل شیروانی» متولد اول فروردین ۱۳۳۶ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان نامجو، وی که بازنشسته فرهنگی بود، سه فرزند (۲ دختر و یک پسر) داشت و تا قبل از شهادتش ۲ بار به حج تمتع مشرف شده بودند اما برای بار سوم به طرز عجیبی عشق زیارت خانه خدا را داشت و برای اعزام لحظهشماری میکرد.
۱۸ - شهیده «شهناز علاقی» متولد ۱۶ شهریور ۱۳۴۸ ساکن شهر بندرترکمن چهارراه مسجد قبل
۱۹ - شهیده «قربان بی بی دهقان پور اینچه برون» متولد ۱۲ اسفند ۱۳۳۱ ساکن گنبدکاووس روستای حاجی قوشان، وی دارای چهار فرزند ۲ پسر و ۲ دختر بود و مهمترین خصوصیت اخلاقی او مهربانی، دلسوزی و مقید بودن به اقامه نماز اول وقت بود و علاقه وافری به فرزندان خود داشت.
۲۰ - شهیده «کیک کُر» متولد اول فروردین ۱۳۳۶ ساکن بندرترکمن روستای بصیرآباد
۲۱ - شهیده «گزل تورانی» متولد ۱۶ آبان ۱۳۴۸ ساکن شهر گنبدکاووس خیابان شهید چمران، وی دارای سه فرزند ۲ پسر و یک دختر بود و مهربانی و کمک به اعضای خانواده در همه حال از مهمترین ویژگی های اخلاقی او بود.
۲۲ - شهیده «مرجان نازقلیچی» متولد اول اردیبهشت ۱۳۵۳ ساکن شهر بندرترکمن، وی نخستین فرماندار زن در این شهرستان و سومین فرماندار زن در جمهوری اسلامی ایران بود که قریب به ۱۰ سال بهعنوان معینه به حج مشرف میشد و درسال ۹۲ نیز از طرف رهبر معظم انقلاب، زیارت نیابتی حج را انجام داده بود.
۲۳ - شهیده «یگن بی بی مقدم اینچه برون» متولد اول فروردین ۱۳۳۷ ساکن گنبدکاووس روستای بی بی شیروان
به گزارش ایرنا، نخستین اجلاسیه شهدای زن اهل سنت کشور امروز پنجشنبه هشتم آذر در شهر بندرترکمن با سخنرانی برخی مقامات کشوری و استانی از جمله سردار «غلامرضا سلیمانی» رییس سازمان بسیج مستضعفین و دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
به گفته سرهنگ پاسدار باقر رحمانی دبیر این اجلاسیه، در این مراسم میهمانانی از ۱۴ استان اهل سنت نشین کشور حضور دارند.
وی افزود: ایران اسلامی هفت هزار شهیده دارد که ۹۲۰ شهیده از اهل سنت بوده و ۳۸ نفر از آنان شامل ۲۴ نفر از بانوان اهل سنت و ۱۴ نفر از بانوان اهل تشیع در استان گلستان هستند.
سرهنگ رحمانی اضافه کرد: شهیده «مرجانه نازقلیچی» اهل بندرترکمن جزو شهدای شاخص اهل سنت زن این استان شمالی است.
وی بابیان اینکه برای برگزاری این اجلاسیه ۱۴ کمیته استانی و ۱۴ ستاد شهرستانی فعال شده بود، ادامه داد: در حاشیه این مراسم که در محل ورزشگاه امام رضا (ع) شهر بندرترکمن درحال برگزاری است، نمایشگاه ریحانههای حماسه ساز برپا و از تمبر یادبود اجلاسیه، کتاب لالههای ساحل شرق خزر و زندگینامه شهدای بندر ترکمن رونمایی میشود.
دبیر نخستین اجلاسیه شهدای زن اهل سنت کشور همچنین گفتمان سازی فرهنگ مقاومت و ایثار زنان با تقویت وحدت اسلامی، احیا و تقویت معنویت زن مسلمان به دور از قوم و مذهب، تقویت روحیه مقاومت نزد بانوان، اعتلای زنان و تجلیل از مقام شامخ شهدا را از جمله اهداف برگزاری این اجلاسیه برشمرد.
سرهنگ رحمانی گفت: تا قبل از برگزاری این رخداد بزرگ فرهنگی، ۴۲ برنامه محوری و پیش اجلاسیه پیش بینی شده بود که از ۲۰ آبان تا امروز در ۱۴ شهرستان استان گلستان برگزار شده است.
وی، یادواره شهدا، نشست دختران نسل سوم، همایش زنان، الگوی تاریخساز، همایش نقش زنان در پشتیبانیهای دفاع مقدس، روایتی از جنس خواهرانه با روایتگری خواهر شهید هادی، همایش دفاع مقدس مظهر وحدت شیعه، سنی و اقوام ایرانی، همایش زنان اسوههای صبر و مقاومت، همایش دختران آفتاب، همایش زنان، دفاع مقدس و گسترش فرهنگ و ایثار و شهادت، گردهمایی روحانیان اهل سنت با موضوع اسلام و نقش زنان در عرصههای دفاع مقدس، همایش زن، آیینه تمام نمای ایثار و فداکاری را از جمله برنامههای محوری و پیش اجلاسیه برگزار شده این رویداد ذکر کرد.
استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما