معاون استاندار: موانع توسعه صادرات غیرنفتی خراسان‌شمالی ریشه‌یابی شود

بجنورد-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی گفت: صادرات غیرنفتی استان دارای مشکلاتی است و باید این چالش‌ها به صورت کارشناسی بررسی و ریشه‌یابی دقیق شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ناصر فخرموحدی روز چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان اظهار کرد: حمایت و پشتیبانی از فعالان عرصه صادرات مورد تاکید دولت است تا در سایه آن، توسعه استان محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات و دغدغه ها برای توسعه صادرات استان باید بررسی و ریشه یابی شود گفت: بیش از ۴۰ شاخص داخلی و خارجی بر کاهش صادرات موثر و مهمترین این چالش ها مربوط به مشکلات تعهد ارزی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: برخی از عوامل کاهش صادرات هم مربوط به داخل کشور است که باید شناسایی، بررسی و برطرف شود.

وی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی باید به توسعه صادرات کمک و از مانع تراشی خودداری کنند تصریح کرد: میزان صادرات کالا به وسیله تجار استان در سال گذشته جهش بسیار خوبی داشت و باید تلاش شود تا با حمایت از صادرات کنندگان این روند امسال هم تداوم یابد.

به گزارش ایرنا، ارزش صادرات کالا از خراسان شمالی در دولت سیزدهم (از مردادماه ۱۴۰۰ تا کنون) نسبت به دولت قبل ۷۱ درصد رشد یافت.

استان خراسان شمالی با داشتن واحدهای بزرگ صنعتی چون پتروشیمی، فولاد و لوله گستر اسفراین و آلومینای جاجرم در رتبه هفدهم استان های برخوردار از واحدهای بزرگ صنعتی قرار دارد و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی کوچک نیز در این استان فعال است که حدود چهار هزار نفر در آن اشتغال دارند.

نگاهی کلی به شرایط اقتصادی استان بیانگر این است که استان یک میلیون نفری خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست که این آمار نشان می دهد از لحاظ توسعه اقتصادی در شرایط مناسبی قرار نداریم و موانع بزرگی بر سر راه تولید استان واقع شده است.

ضمن اینکه سهم این استان در حوزه کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است ولازم است تا در حوزه تولید و صنعت به عنوان پیشران اقتصاد تلاش بیشتری شود.

هر چند که اقتصاد خراسان شمالی همانند سایر استان‌های دیگر متاثر از مشکلات ملی همچون تحریمها، کرونا و مشکلات ارزی است ولی نبود زیرساخت ریلی، بزرگراهی و سیستم حمل و نقل ناقص در کنار واسطه گری، قوانین دست و پاگیر و در کنار نبود نیروی ماهر از مهم‌ترین مشکلات و موانعی است که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می کنند و طرح هایی نیز در استان وجود دارند که با وجود سرمایه‌گذار به سرانجام نرسیده است.

خراسان شمالی با ۲۶ کشور دنیا مراوده تجاری دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha