چالش‌های اصفهان با پژوهش و روش علمی قابل رفع شدن است

اصفهان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: چالش‌ها و مشکلات اساسی اصفهان مانند آلودگی هوا، آب و فرونشست با حرف حل نمی‌شود بلکه با پژوهش و روش علمی قابل رفع شدن است.

به گزارش ایرنا، شاهین شیرانی روز چهارشنبه در مراسم آغاز هفته پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: دانشمندان و محققان دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی باید برای رفع این چالش ها و مسائل کمک کنند و برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، راهکار ارائه دهند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها وظیفه تسهیل پژوهش برای دانشجویان را به عهده دارند، اظهار داشت: امروزه دانشگاه های نسل سوم و چهارم باید با تکیه بر پژوهش و فناوری به حل مشکلات جامعه بپردازند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در دنیای امروز به قدرت و ثروت مبتنی بر علم نیاز داریم، اضافه کرد: دشمنان با هدف اینکه نتوانیم روی پای خود بایستیم، دانشمندان ما را ترور کردند.

شیرانی همچنین با تاکید بر اینکه تولید علم و فناوری در کشورمان به معنی «مرگ بر امریکا» است، تصریح کرد: این شعارها جایگاه خود را دارد اما عمل به آن هم مهم است.

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان از دانشگاه‌های معتبر و سرمایه های عظیم انسانی برخوردار است، گفت: ما شرکت های بزرگی در استان داریم و از سال های گذشته ارتباط صنعت با دانشگاه ها در اصفهان محقق شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه دانشگاه های اصفهان در زمان دفاع مقدس بسیاری از تجهیزات مورد نیاز را طراحی و تولید می کردند، خاطرنشان کرد: ما در دوران جنگ تحمیلی حتی برای تامین سیم خاردار با مشکل مواجه بودیم اما امروزه به پیشرفت های زیادی در صنایع دفاعی رسیده ایم.

توجه به پژوهش در دانشگاه‌ها از مهاجرت جوانان جلوگیری می‌کند

رییس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این مراسم گفت: لازم است با اطلاع رسانی درباره دستاوردهای پژوهشی و فناوری در کشورمان برای جوانان امیدآفرینی کنیم.

رویا کلیشادی افزود: برخی از جوانان ما که دنبال پژوهش هستند بدلیل مهاجرت این کار را می کنند زیرا می دانند که در کشورهای دیگر به این مقوله اهمیت و اعتبار زیادی می دهند و آنها می توانند پذیرش و اقامت بگیرند.

وی ادامه داد: بنابراین اگر در دانشگاه های کشورمان به خوبی به پژوهش اهمیت داده شود، جوانان ما نه برای مهاجرت بلکه برای اینکه می دانند در اینجا قدر و منزلت دارند، به کار تحقیقاتی می پردازند.

کلیشادی با بیان اینکه پژوهش در علوم پزشکی، حوزه بسیار وسیعی است و به تحقیقات و همکاری‌های بین رشته ای نیاز دارد، اظهار داشت: پژوهش، مبنای توسعه و تضمینی برای استمرار آن است و در بخش سلامت اهمیت زیادی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به اهمیت مستندسازی و اِستناد در پژوهش، خاطرنشان کرد: مقاله، هدف اصلی انجام پژوهش نیست اما مستند کردن تحقیقات ضروری است تا دیگران بتوانند از نتایج آن استفاده کنند.

وی با تاکید بر اهمیت نشر در حوزه پژوهش، اضافه کرد: در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۱۸ نشریه منتشر می شود که بسیاری از آنها در سطح بین المللی (ISI) هستند.

کلیشادی با اشاره به اینکه پژوهش به عوامل سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی نیاز دارد، گفت: هرچه جوانان ما زودتر وارد عرصه پژوهش شوند موفقیت های بیشتری به دست خواهند آورد.

هفته پژوهش و فناوری استانی از ۱۱ تا ۱۷ آذر و هفته پژوهش و فناوری ملی ۱۹ تا ۲۵ آذر امسال است.

اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور، بر اساس آخرین آمار از ۱۹۹ موسسه آموزش عالی و پژوهشی فعال با حدود ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha