کارشناس روس: تحریم‌های روسیه به فرصتی برای گسترش همکاری‌ها با ایران تبدیل شده‌اند
IMEMO

مسکو-ایرنا- کارشناس روابط بین‌الملل روس با اشاره به گسترش همه‌جانبه روابط ایران و روسیه، معتقد است: تحریم‌های اخیر غرب علیه مسکو، روابط دوجانبه با تهران را وارد فاز جدیدی کرده و به فرصتی برای گسترش همکاری‌ها با ایران تبدیل شده است.

ایرینا زویاگلسکایا عضو آکادمی علوم روسیه در حاشیه نهمین نشست بین‌المللی پریماکوف در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص چشم‌انداز روابط دوجانبه ایران و روسیه روند گسترش روابط را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت دو کشور علاقه‌مندی‌ها و زمینه‌های مشترک همکاری بسیاری دارند.
به گفته وی، تحریم‌های اخیر علیه مسکو، این کشور را به فهم تازه‌ای در خصوص همکاری با ایران و استفاده از تجربه تهران در تقابل با تحریم‌ها رسانده است.
زویاگلسکایا اظهار داشت: هر چند در تاریخ روابط ایران و روسیه صفحات تاریکی نیز وجود دارد اما در شرایط فعلی تنها باید با رویکرد فرصت‌طلبانه به افزایش روابط دوجانبه بیاندیشیم.

نقش کلیدی ایران در جهان چندقطبی امروز
عضو آکادمی علوم روسیه در خصوص نقش ایران در شکل‌گیری جهان چندقطبی جدید خاطرنشان کرد: «ایران با برخورداری از تاریخ غنی، جمعیت بالای افراد تحصیل‌کرده و پیشرفت‌های بسیار صنعتی و نظامی یکی از قدرت‌های مطرح خاورمیانه است که در تمام معادلات جهانی ایفای نقش می‌کند و به طور قطع نقش مهمی در جهان چندقطبی امروز دارد».

کارشناس روس: تحریم‌های روسیه تبدیل به فرصتی برای گسترش همکاری‌ها با ایران شده‌اند

به گفته وی، هر چند در گذشته ایران و برخی کشورهای حوزه خلیج‌ فارس به دلیل برخی سوءتعبیرها چالش‌هایی را در روابط دوجانبه خود تجربه کردند، پس از عادی‌سازی روابط میان تهران و ریاض مشکلات قبلی حل شده و امیدها برای بازگشت ثبات به منطقه زنده شده بود اما متاسفانه شرایط بحران اخیر در نوار غزه این شرایط باثبات را از بین برد.

جامعه جهانی باید درمان درد غزه فکری بکند
این شرق‌شناس روس در خصوص سناریوهای محتمل برای آینده غزه گفت شرایط به هیچ وجه امیدوارکننده به نظر نمی‌رسد و نمی‌توان در حال حاضر در مورد چگونگی حل و فصل موضوع اظهارنظر کرد.
به گفته وی، رژیم صهیونیستی پیوسته به دنبال گسترش تسلط نظامی خود بر نوار غزه است که این موضوع قطعا منافع غزه و فلسطینی‌ها را تامین نمی‌کند. از سوی دیگر، احتمالاتی در خصوص کنترل غزه از سوی دولت خودگران فلسطین یا کشورهای عربی می‌شود که آن‌ها نیز به نظر می‌رسد حاضر به پذیرش چنین مسئولیتی نیستند.
زویاگلسکایا اظهار داشت:‌ ابتکارات دیپلماتیک فعلی قطر نیز هر چند منجر به گشایش‌هایی در خصوص آتش‌بس موقت و تبادل اسرا شده اما هیچ راه‌حل بلندمدتی در پی ندارد. به گفته این کارشناس تا زمانی که ریشه‌های اصلی درگیری حل نشده، این شرایط ادامه خواهد یافت.
استاد دانشگاه روس معتقد است وظیفه اصلی جامعه جهانی در حال حاضر بررسی و یافتن راه‌حلی برای درمان درد غزه و تامین خواسته‌های مغفول مانده مردم فلسطین است.

در نهمین نشست پریماکوف که ششم و هفتم آذرماه ۱۴۰۲ با موضوع «افق‌های پساجهانی‌سازی» در مسکو برگزار شد، ۸۰ مهمان خارجی از ۳۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده‌اند و شکل‌گیری جهان چندقطبی را مورد بحث قرار دادند. قرائت پیام ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، آغازگر این نشست ۲ روزه بود.
نشست بین‌المللی پریماکوف هر ساله با حضور کارشناسان و صاحب‌نظران برجسته در حوزه اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل در مسکو برگزار می‌شود. این نشست به یاد یوگنی پریماکوف دیپلمات مشهور، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پیشین روسیه نام‌گذاری شده است. نهمین دوره این نشست، سه شنبه هفتم آذرماه به کار خود پایان داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha