به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در تقویم تاریخ، امروز ۲۹ نوامبر (هشتم آذر) روز جهانی همبستگی با فلسطین است اما از ۴۷ روز پیش تا کنون، رکورد جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه این ملت مظلوم، اهمیت این روز را دوچندان کرده است.
بیش از ۱۴ هزار قربانی فلسطینی، جنایت غیر قابل چشمپوشی است که برای این رژیم اشغالگر پیامدهای ویرانکنندهای داشته و خواهد داشت.
جنگ نامتوازنی که رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غیرنظامی غزه به راه انداخته است، فلسطین را به صدر اولویت تحولات بینالمللی تبدیل کرده و در این میان، نقش جنوب جهانی را بسیار برجسته کرده است.
تعداد زیادی از دولتهای جنوب جهانی در قبال جنگ غزه، در کنار فلسطین قرار گرفتهاند و در همراهی با اشغالگران از غرب پیروی نکردهاند.
به گزارش تارنمای مرکز تحقیقاتی ال اوردِن موندیال (El Orden Mundial)، جنوب جهانی در حال ارتقای جایگاه خود در نظام بینالمللی است. این گروه متشکل از ۷۷ کشور در حال توسعه در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا، ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۶۱ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد.
همچنین ۳۹ درصد از اعضای سازمان ملل متحد را نمایندگی کرده و در مجموع، ۷۱ درصد از آرای مورد نیاز برخی نهادها مانند مجمع عمومی برای تصویب قطعنامهها را تشکیل میدهد.
تارنمای اسپانیایی شبکه المیادین نوشت: غزه، روحیه جهانی نسبت به دکترین مونرو را تغییر داد؛ کشورهای جنوب جهانی دیگر قوانین غرب را نمیپذیرند و جنگ غزه آگاهی نسلها و بخشهای مختلف کنشگری را افزایش داد.
آمریکا اگر چه اعمال دکترین مونرو و تز سنتی جنگ سرد علیه جنوب جهانی را در سر میپروراند اما موضعگیریهای اخیر کشورهای جنوب جهانی در رد شدید جنایتهای رژیم اسرائیل، سوار شدن دولتها بر موج ضدیت با اندیشههای غربمحور را نشان میدهد.
المیادین در تشریح تاثیر تحولات غزه بر جامعه جهانی آورده است: حال و هوای جدیدی در جنوب جهان وجود دارد که میلیونها نفر در کشورهای شمال را تحت تاثیر قرار میدهد، چرا که آنها مواضع سران آمریکا و متحدان غربی آن در مورد سیاست جهانی را دنبال نمیکنند.
همگام شدن با حجم و سرعت تظاهراتهای حمایت از فلسطین که احزاب و دولتها را برای اتخاذ مواضع روشن تحت فشار قرار داده است، غیر ممکن گشته است؛ گویی از هفتم اکتبر (۱۵ مهر)، هر روز، به روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین تبدیل شده است.
گردهماییهای عظیم حمایت از غزه به سه نوع نتیجه منجر شده است: نخست اینکه این سلسله رویدادها موفق به جذب نسل جدیدی از جوانان شدند که مخالف جنگ و همچنین امپریالیسم هستند.
علاوه بر این، بخش جدیدی از فعالان، بهویژه اتحادیههای کارگری با الهام از کمپین توقف حمل و نقل کالا به «اسرائیل» و از «اسرائیل» از جمله در مکانهایی مانند اروپا و هند که دولتها از حملات اسرائیل حمایت میکردند، جذب کرد.
این اقدامات مردمی همچنین فرآیندی سیاسی برای به چالش کشیدن نفاق نظم بینالمللی مبتنی بر قوانین غربی ایجاد کرد و از دادگاه کیفری بینالمللی خواست تا علیه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و دیگر مقامهای ارشد این رژیم اتهاماتی را مطرح کند.
بر اساس این یادداشت، هیچ جنگی در سالهای اخیر، حتی کارزار «شوک و هیبت» که آمریکا در سال ۲۰۰۳ علیه عراق استفاده کرد، در استفاده از زور به این شدت نبوده است.
در تصاویر غزه ماهیت ناعادلانه و نامتناسب خشونت رژیم صهیونیستی در ۷۵ سال گذشته را میتوان مشاهده کرد.
نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی گفت که غرب با از دست دادن اعتماد جهانی مواجه است و اکثریت کشورها دیگر نمیخواهند در برابر ارعاب آن تسلیم شوند.
وی خاطرنشان کرد: در ۲۰۰ سال گذشته، اصل مونرو مصوب دولت آمریکا در توجیه این نوع ارعاب موثر بوده است.
المیادین بر اساس یک مطالعه جدید انجام شده توسط «شورای روابط خارجی اروپا» تاکید کرد که بخش بزرگی از جهان خواهان پایان یافتن جنگ در اوکراین در اسرع وقت هستند، حتی اگر این به معنای از دست دادن زمین های کییف باشد. همچنین اگر جنگی با چین بر سر استقلال تایوان آغاز شود، تعداد کمی از مردم، حتی در اروپا، از واشنگتن حمایت خواهند کرد.
نظر شما