نرخ سالمندی در همدان رشد یافته است

همدان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی،خدمات بهداشتی و درمانی همدان با بیان اینکه پیری جمعیت یکی از مهم ترین چالش های پیش روی کشور به شمار می رود،گفت: نرخ سالمندی در این استان از هفت به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مهدی مجذوبی روز پنجشنبه در سومین مجمع سلامت استان همدان اظهار کرد: جوانی جمعیت یکی از مهم ترین اولویت های مجمع سلامت این استان در سال گذشته بود.

وی بیان کرد: در حوزه جوانی جمعیت برنامه های متنوعی سال گذشته برگزار شد با این وجود برای متوقف کردن روند پیری جمعیت یا معکوس کردن آن نیازمند ورود جدی دستگاه های متولی با برنامه های مطلوب برای دستیابی به اهداف هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان هدف از تشکیل مجمع سلامت را بازنگری فعالیت های یک سال گذشته، همگرایی و تمرکز بر برنامه های یک سال پیش رو، برنامه ریزی برای نتیجه بخش شدن برنامه ها و حمایت طلبی است.

وی یادآوری کرد: اولویت مجمع سلامت در سال گذشته بیماری غیرواگیر، تغییر اقلیم و جوانی جمعیت بود که در زمینه بیماری های غیرواگیر کارگروه های سلامت به این سمت رفت و در تفاهم نامه بین بخشی به سلامت مواد غذایی به عنوان مولفه موثر در بیماری های مزمن و غیر واگیر توجه شد.

مجذوبی افزود: پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون در راستای تفاهم نامه سال گذشته از چند روز پیش آغاز شده که امیدواریم مردم همکاری لازم را داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: سه اولویت امسال مجمع سلامت استان همدان، حوادث ترافیکی، اهمیت خدمات توانبخشی در نظام سلامت و تبیین سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه است.

مجذوبی توضیح داد: سند امنیت غذا و تغذیه یک سند راهبردی برای خودکفایی و ایمنی غذا بوده و این مولفه مقدمه ای برای حصول سایر جنبه های امنیت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین درباره اهمیت کیفیت غذا و نقش آن در حفظ سلامت شهروندان،گفت: با توجه به احتمال بروز بیماری عفونی و آلودگی های میکروبی از طریق غذا، کارهای دقیقی در معاونت غذا و دارو در حال اجرا است که به طور محسوس از اوایل انقلاب تاکنون بیماری عفونی در کشور کاهش یافته است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش بیماری های غیرواگیر به ویژه سرطان ها، استفاده از کود شیمیایی و سموم به عنوان موضوعی مهم توسط دانشگاه علوم پزشکی پیگیری می شود.

مجذوبی اظهار کرد: افزایش پنج تا ۶ برابری سرطان معده در چند سال اخیر نشان دهنده، نیاز به کارهای تحقیقاتی و برگزاری کارگروه های مستمر در این زمینه است.

وی گفت: بروز حوادث و سوانح، شیوع بیماری غیرواگیر و بروز ناتوانی هایی که به دنبال آن نیاز به ایجاد مراکز توانبخشی است، از نتایج سالمندی است.

مجذوبی بیان کرد: استان همدان در حوزه توانبخشی نیاز به ایجاد دانشکده جدید با فضای جدید حداکثر تا سه سال آینده دارد تا خدمات بیشتر به مردم بدهد.

وی افزود: آمار مرگ بیمارستانی در استان طی هفت ماهه سال جاری کاهش یافته است اما مجموع مرگ ها در چرخه اقتصادی خانواده تاثیر گذار است و نباید فراموش کرد هر مرگ در مجموع هشت میلیارد تومان آسیب می زند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان لازمه کاهش آمار حوادث ترافیکی، افزایش امنیت خودرو، رفع نقاط حادثه خیز با نورپردازی و اصلاح مسیرهای پرتصادف و بهتر شدن خدمات دهی اورژانس جاده ای و مراکز درمانی است.

مجذوبی بیان کرد: میانگین رسیدن آمبولانس اورژانس به بالین مصدومان ترافیکی کاهش یافته در عین حال ۱۲ پایگاه در حال احداث است هر چند برای رسیدن به حد مطلوب ۱۰ پایگاه دیگر نیاز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha